May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sprøde og sunde vafler af 3 ingredienser (gluten – og laktosefrie) – sydhavnsmor.dk

9b95789b-044d-4b60-b8ca-43889492b203

991bf86e-9e6a-4e09-8283-b8cccc94f409

De her vafler er så nemme, at jeg ofte laver dem efter at have hentet unger. Jeg kyler et par stykker i løgnhalsen på dem, hvis de er skrup sultne (når jeg ikke laver deres favorit-hverdags-cookies). Snild, kan de også ryge i ungertegnedes svælg i weekenden til morgenmad (i hverdagen spiser jeg altid det her), med lidt skyr knust sammen med nogle friske bær, plus et blødkogt æg – så bliver morgenmaden ikke meget nemmere, mere lækker eller sundere vel? 😉

Det skal du bruge til 2 personer: 

2 dl. (glutenfri) havregryn

2 dl. (mandel)mælk – du kan bruge den mælk du bedst kan lide

2 æg

 

Sådan gør du:

Blend de tre ingredienser med en (stav)blender indtil dejen er jævn og ikke klumper mere. Herefter tænder du dit vaffeljern – mit eget er et billigt, meget velfungerende vaffeljern, lignende det her, hvorefter du smører lidt fedtstof på de varme vaffeljernsplader (jeg sprøjter selv med en smagsneutrale kokosolie) og hælder dejen i. Der bliver normalt fire-fem vafler ud af denne portion. Når jeg bobber den ekstra op, smører jeg sukkerfri protein nutella, noget syltemøg eller noget Sirup/honning på. Fåååårggg, det smager altså vildt godt.

Jeg kan godt lide dem som de er – de minder meget om almindelige hvede-vafler, men vil du fyre den ekstra af, kan du putte lidt vanillepulver, revet øko-citronskal, kanel eller ligende i. Mååååms!

1b3e2e49-56a2-41f4-8989-97334f426a1c

Indeholder affiliatelinks 

 

 

Del på Facebook

22 kommentarer til “Sprøde og sunde vafler af 3 ingredienser (gluten – og laktosefrie) – sydhavnsmor.dk”

 1. Sikke da noget skrammel, de er bestemt ikke gode eller sprøde meget mærkelige dej – Jeg kom salt honning reven øko citron skald og kanel – det hjalp ikke meget hmm

  1. Gud hvor mærkeligt, du må have lavet noget forkert – for det er en af de mest populære opskrifter jeg har og den virker hver gang jeg selv laver den og får så meget ros for den.

  1. Kender du Lifesum-appen? Hvis ikke så hent den ned, den er gratis, og så kan du altid nemt udregne kcal 🙂

 2. Lyder super lækkert! Hvis man ikke spiser æg, har du så et alternativ man kunne bruge ☺️ ? (Glutenfri og æggefri)

 3. De er bare super gode!
  Først tænkte jeg at dejen var meget tynd, men efter en tur i vaffeljernet blev de helt perfekte😁 En favorit her fra!

  1. Hurra hvor er det bare dejligt at høre – tak for respons! Rigtig god weekend kh May

 4. Jeg leder konstant efter gode keto-opskrifter. De er svære at finde, de rigtig gode….. men her er en vaffel, som både bliver lækker gylden, mætter og smager FANTASTISK! Jeg vil endda vove at skifte havregrynene ud med groft blendede mandler/mandelmel, da min datter er totalt ketofanatiker 😉
  Tusind tak for en skøn opskrift👍
  Mvh Lene

  1. Mandelmel Boghvedemel
   OSV ketolike fungerer fint
   Det er enkeltheden der fangede mig

 5. En spurgte dig om der kan bruges spinat, tror ikke det dur da der er meget vand.. En anden spurgte om der kan bruges almindelig mælk, svarede du ikke, kan man det ?
  MVH
  Dorthe Nielsen

  1. jeg skal være ærlig og sige jeg simpelthen ikke husker Mine opskrifter i hovedet efter flere år <3 jeg laver dem, udgiver dem og så kan der også gå laaang tid før jeg gør det igen, men jeg udgiver aldrig opskrifter der ikke virker for mig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top