May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Har dine børn også haft det populære, men giftige, legetøj?

Annonce

Det er mit indtryk at vi danske familier går meget op i sund mad og sundhed generelt. Mig selv inklusiv. Men mange glemmer måske at tjekke om det legetøj vi giver vores børn, indeholder farlige og giftige stoffer. Jeg er da selv kommet til at købe nogle lidt for farverige dimsedutter og legesager til mine børn, uden at tænke over hvad produkterne er proppet med af kemikalier og giftstoffer.

Jeg tror, at mange andre mødre (og fædre) derude, har været ekstremt skeptiske når det gjaldt de populære trykkebamser, kaldet Squishies. Jeg har egentlig aldrig forstået hvorfor dælen de er så populære, men jeg har endnu ikke mødt et barn, der ikke har storelsket dem. Sådan er der så meget voksne ikke forstår, og så alligevel… de er jo sjove!

Har dine børn også haft de populære Squishies, der blev trukket tilbage fra det danske marked?

Jeg blev en anelse bange, da de populære Squishies (som mine unger (og et hav af andre børn, verden over) blev trukket tilbage fra det danske marked, så sent som sidste år. Fordi at der sidste sommer blev fundet nogle giftige stoffer, der kunne skade børns helbred, i nogle af de populære Squishies, der bl.a. var indkøbt direkte fra kinesiske hjemmesider.

Nye ufarlige Squishies er på markedet – 100 % testet og uden farlige stoffer og kemikalier!

Men nu er de tilbage! Og mine unger jubler! De nye Squishies er sikret i hoved og rumpet. Soft’n Slo Squishies overholder nu miljøstyrelses anbefalinger for afgasning. Desuden lever de nye ufarlige Squishies også op til de seneste stramninger og europæiske regler for legetøj. Og er du helt vimmersvej, hvor blev ungerne glade, da de fandt ud af at de igen måtte få Squishies. Da de for et års tid siden, blev taget af markedet, røg alle de gamle Squishies, mine unger havde, jo ud i skralderen!

De nye ufarlige Squishies er som de gamle. Dejlige at røre ved, har en slow rising, og er sgu helt afstressende at sidde at klemme på – også for en voksen 😉

De nye ufarlige Squishies findes i 3 kategorier – small, large og designerz. Uma og Sofus har tilsammen 5 designerz. Der er ca. 8-10 varianter fra hver kategori. De forhandles i forskellige butikker landet over, fx i Kids Coolshop-butikkerne. Se mere HER.

Gå efter CE-mærket legetøj

De nye ufarlige Squishies fra producenten ORB har været gennem noget af en tur, som var velfortjent, fordi legetøj til børn selvfølgelig SKAL været gennemtestet og være 100 % sikkert.

Hvis man vil have sikkerhed som forbruger, er det en god idé at gå efter legetøj fra en troværdig leverandør, og som er CE-mærket og dermed ikke anses som farligt eller skadeligt efter europæisk standard. Flere danske undersøgelser viser også, at produkter købt på nettet direkte fra Kina ikke overholder de skrappe krav til lovgivningen. Det er derfor en rigtig god idé at undlade at købe legetøj direkte fra Kina på nettet. Jeg må være ærlig og sige, der er røget noget billigt Kina-dims til Sydhavnen før. Never again!

I forbindelse med lanceringen af de nye ufarlige Squishies, svarer producenten ORB på en masse spørgsmål, som bl.a. også jeg har haft:

Lugter de nye ufarlige Squishies af kemikalier? Nej! Og her kan jeg selv tilføje; de lugter slet ikke.

Kan børn putte dem i munden uden at det er skadeligt? De er ikke beregnet til at komme i munden, da man kan bide små dele af. Disse nye ufarlige Squishies er tilsat et ekstremt bitterstof (som det i anti-neglebidningsprodukter), som smager så afskyeligt, at man straks spytter den ud. Men stoffet er ikke farligt. Jeg sågar slikket på den, for at teste smagen selv, og den smager ikke just godt, men smagen er bestemt heller ikke slem.

Smitter farverne af, hvis de bliver våde? Nej.

Kan de vaskes med varmt vand og sæbe? De kan tørres af med en opvredet klud. Da det er skum, vil de suge vand, hvis man overpøser dem med vand.

Hvor er de produceret? I Kina. Og det er de samme producenter som før. Forskellen på de her nye ufarlige Squshies og de gamle er at producenten har lagt rigtig mange kræfter i at udvikle en ny formula, som overholder de danske krav. Squishies er lavet af skum, og problemet med de gamle var dels de stoffer, der blev brugt til at puste skummet op med (fylde med mikroskopiske luftbobler) for at give dem slow rise-effekten og den overflademaling der blev brugt, som ikke fik lov at afgasse nok, før de blev pakket. Til de nye ufarlige Squishies er der brugt et andet opskumningsmateriale og en anden overfladebehandling. Desuden ligger alle de nye ufarlige Squishies til afgasning i minimum 48 timer, før de pakkes.

Sidst, men ikke mindst, svarer firmaet bag (de nye ufarlige) Squishies, at man kan være helt sikker på, at de her ikke er skadelige, fordi de er testet af den danske miljøstyrelse, og de stoffer som var et problem i de gamle Squishies ikke længere er til stede i de nye Squishies. Herudover er de naturligvis testet i forhold til den europæiske legetøjslovgivning og kemikalielovgivning.

ENDELIG! De populære Squishies fås nu igen i de danske butikker! Her kan de købes!

Mine børn blev SÅ glade, da vi modtog de nye ufarlige Squishies til test. De kan bl.a. fås i Bog & Ide og Legetøjskæden mm., og fås i forskellige sjove motiver som bl.a. hund og kat, is, burger og enhjørninger. Se mere HER. <de vejledende priser ligger på 49 – 99 kr. afhængigt af størrelserne. Jeg fandt også de nye Squishies med dyremotiver online her. Det er op til hver forhandler at sætte den endelige pris. Uma og Sofus har leget med dem konstant, siden de fik dem. Sofus har allerede flere af varianter stående på ønskelisten til hans 5-års fødselsdag, til oktober.

nye ufarlig Squishies

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Livsstil
Sydhavnsmor

Fra buttet til babe på 3 uger

Ammen altså, jeg ved det godt! Det er jeg-skal-safsusme-af-med-alle-mine-deller tid LIGE NU, over alt på de sociale medier. Og når der er en smart hype

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top