Sense squashmuffins
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sense squashmuffins – sunde, saftige muffins med kokos og valnødder

Opskriften på de lækre Sense-gulerodsmuffins har taget alt opmærksomheden på bloggen det sidste stykke tid, hvilket jeg godt forstår, for de er så hamrende lækre, at man tror det er løgn, at de kan være sunde og at det er ‘lovligt’ at spise hele seks styks som en fuld måltidskasse, efter Senseprincipperne. Og stadig tabe sig! Det samme gælder de her saftige squashmuffins! Seks styks svarer til et fuldt (Sense)måltid, og i alt indeholder et helt måltid af disse drøngode muffins næsten 170 g. squash. De er svampede, bløde, saftige og smager helt fantastisk, og så ryger der dagligt en enkelt eller to i madpakken til ungerne, med god samvittighed. Mine børn og jeg spiser kage dagligt!!!

Sense squashmuffins Sense squashmuffins

 

Det skal du bruge til 18 muffins (3 fulde måltidskasser, ifølge Sense)

500 g. revet squash / 1 stor squash – husk at vrid væden fra

6 æg

3 dl (glutenfri) havregryn, malet til mel i minihakker

4 spsk Sukrin Gold med top

1 1/2 tsk salt

1 spsk bagepulver med top

6 tsk kanel med top

3 tsk kardemomme med top

2 spsk Fiber HUSK, den gule

1 spsk kokosmel

1 spsk valnødder – hakkede

Topping

100 g. creamcheese (Philadelphia)

20 g. mørk cholade (+70 %)

 

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 C / 180 C varmluft.

Riv squash på rivejernet, og knug væden fra. Kør havregrynet til mel i en minihakker. Tilsæt øvrige ingredienser og vend rundt med en gaffel. Lad dejen hvile i 10-15 minutter, så Fiber HUSKEN kan sætte sig og samle dejen til en mere fast masse.

Fyld herefter dejen i 18 forme. Jeg bruger silikoneforme, de holder formen på dine muffins bedst. Bag midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Tag dem ud af ovnen, lad dem køle. De er bedst kolde. Tilføj topping. De holder sig op til 5 dage i køleskabet, hvis ikke de er spist inden. Du kan også sagtens smide dem i fryseren.

Find flere Senseopskrifter HER

Del på Facebook

11 kommentarer til “Sense squashmuffins – sunde, saftige muffins med kokos og valnødder”

 1. Det lyder som usandynligt meget kanel og kardemomme.😳 Bliver nød til lige at høre om du er ekstra glad for de krydderier og derfor du putter så meget i? Tænker at det må svare til en hel bøtte af fx. urtekrams kanel.😆

 2. Er det den almindelige kokosmel (mindre, tørrede kokostykker) du bruger, eller er det noget finere, som kokosfibermel?

 3. Hejsa. Nøj en god blog med masser lækre opskrifter også sense relaterede, skønt. Ville lige høre dig ad, Kan man lave denne som en kage også ? og kan jeg erstatte fiberhusk med pofiber i stedet??

  1. Kaffesoester

   Jeg har lige lavet min første portion, de blev top-lækre! Toppingen lavede jeg ved at tage osten ud i god tid, så den blev ret blød. Så smeltede jeg chokoladen i microovnen, indtil der bare var nogle få klumper tilbage, som jeg rørte ud på eftervarmen. De to ting blev blandet, og derefter var toppingen klar. Dog syntes jeg den var lidt “tam”, så jeg kom lige en portion chokolade mere i – og så var den der! 😀

 4. Total gode og meget vane dannende. Mine gæster kunne ikke lide dem, de synes de smagte parfumerede. Selv er jeg blevet fuldstændig afhængig af kardemomme smagen, og der skal så meget i som der står i opskriften. 😀
  / Lissy

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Laksesalat med rygeost

Jeg troede ikke, at jeg kunne savne noget jeg ikke kendte til – men denne her laksesalat med rygeost har ædt mit hjerte op indefra.

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top