May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Det perfekte bad – hvor længe og hvordan?

Annonce

For få generationer siden gik vi i bad max én gang i ugen. Uden sæbe og brusebad. “Storebadedag” var noget man så frem til, hvor man hoppede i en zinkbalje eller i køkkenvasken og blev vasket – i hvert fald – de mest nødvendige steder. I dag tager vi snildt flere bade om dagen. Om morgenen, efter en svedig cykeltur eller træning. Men hvad er egentlig sundest for vores krop og hvordan kan vi tage dejlige bade, som også er bæredygtige?

Sund hud, skånsom kropspleje

Matas’ Striber, som jeg både bruger når det gælder hudpleje og solpleje, har lanceret en ny skånsom kropspleje-serie, der hedder Mild, som ikke indeholder parfume. Serien omfavner selv den mest sensitive hud, som jeg selv har. Jeg har ALTID haft mange problemer med min sensitive hud. Som helt lille besøgte jeg alle hudlæger i Københavns Amt, for at finde ud af hvorfor jeg bulede så voldsomt ud på huden, når jeg havde stødt ind i noget. Jeg blev også ufattelig rød og min hud blussede når jeg havde været i bad. Siden hen har jeg – og mine forældre – været meget opmærksomme på at bruge parfumefri produkter, der er skånsomme mod huden. Og det gør og har gjort en forskel! I dag er min hud langt mindre irriteret. Men det er ikke kommet helt af sig selv…

I 80’erne var man sgu ikke så obs på hvad man puttede i kæften og på kroppen. Fryselasagner med mærkelige e-numre, og showergels og shampooer der lugtede syntetisk af kemikaliebombet tyggegummi. Ind- og på med det!

I dag er det en anden sag.

Bæredygtigt og sundt bad på fem minutter

Hele min barndom har jeg årligt været på tre ugers campingferie, mellem fjeldene, hos mormor, i Norge. Her gik man til fælleshuset og dusjede. For en flad femmer, fik man fem minutters bad. For nyligt var jeg med familien i Skagen på campingferie (som btw var helt fantastisk!). Her gjaldt samme system. Forskellen var blot, at det nu var steget til en ti’er 😉

Her blev jeg virkelig opmærksom på, hvor meget man egentlig kan nå på et fem-minutters bad, uden at stresse. Selv med langt hår, som mit, kan man både nå at gøre håret vådt, vaske håret med shampoo og balsam, eller sågar en hårkur, smøre kroppen ind i showergel og anvende en mild bodyscrub (denne fra den nye Mild-serie er toppen!), plus få de berømte 30 sekunder under den kolde bruser. Inden de fem minutter er ovre!

Det mest bæredygtige og sunde bad, tager du ved at bruge produkter der ikke indeholder en masse parfume og kemikalier der belaster miljøet. Ved at bruge renere produkter som Mild-serien tager man netop hensyn til miljøet. Og ikke mindst – din krop og hud! Desuden er et glohedt (og langt) bad ikke godt for huden. Det irriterer den. Men det er altså dejligt, at varmes op af det varme vand, og jeg gør det selv – i kortere tid dog. Jeg slutter af med det kolde gys i 30 sekunder, som både skulle være godt for immunforsvaret, blodcirkulationen, håret, modvirke rynker, muskelømhed og nogle siger endda det nedsætter risikoen for depression.

Så venner, der er så mange fordele ved at tænke sig mere om, ift. hvordan vi tager bad. Både for vores egen, pengepungens og miljøets skyld.

Mindre plastik og en miljøbevidst tilgang

Som barn var der et slogan i byen jeg boede i; Spar på vand – Hvidovre kan! Jeg husker vi alle gik rundt og sagde det i hele byen. Det blev lissom’ sejt at sige. Og det er noget jeg har husket i alle år – men hvorfor skulle vi spare på vandet?

Flere steder pumpes der mere vand op, end der tilføres i form af regnvand. Det betyder at der er lukket flere vandboringer pga forurening fra sprøjtemidler og nitrat. Men udover at det er godt for samfundet at spare på vandet, er det også godt for din pengepung.

