May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Michelin på budget – sydhavnsmor.dk

Reklame for Lidl
Reklame for Lidl – Michelin på budget 

lidl2

f292ecf1-0d91-489a-b925-39853e011052

Jeg har altid fået at vide af min mands kusine, der bor i Aarhus, at Michelin-restauranten Frederikshøj er virkelig eksklusivt, og muligvis det fineste- og bedste sted man kan spise i Smilets by.

Jeg havde inviteret min gode veninde, som jeg har kendt i snart 20 år, med på en lille tur over Storebælt. Vi har begge små børn – og hun venter sit andet barn til foråret. Hun har før givet mig oplevelser til både Barcelona og Hamborg, og nu var det hendes tur til at forkæles 🙂 Vi hoppede på toget fra Hovedbanen kl. 10 om formiddagen og landede i Aarhus tre timer senere. Vi skulle overnatte på et strandhotel –

OG vi skulle spise på Michelin-restauranten Frederikshøj – som en overraskelse!

Henslængt Sydhavner i sin leo-jumpsuit fra Molberg ;)
Henslængt Sydhavner i leo-jumpsuit fra Molberg 😉

Den lille gåtur fra hotellet op af bakken hvor restauranten ligger var smuk, og jeg fik ærlig talt igen et sug i maven ved tanken om at eje eget hus. Restauranten lå med den fineste udsigt over havet og vi blev taget godt i mod af de søde tjenere, der viste os på plads i de fine lokaler.

Michelin på budget 

Vi sad ved bord sammen med to andre – Louise og Jakob fra Nordjylland. Det var både en anderledes og god oplevelse at sidde ved bord sammen med nogle man ikke kender i forvejen. Imens vi fik alle de overdådige, smukke anretninger serveret, sammen med en vin-menu der faldt lige i min (hamrende gode 😉 ) smag. Min veninde fik serveret særligt udvalgte moster i vinglas, som blev præsenteret så ekstravagant hun nærmest ikke kunne tro at den var alkofri 😉 Mosterne var nemlig også lagret på særlige druer, ligesom vores vin, og nogle af de helt mørke moster kunne nemt være blevet forvekslet med vores rødvin. Normalt kan det godt være lidt surt at gå ud og spise fint, imens alle andre bæller lækre vin, når man er gravid (jeg taler af to gange ni måneders erfaring) – men jeg er ret sikker på at min veninde bestemt ikke følte sig snydt denne aften 🙂

Efter et par timer i himlen, hvor vi bl.a. fik serveret den smukkeste og vildeste fiskeforret med brunet smør, jordskokker med østers, oksemørbrad og den flotteste dessert jeg har sat mine hugtænder i, bad jeg om regningen.

Restaurantchefen, der virkelig forstod sig på god service, på en måde hvor man følte sig fantastisk godt tilpas, samtidigt med en passende god portion humor, kom med min regning. Da jeg åbnede den lille bog begyndte jeg at grine højlydt! For jeg fik en regning – i form af en kassebon på 254,12 kroner. For al maden – for 2 personer! Kassebonen var fra Lidl, og var specificeret med præcis de ingredienser og mængder som vores 4-retters menu var lavet af. 127,06 kr per næse, sgu! Tænk at man kan lave Michelin-mad SÅ billigt! Kort efter gik det både op for min veninde og jeg – og alle andre i lokalet, at hele aftenen var filmet med skjult kamera, da en instruktør og et filmhold kom ind i restauranten og afslørede, at de havde siddet i en bus udenfor og fulgt med hele aftenen for at se vores reaktioner. Og det er der kommet en skide sjov film ud af, som jeg snarest vil dele med jer i et andet indlæg 🙂

ALT vi havde indtaget hele aftenen var altså handlet i Lidl – også de skide gode vine, som jeg slugte med kæmpe velbehag, sammen med alt det gode mad vi fik serveret. Til nærmest ingen penge.

