May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

DERFOR er Sydhavnen lidt federe end andre bydele ;)

sydhavnen

Et af mine første skriv her på domænet var Sydhavnen sikke noget lort, som handlede om at tage skridtet fra at være en city-girl fra K, til at blive en del af et landsby-lignende samfund knap fem kilometer syd vest for mit igennem 10 år gamle hood, Pisserenden. Jeg fik blod på tanden, ville skrive mere om min nye fantastiske bydel. Var det så hårdt et belastet område som rygterne sagde? Og hvordan påvirkede det i så fald stemningen i bydelen?

Der kom flere indlæg til: Sydhavnen i billeder – den gamle del, Sydhavnen i billeder – den nye del, en serie af Sydhavns-portrætterne – Mød en Sydhavner, og for nylig blev jeg interviewet af Berlingske Tidende, til en serie om fire Københavnerbydele under enorm udvikling – læs her. Desuden røg indlægget En overset og i den grad upcoming Københavnerbydel viralt rundt, og jeg gætter på at det var fordi folk havde fået øjnene op for, at Sydhavnen bare er en lidt federe bydel end andre 😉

Og med dét ryger jeg direkte til sagerne. Sydhavnen er FED(ere) fordi:

 • Vi har vand. Over det hele. Sejler du 20 minutter ud af Københavns Kanal fra Indre by, passerer du Fisketorvet og Bryggen og lige dér efter ligger Tegl – og Sluseholmen, som er den nyere del af Sydhavnen. Hér blev de gamle Olsen Banden-film optaget og selvom hele det område er ved at forandres fra broget til mondænt og dyrt, findes den gamle sjæl her stadig. Lidt længere ude af kanalen rammer man Fiskerihavnen, hvor der efter min mening, ligger én af Københavns mest særlige og fantastiske spisesteder, Café Syd. Er du i det område, hvor jeg for øvrigt også holdt min bryllupsfest (som man kan læse om her), skal du også svinge næsen forbi Tutten og Mellemfortet, som ligeledes er nogle skønne sejlklubber der åbner dørene op for alle mand, til dagens varme måltid, eller et højtbelagt stykke smørrebrød i topklasse – til en yderst fornuftig pris
 • Vi har KÆMPE store grønne områder (omringet af endnu mere vand!): Valbyparken, med Københavns største naturlegeplads, og Tippen!
 • Vi har to relaxed, men hippe nye cafeer med GOD stemning, kaffe og toast! HULA på Borgbjergsvej og Rallys på Mozartsvej
 • Bydelen er den mindst kriminelle Københavnerbydel
 • Vi har vores eget havnebad på Sluseholmen
 • Vi har det fantastiske kulturhus Karens Minde, hvor det bugner af kulturelle muligheder for både børn og voksne
 • Vi har Børnenes Dyremark, med kaniner, høns, lamaer, får og heste.
 • Vi har vores eget professionelle Teater – Sydhavn Teater, som Mille er kvinden bag. Se mere her
 • Vi har vores eget friluftsbad – Bavnehøj Friluftsbad, som grænser op til Vesterbro
 • Vi har AFUK – Akademiet for Utæmmet Kreativitet, som også har en sej produktionsskole
 • Vi har fået en MARITIM-folkeskole på Teglholmen, som var vundet en international arkitekturpris som “Årets skole”
 • Vi er den Københavnerbydel med flest bådklubber
 • Vi er en mangfoldig bydel. Her er gudskelov plads til alle. Både de rige og fattige. De skæve, skøre, kreative, kunstneriske, gamle, unge…
 • Vi har endnu nogle boliger der er til at betale, men der er rift om dem, så man skal være hurtig og heldig 🙂
 • Vi har Danmarks største – og Københavns fleste (helår)kolonihave-foreninger

Og jeg kunne blive ved. Dén får I en anden gang 😉 Og hvis I ønsker at se og opleve stemningen og vores perler kan I springe på en gratis guidet SYDHAVNER cykeltur, d. 11. september fra. kl. 13.00 ved Teglholmsbroen. Tilmeld jer (gratis) her, og nyd det. Jeg har været med tidligere, og det var en helt fantastisk og hyggelig tur! PS. Det er ingen reklame, det er bare et tip 🙂

Del på Facebook

3 kommentarer til “DERFOR er Sydhavnen lidt federe end andre bydele ;)”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Rejser
Sydhavnsmor

MINE FAVORIT LOPPE-SHOPS!

Jeg blev næsten angst første gang min mand tog mig med derhen. Turbos Loppebazar ligger i Sydhaven, en sidegade til Gammel Køge Landevej og virker

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top