May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Kom med Sydhavnsmor på arbejde i teaterverdenen

frostbrødre1

Glamour, champagne og fantastiske, inspirerende og kendte mennesker. Sådan er teaterlivet, hver dag. Det var min forestilling om livet på teatrene, da jeg som 17-årig fik mit første kontrollørjob på et Københavnsk teater. Og bevares, sådan var det da også, når premierefesterne var i luften og jeg dansede vildt (svedig) natten lang, med en Gin og Tonic i den ene hånd og Stig fra DAD i den anden. Men så sluttede festen, det var igen hverdag og alle røg tilbage på deres faste pinde; billetmanden på kontoret for at tage imod bestillinger til forestillingerne, teknikeren foran lyd-pulten i salen, lysmanden svævende i loftet over publikum, kostumieren i syværkstedet,  skuespillerne på scenen og mig i ‘forhuset’ til at tage i mod publikum og vise dem på plads. Men før der var klart til et publikum, skulle forestillingen lige produceres.

I dag er det 17 år siden jeg fik mit første teaterjob og nu er jeg igen tilbage i teaterverdenen. Jeg er PR – og servicemedarbejder på Teatret Zeppelin på Vesterbro og jeg er vild med det! Ikke så meget fordi jeg vælter mig i dyre drinks og masser af premierefester (for det gør jeg desværre alt for sjældent i mit liv, efter Barylerne er ankommet), men fordi jeg synes at teateret er et kulturelt samlingspunkt som udfordrer vores tænkning, bringer mennesker nærmere hinanden og skaber livskvalitet. Såre simpelt 😉 Zeppelin er særligt kendt for at lave forestillinger for hele familien. Kendte børnebogsklassikere som Brødrene Løvehjerte, Ronja Røverdatter, 1001 nat – sidstnævnte har repremiere igen i januar 2017, men også spritnye forestillinger, som bl.a. Zeppelins kunstneriske leder Mie Brandt forfatter og ofte medvirker i. Over sommeren har der været knald på, da vi har premiere på forestillingen Frostbrødre d. 1. oktober – en fortælling om vikingernes liv med de nordiske guder i en tid, hvor kristendommen vinder frem i Danmark. Der skal tænkes på det hele: scenografi, opbygning af scenen, kostumer, teknik, lys, lyd, replikker skal øves af skuespillerne, billetter skal sælges… ALT skal koordineres og tage form på meget få måneder før premieren. Alle holder vejret, der knokles, telefonerne kimer og små deltaljer kommer først på plads lige før lyset på scenen tændes for første gang foran et publikum. Så nej, man keder sig aldrig på et teater, for det kan altid gøres lidt bedre, og derfor er der en konstant forandring og udvikling. Noget der gør teater særligt i mine øjne, er at to opførelser aldrig bliver identiske, og at publikum altid går ud af salen med forskellige opfattelser, tolkninger og indtryk.

Jeg har smækket nogle billeder op fra dagligdagen i huset, men også nogle billeder af selve produktionen, når en ny forestilling bliver til. Du kan også lige hilse på Mary(s hestehale), som er med til at lave kostumer. Ved siden af hendes arbejde som kostumier på Zeppelin, har Mary sit eget fashionbrand Mary Must Have, hvor hun designer og syer alt fra sovemasker til voksne til babysengetøj til børn – se hendes instagram lige her. Ich bin fan, og jeg får sgu næsten helt lyst til at avle endnu en Sydhavnsunge, når jeg ser hendes lækre ting til de små.

Selv er jeg PR-chefens højre hånd, og hjælper med presserelateret arbejde. Jeg fletter fx nyhedsbreve og pressemeddelelser sammen, står for opdateringen af billeder på teatrets instagram, laver collager med kommende sæsons forestillinger og gir’ også en hånd med i teatrets Kafé, eller svinger en klud over gulvet, når der er brug for det. Her er vi sgu ikke for fine til noget 😉

sydhavnsmorteaterverden2

Billeder fra opbygningen af scenografien til Frostbrødre

sydhavnsmorteaterverden4

Produktionsleder Peter og teknikerassistent Barry i salen 

sydhavnsmorteaterverden1

Fejrer kommunikationsmedarbejderen Louises 40 års fødselsdag

frostbrødre

Skuespillerne Jens og Thomas i Sagnlandet Lejre og lege vikinger, sammen med resten af skuespillerholdet og instruktøren, for at inspireres til kommende forestilling.

mary

There’s something about Mary – Mary i systuen 😉

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Bolig
Sydhavnsmor

Hjemme hos Shane Brox

Shane er født i Canada, men er halvt norsk og halvt dansk. Like me. Måske derfor jeg følte mig så fandens godt tilpas, da jeg

Læs mere »
Rejser
Sydhavnsmor

Jeg er så stolt at jeg revner!

Jeg er pavestolt! For på netop denne højhellige, solskinsberigede og champagneværdige mandag udgiver min søster og hendes bandmakker Nana, der tilsammen går under navnet The Bowdashes,

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top