Glutenfri og proteinrig citronmåne uden sukker

Jeg bliver så glad når jeg får positiv feedback fra jer læsere – og heldigvis er der mange af jer der elsker mine kageopskrifter 🙂 I forrige uge dumpede der en mail ind fra en fyr, der er helt tosset med min brownie, der indeholder grønt, nul sukker og mel, og som findes i min (hammer billige) e-bog “Kager – hver dag”. Han havde eksperimenteret videre på kagen i køkkenet og lavet en proteinrig citronmåne, og ville dele opskriften med mig (og jer). Så jeg måtte selv i køkkenet og prøve Jonas’ kage, og den blev sygeligt god – så tak til Jonas for at videregive hans opskrift på denne glutenfri og proteinrige citronmåne uden sukker.

Opskriften kan hapses herunder og er stor nok til 10-12 personer. Hele kagen indeholder ca. 1650 kcal, dvs. at hvis du deler den i 10 stykker indeholder hvert stykke kun 165 kcal 🙂 Du skal bruge en almindelig stor springform/tærteform til at bage citronmånen i.

glutenfri citronmåne uden sukker

Det skal du bruge

2 dåser kikærter
2 dl glutenfri havregryn
1 tsk bagepulver
4 æg
4 spsk olie
Skallen af 4 store øko-citroner
1/2 tsk salt
Saften af 1 presset citron
2 spsk HUSK (gul)
2 dl Sukrin Melis 
25-50 ml flydene sødemiddel (jeg brugte Fiber Sirup)

Evt. et skvæt vand – dejen skal ikke være alt for fast, men heller ikke flydende.

Glasur

Sukrin Melis + citronsaft

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 C.

Blend alle ingredienser. Vær ikke bange for citronskallen – det lyder af meget, men det skal der til. Fyld tærte/springformen med dejen og bag den midt i ovnen i ca. 20 min. Hold øje med den de sidste 5 minutter – den skal ikke blive tør.

Tag ud af ovnen og lad den køle. Mix nu Sukrin Melis + citronsaft og fordel over citronmånen. Spis et stykke – eller to 😉 – med det samme og sæt kagen på køl. Kagen smager 100 gange bedre dagene efter, og kan holde sig på køl i 3-4 dage.

Find mange flere gluten- og sukkerfri opskrifter HER. Og find min e-bog “Kager – hver dag” HER“.

Følg mig også gerne på Instagram @sydhavnsmor.dk HER for mere (kage)inspiration <3

Kommentarer (3)

  • Hej May! Tak for altid fantastisk opskrifter! Bruger du kun citronsaften og sukrinmelis i glasuren? Kan ikke lige lure, om det både er i selve dejen og glasuren.
    De bedste hilsner Conja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *