May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

HALLOWEEN: ‘Pumpkin’boller uden mel og sukker

img_8567

De her søde, melfri pumpkin-boller synes mine børn er så fine og sjove, at jeg tror jeg kunne putte hvad som helst i dejen og de ville ryge ned uanset.

Kardemommen i bollerne gør dem helt fantastiske – og de er nemme at forme så de bliver halloween-sjove og ligner græskar. Sådan lidt i hvert fald 😝- det eneste du skal gøre når dejen er færdig er at skære otte snit rundt bollen og lave et hul i midten, som du efter de har bagt, sætter en mandel eller pecannød i, som stilk.

MELFRI HALLOWEEN GRÆSKAR BOLLER – 16 stk:

8 store æg

8 spsk sukrin/Fiber Sirup Gold

2 dl kokosmælk

100 g. smør (smeltet) evt. kokosolie

2 dl kokosfibre

6 SPSK Fiber HUSK

2 tsk kardemomme (evt. lidt mere hvis du som jeg er sygt tosset med smagen af fødselsdagsboller🎈)

2 tsk bagepulver

EVT: Tilsæt græskarpure som laves af kødet på et græskar, som koges med lidt vand og blendes efter. Hvis du gør det, tilsæt da en smule mindre kokosmælk så massen ikke bliver for blød.

Sådan gør du:

Pisk æg og sukrin/fiber sirup gold sammen. Tilsæt smeltet smør/kokosolie og kokosmælk. Er du mere til fløde, kan du erstatte kokosmælken med det. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og bland det godt rundt. Lad dejen hvile i et kvarter så dejen ‘sætter sig’. Det hjælper Fiber Husken dig med. Dejen er nu fast og du deler den op i 16 lige store klumper. Du kan nu forme runde boller og skære dine otte snit og få dem til at ligne græskar.

Jeg blandede lidt rød frugtfarve med gul frugtfarve og fik dermed en orange farve som jeg masserede ind i dejen. Det kunne ikke smages, men ses. Dryssede også lidt sukrin ovenpå bollen, men det behøves ikke.

 

Sæt bollerne i en varm ovn på 175 C i ca. 20 minutter.

Spis dine ‘græskar’boller 🎃 – de smager uhyggeligt godt!

 

 

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Glutenfri og sukkerfri blåbærmuffins

“Herrelækre”, er der flere der har sagt om de her glutenfri og sukkerfri blåbærmuffins, hvis hovedingrediens er min nye bedste ven – kikærtemel. Kikærtemel indeholder

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top