Her er menuen vi fik serveret:

– Sprødstegte jordskokker med karamelliserede østers og consommé på bagte jordskokker 
– Mosaik af torsk og laks med sauce på brunet smør og cashewnødder
– Oksemørbrad med rødbeder i forskellige teksturer
 
– Mandarin- og krydderkage som 1000 prikker med sorbet og lun sirup

Det er ikke mere end 1 års tid siden, at jeg selv handlede i en Lidl-butik for første gang. Jeg har en veninde der bor på Vesterbro, tæt på Lidl på Vesterbrogade, og hun handler nærmest altid i butikken. Hun er (næsten) veganer, og køber udelukkende økologiske varer. Hvis hun køber kød, er det yderst sjældent, og så skal det være bæredygtigt. Hun har pralet meget af Lidl, og jeg var været skeptisk. Lidls ry har jo ikke altid været det bedste, eller er det bare mig? Men en dag, før jeg hentede ungerne i børnehaven, hoppede jeg ind i butikken for at se på udvalget. Der fandt jeg mange sjove, anderledes produkter både fra deres faste sortiment og blandt deres spot-varer. Jeg er fx blevet helt særlig vild med noget vegansk og økologisk soya-kebab til ca. 18 kroner, der smager rigtig meget af kylling og har en god konsistens. Det spiser vi nogle nogle gange sammen med søde kartofler (med brunet sovs – lissom’ de serverede på Frederikshøj!) og dét er mega lækkert og et godt alternativ til kød, her i en tid, hvor vi godt ved at vi bliver nødt til at skære ned for de animalske produkter for vores verden – og vores børns skyld. I det hele taget har Lidl fået rigtig mange økologiske produkter til gode priser. De har faktisk også vundet Søndagsavisens øko-pristjek 2016, Frugt- og Grøntprisen 2017 inden for Discount, Politikens Discountpristjek 2017 samt Det bedste brød inden for discount og bedste kvalitet generelt. Måske er det derfor er de er en af Europas førende dagligvarebutikker 🙂

Herunder kan I lige lure lidt mere på det lækre mad vi fik serveret – til bare 127,06 kr per næse + vin.

Er der nogle af jer der har været på Michelin-restaurant før? Hvor- og var det godt?  Jeg må prøve det igen, for nu har jeg jo faktisk råd, eftersom det var så billigt sidst 😉

lidl1

lidl3

 lidl5
Først helt til sidst, gik det op for os at de fire hovedanretninger havde dannet ordet “Lidl” – tror snart jeg serverer en 11-retters der danner ordet “Sydhavnsmor” – hvem kommer? 😉
Del på Facebook

8 kommentarer til “Michelin på budget – sydhavnsmor.dk”

  1. Kin kin er god – også deres juicemenu. Kokkeriet, Era Ora og Søllerød Kro er i samme kaliber. Absolut yndlings er Alberto K, der desværre lukkede i foråret. Hold jer fra AOC. Den største skuffelse – samme aften overhørte vi to udenlandske par, der udtrykte skuffelse. Og så er ca 3800kr altså mange penge!! Vi skal helt sikkert prøve Kong Hands og Mielcke og Hurtigkarl næste gang… og The Standard tænker jeg også må være et must 🙂

    1. Tusinde tak for de gode anbefalinger. Jeg vil helt sikkert prøve Grønnegade nu 🙂 Og jeg har været på Kong Hans for flere år siden, det var også virkelig fint og lækkert – de har den flotteste vinkælder (jeg elsker vin 😉 ), men man behøver ikke at kunne lide vin for at imponeres 🙂 Jeg har venner der altid spiser på Kiin Kiin når de skal ud, og det må jeg også prøve en dag – godt der er mange gode steder i vente 😉 Glædelig (bag)jul og godt nytår 🙂

      1. Ingen årsag 🙂 mht Grønnegade spiser jeg der kun, når de har deals (mener det primært er sweetdeal de har hos). Det sker mig bekendt 1-2 gange om året. Og mindre end 1000kr for en gourmetaften til to personer er SÅ meget værd at vente på 🙂 Glædelig bagjul og godt nytår til dig også!

  2. Jeg bliver i øvrigt nødt til også at anbefale Restaurant Grønnegade! Fem retter for 650 kr. Prøv at skrive til bestyreren Ulrik – han vil måske give jer tilbud der kører til slut januar, hvor I får det samme til 350kr. DET er smagfuld mad. Glem ikke en kop the – udelukkende for de medfølgende chokolader. Jeg mener det.. af alle de restauranter jeg lige har nævnt, MÅ du prøve Grønnegade først!! Historisk bygning, et stenkast fra Kgs. Nytorv og dermed oplagt til hyggegåtur. Sidste gang spiste vi tre personer for 1400kr (kun et enkelt glas vin, da vi andre ikke drikker). Det var 3. gang jeg var der – og vi kommer helt sikkert tilbage!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top