Og dét er Matas’ Stribernes nye Mild-serie også. Matas har reduceret emballageforbruget på alle Stribernes krukker med 30%, men har nøjagtigt samme mængde indhold som før. Den bæredygtige og miljøbevidste tilgang til produktion afspejler sig også i den nye Mild-serie, idet den er produceret i Danmark og er vegansk.

7 nye produkter med Den Blå Krans – hvad koster de?

Mild-serien består af 7 nye produkter, alle mærket med Den Blå Krans, som er Astma-Allergi mærkets bevis for at den omfavner den mest sensitive hud.

Serien indeholder showergel, bodyscrub, bodylotion, bodycreme, bodyoil, bodybutter og en håndsæbe. Priserne ligger på mellem 34,95 til 54,95 kr.

Del på Facebook

12 kommentarer til “Det perfekte bad – hvor længe og hvordan?”

 1. Hej Maj. Jeg er selv stor fan af Matas de stribede og jeg føler jeg får meget for pengene. Jeg har ikke prøvet denne nye serie, men jeg løber snart tør for bodylotion og tror jeg vil prøve den du viser her. Kan godt li at den har en pumpe 🙂

  1. Kære Marianne, ja Matas Striber er så gode 🙂 Ja, pumpen er god – men jeg er også særligt vild med at de går så meget op i bæredygtigheden samtidigt med at de har så stort et fokus på at produkterne er de bedste – til de små priser. FAN er hvad jeg er <3 KH May

  1. Meget lækre produkter, og gode priser, som alle kan være med på. Det synes jeg er så fedt. Efter at have besøgt produktionen i Græsted, fik jeg virkelig et indblik i hele produktionen og deres måde at gøre det på, og er altså oprigtigt giga Matas fan – selvf. også fordi deres egne produkter, Striberne, bare fungerer 🙂

 2. Jeg veksler mellem a og b. Arbejder i fleksjob som ssa og på jobdage skal jeg bare i bad for at løsne kroppen op og være velsoigneret når jeg skal ud og tage mig af andres ve og vel.
  Ellers kan jeg snildt springe et bad over, både af hensyn til miljø men også for at spare mine kræfter.
  Det seneste års tid er jeg blevet mere miljøbevidst, sparer plastposer, sorterer mere end før, sparer vand, lys, varme, vasker tøj på lav temperatur..
  Jeg er meget glad for økofamiliens produkter samt levevis fra Føtex/Bilka. Lige nu tester jeg deres shampoo da jeg døjer med at finde en der passer til min tørre hårbund. Ikke engang apotekets kan gøre noget.
  Mht creme er jeg stødt på Faaborg Pharma (startede til min mands eksem) og det er jeg begejstret for, så nu sørger de også for min (sjældne) ansigtspleje.
  Matas striber er bestemt i mine overvejelser såfremt noget af det andet ikke fungerer 🙂

  1. Hej Rikke, mega sejt at høre at du er så obs på miljøet – det synes jeg er mega fedt og VIGTIGT! 🙂 Og dejligt du har fundet nogle produkter der fungerer for dig. Jeg synes ofte man kan være heldig med de budgetvenlige produkter, der ikke er fyldt med alle mulige kemikalier. Men det er om at prøve sig frem, hvad der fungerer godt for netop dig jo 🙂 God dag, KH May

 3. Bare synd, at Matas nye beholdere indholder mindre end deres gamle emballage…..så der er kommet en usynlig prisstigning.

 4. Jeg er blevet glad for Striberne efter du har anbefalet dem, men jeg er lidt usikker på, om det er de rigtige Striber jeg bruger til min hud. Ved du hvordan man kan finde ud af det? Kh Marianne

  1. Kære Marianne

   Dejligt at du også har glæde af Striberne, som jeg. Jeg er sikker på at du kan få god vejledning hos en af Matas søde medarbejdere. De ved rigtig meget om hud og hudpleje, så prøv at forhør dig i din lokale Matas 🙂 KH May

 5. Ville bare sige at jeg, takket være dig, nu kun køber Matas håndsæbe. Den er så god. Fylder den bare op i en mindre beholder, og det fungerer så godt.

 6. Dejlig præsentation af denne nye serie! Jeg er også blevet rigtig glad for seriens bodybutter. Ved du om der også kommer en shampoo bar uden parfume med i denne serie snart?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top