rabarbertrifli sukkerfri
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sukkerfri og glutenfri rabarbertrifli

Jeg elsker konceptet omkring grøntsager i søde sager – det ved I der følger med. I feb. udgav jeg min fysiske kagebog “Søde sager med grøntsager”, hvor hele 1. oplag blev solgt på nogle mdr, og 2. oplag er i trykken. Det er så dejligt at vide at mange andre end mig os er vilde med den slags kager 😉 Det dér bog-halløj startede jo fordi min e-bog “Kager – hver dag” blev revet væk fra internettet og jeg så spurgte People’s Press om det ikke var en møg god idé at lave det til en fysisk bog. Dét synes de (heldigvis), men som vi kom igang med at udvikle blev det ikke en kopi af “Kager – hver dag” (som indeholder 20 opskrifter på sunde kager du kan spise i stedet for morgenmad, frokost eller aftensmad hver dag, med god samvittighed – alle glutenfri og sukkerfri. Men “Søde sager med grøntsager” blev helt sin egen 😉 I dag deler jeg en splinterny opskrift jeg har udviklet, og jeg er selv utroligt tosset med den.

Og det var Uma også – som åd desserten på under halvandet minut!

Vi rev rabarber op fra haven sommerhuset i Kulhuse (som I kan se billeder fra her, hvis den slags har interesse) <3

Det skal I bruge til 2 portioner

4 stængler, frisk rabarber

30 g glutenfri havregryn

20 g. smør

4 spsk. Sukrin Gold

10 mandler eller 1 stor spsk. mandelmel med top

2 dl græsk yoghurt, 2 % eller skyr

1 tsk. vaniljepulver

5 hakkede mandler til pynt og evt. lidt mynte og hindbær

Find også opskriften på pæretrifli med skum og knas

Sådan gør du

Skyl rabarber, snit dem i skiver og læg dem i en gryde med 1/4 dl vand. Lad det koge op, med låg på og tilsæt 2 spsk. Sukrin Gold. Lad det koge til grød. Lad det køle.

Lav nu crumble – det er ligesom til rabarbercrumble opskriften der også findes i min e-bog. Hæld havregryn, smør, 2 spsk. Sukrin Gold på en pande og lad det hele smelte sammen til en knasende masse. Det er færdigt, når det er gyldent og smørret er smeltet ind i gryn og Sukrin. Lad det køle.

Græsk yoghurt og vaniljepulver blandes. Når rabarber og crumble er kølet af starter du med et lag rabarbergrød, herefter crumble, og til sidst græsk yoghurt, og så gentager du lige en gang mere – alt puttes i et glas og voila – så’ der serveret.

Hak evt. lidt mandler til toppen og pynt med mynte & bær.

Voilá!

Find mange flere opskrifter her, og følg også gerne med på @sydhavnsmor.dk for mere inspiration (særligt i stories). MØS!

rabarbertrifli
Del på Facebook

1 kommentar til “Sukkerfri og glutenfri rabarbertrifli”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Slankepandekager af 3 ingredienser

I’m back, efter nogle vilde dage ifm. med et storslået, vildt, fantastisk bryllup. Bryllupper er bare de vildeste fester! 🙂  Se her, hvordan jeg blev bobbet op

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top