May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

VANVITTIG LÆKKER CITRONMÅNE UDEN MEL OG SUKKER

citronmåne

Jeg bagte denne kage, imens ungerne blev passet af deres mormor og morfar, så Martin og jeg kunne lave Sofus børneværelse. Vi nåede både rengøringen, oprydningen (jeg nåede også, at forfatte indlægget om dengang jeg lignede Jim Carey(s hage) i mine spæde teenageår), og at kreere lækkerier til snackkontoen – denne FANTASTISKE citronmåne, uden mel og sukker! Yeahhh! Jeg vil nødigt dømme andre mennesker, men man er altså liiiidt mærkelig, hvis man ikke kan lide den ?

Der burde være nok til 12 mand i denne portion, men er du som jeg, en cakelover, så kan det godt være, at den ikke strækker helt så langt 😉

Det skal du bruge til selve kagen:

4 æg

1 dl  flydende honning

1 dl kokosfibre

1 dl mandelmel (eller mandler du selv kører til mel, i en foodprocessor)

2 dl (mandel)mælk

2 spsk Fiber HUSK

60 g (smeltet) smør/kokosolie – men jeg ville vælge smørret 😉

1 tsk bagepulver

1 tsk vanillepulver

skallen af 1 citron

saften af 1/2 citron

Evt. vand til at gøre dejen blødere (den skal være fast, men ikke hård)

Det skal du bruge til glasuren:

1/2 -1 dl kokosfibre

skallen af 1/2-1 citron

lidt citronsaft

evt. lidt vand til at gøre glasuren tyndere

Sådan gør du:

Pisk æg og honning sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og fordel dejen i en almindelig rund bageform og bag kagen midt i ovnen på 180 grader i ca 20-30 minutter.

Tag kagen ud og lad den køle.

Glasuren laves ved at mixe alle ingredienserne, som fordeles på toppen af den afkølede kage. Sæt i køleskabet indtil servering, eller kværn kagen asap 🙂

Se masser af opskrifter på død lækre kager og snacks uden mel og sukker lige HER 🙂

 

Del på Facebook

20 kommentarer til “VANVITTIG LÆKKER CITRONMÅNE UDEN MEL OG SUKKER”

 1. Hej! Jeg skal prøve opskriften idag, men har bare lige et spørgsmål!
  Kan man bytte mandelmelet ud med hvedemel? Jeg kan nemlig ikke tåle mandler, så det ville jo ikke være så smart at bruge det.. De to meltyper opfører sig jo ret forskelligt, så jeg er meget i tvivl om jeg skal kaste mig ud i at bruge hvedemel, eller om jeg (desværre) må finde en anden opskrift. Tak på forhånd! 🙂

 2. Består glasuren kun af kokosfibre, citronskal og citronsaft/vand? Kan det godt ‘sætte sig’? 🙂

 3. Hejsa
  Den kage skal da bare prøves🤩
  Tror du måske man kan erstatte honning med sirup(lys) tåler desværre ikke honning og jeg vil også smage😉🤞

   1. Jeg prøver med kokosfibermel. Og tak for en masse skønne opskrifter og lækre kager som jeg bager tit – og som man ikke tar´ på af;-)

 4. Mangler der noget i opskriften eller er Fiberhusk (som jo ikke fås nogen steder lige pt. grundet salmonelle sagen) absolut essentielt? Nu har jeg quadruple-checket at alt andet stemmer og jeg står bare med en flydende masse 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

glutenfri coq au vin
Aftensmad
Sydhavnsmor

Glutenfri coq au vin

Det er blevet fransk uge – og ugen er næsten allerede ved sin ende. Derfor deler jeg to styks opskrifter lige i røven på hinanden

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top