chia-æg
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Chia-æg – vegansk erstatning for æg

Jeg er ikke en haj i det veganske køkken (endnu). Det er noget der kommer langsomt, fordi jeg eksperimenterer i det 😉 Jeg tænker, at det er en langt grønnere, anti-kødfyldt verden vi bevæger os ind i. Både fordi det er sundere for kroppen, og for vores miljø – og verden. Jeg får ofte spørgsmål om hvad man kan bytte ingredienser ud med i mine opskrifter. Et der ofte går igen, er æg. Og derfor dette indlæg – chia-æg, en vegansk erstatning for æg.

Chia-æg

Chia-æg lyder måske en kende skørt, og alternativt. Det er det også 😉 Jeg er ikke selv kvinden bag, men jeg spreder gerne gode budskaber, når de efterspørges, og derfor synes jeg selvfølgelig I skal have opskriften.

Jeg kan ikke sige om det virker i alle former for ægge-erstatninger, men fx går det fint med frikadeller, eller i mange kager, som kræver ægget til at binde den sammen.

Det skal du bruge til et chia-æg

1 spsk chiafrø
2 spsk vand
Lad chiafrøene suge væsken i 10 min. inden du bruger det

Hvis det er en kage der kræver en masse æg, som fx denne lækre, glutenfri bananfætter, så vil jeg ikke anbefale jer at erstatte med chia-æg. Men i opskrifter som indeholder 1-2 æg kan man godt kaste sig ud i chia-æg erstatningen, hvis man tør 😉

Har I andre (veganer-)tips, så smid dem endelig i en kommentar herunder <3 Find alle mine glutenfri og sukkerfri opskrifter HER.

Følg mig også gerne på Instagram sydhavnsmor.dk, hvis du gider <3

Del på Facebook

2 kommentarer til “Chia-æg – vegansk erstatning for æg”

  1. Hej! Skal der forståes sådan at et chia-æg giver 1 normalt æg? Så i en opskrift så laver jeg bare x antal chia-æg som der ville være normale æg?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

SUND SOMMER SNACK: “Bananburger”

Jeg har tidligere eksperimenteret med sunde snacks i forskellige former, fx DISSE glutenfrie romkugler, lavet af bønner, men med den syndige smag, og DISSE  sprøde grønkåls

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top