May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Nemme bananpandekager uden mel og sukker

Jeg ELSKER pandekager, og det gør mine børn også. Vi er hjemme nogle dage fra sommerhuset , og det første ungerne spurgte til, da vi kom ind af døren, var om vi ikke kunne lav bananpandekager. Sofus hjælper mig ofte i køkkenet, der gemmer sig sgu en lille Jamie Oliver i ham. Eller bare en bageglad Sofus. Det er skide hyggeligt, og jeg gider da mega godt at have et barn (eller to – kom nu Uma!), der laver pandekager og mad til mig 😉

Jeg har købt sådan en fin pande dér fra Frankrig. Importeret og det hele, selvom det er noget møg ift klima. Men jeg er ikke perfekt. Det er min pandekagepande til gengæld.

Det skal du bruge til 2 personer

2 mellemstore bananer

4 spsk (glutenfri) havregryn med top

3 æg

1/2 spsk gul Fiber HUSK (kan undlades)

Skal af 1/2 økologisk citron eller appelsin

1 tsk bagepulver

Evt. lidt flagesalt

Blend hele balladen med en stavblender, og små klatter på en (pandekage)pande med lidt (kokos)olie. Man behøver ikke en særlig pande, det er bare mig der elsker min lille franske satan 😉 De smager ens, uanset pande.

Jeg har hældt et ordentligt tryk Fiber Sirup Gold over mine pandekager. Det er et sukkerfrit alternativ til honning eller sirup, som fås i de fleste helsekostbutikker og mange steder på nettet. Jeg bruger det ofte i mine mel- og sukkerfri opskrifter, da det smager godt og har samme konsistens som sirup.

Prøv bananpandekagerne, hvis de ikke allerede hitter hjemme hos jer! Jeg lover de er gode.

Tip

Du kan bruge andre glutenfri – eller alm. meltyper i stedet for havregryn. Det er ikke et must de er glutenfri, det er blot hvis du har cøliaki. Ellers er boghvedemel godt, eller alm. hvedemel. Prøv dig frem. Du kan også bruge dejen til vafler. PS: Jeg ved godt bananpandekagerne ligner en burger 😉

Følg mig gerne på Instagram @sydhavnsmor.dk for mere (bage)inspiration <3

Del på Facebook

3 kommentarer til “Nemme bananpandekager uden mel og sukker”

 1. Nøj, hvor var de lækre disse små pandekager, og mega nemme at gå til…. Tak for din opskrift

   1. Birgitte Vishart

    Hej …. ved du ca hvor mange kalorier der er i den portion banan pandekager?

    Tak for god inspiration, også dine bøger
    Mvh
    Birgitte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top