May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Slanke squashkage med chokolade (mel-og sukkerfri)

Annonce for SAS Eurobonus
Annonce for SAS Eurobonus
Squashkagen på mit nye fad :)
Squashkagen på mit nye fad 🙂

Jeg er blevet slæbt rundt i Europa i min barndom af mine forældre. Et sted vi altid tog tilbage til var Grækenland, og jeg lyver ikke når jeg siger at jeg var været på mere end tredive af de græske øer, primært kykladerne. I spørg bare, hvis I vil ha’ et tip eller to, ik? 😉 Jeg elskede det!

Da jeg selv blev stor nok til at rejse selv, ville jeg gerne udforske mere af verden, og var i 2003 på to længerevarende rejser med to forskellige veninder. Først i Brasilien med hende her, og senere på året i Australien og et par uger i Thailand med hende her. Det var to kæmpe store oplevelser for mig, og faktisk startede hele mit skriveeventyr (som resulterede i at jeg i dag er selvstændig – hvilket du kan læse mere om hvordan jeg blev her) også pga. rejsen til Australien. Jeg skrev nemlig en serie af artikler til avisen Urban, hvilket gav mig blod på tanden til at skrive mere, og har siden da skrevet for diverse magasiner i Danmark.

I 2002 – året før jeg drog ud i verden – fik jeg lavet et SAS Eurobonus kort. På den måde kunne jeg optjene point når jeg rejste, som jeg så senere kunne fyre af, når jeg havde samlet nok point, på en ny gratis rejse. Man skal flyve mange ture før man har sparet en god sjat point op. Mit SAS Eurobonuskort har jeg gjort godt brug af.

Jeg har det stadig. Det har ligget i min pung de sidste 15 år. Det er godt slidt, og minder mig om en masse gode oplevelser. Jeg er glad for at jeg har beholdt det, for selvom jeg desværre rejser mindre end jeg tidligere har gjort, primært af økonomiske årsager – da jeg jo har to unger der jo lissom’ også gerne vil med 😉 – kan jeg bruge kortet i min hverdag. SAS Eurobonus giver nemlig et hav af fordele og muligheder til dagligt, ikke kun på ferien. Du kan fx både tjene point på restaurantbesøg, i tøjbutikker, interiørbutikker. Tjek lige alle mulighederne ud her! Du optjener point gang du rejser, benytter dig af underholdningstilbud og handler. Du skal bare sørge for at huske at angive dit EuroBonus-nummer, så du får dine point.

Jeg har fx netop været i Bahne på Fisketorvet fordi jeg mangler noget pænt at dekorere mit gluten- og sukkerfrie bagværk på, når jeg deler mine opskrifter med jer 🙂 Dér – i Bahne, kunne jeg fx lige nu optjene 3 x point på mit kort, som jeg så senere enten kan shoppe for – i en butik, restaurant eller bruge dem til en ferie. For sådan en vil jeg da virkelig gerne snart på – til et møg varmt sted.

Jeg fik købt nogle super fine skåle fra Bitz og et flot fad fra Broste Copenhagen i butikken. Men man skal jo også have noget at stille PÅ sine fine nye ting, ik? 😉 Derfor har jeg selvfølgelig også udviklet en ny bette opskrift, der er en videreudvikling af min super populære slanke-gulerodskage. Og faktisk vil jeg vove at påstå at denne squash-fætter er langt bedre. Denne kage – kan som gulerodskagen – erstatte et almindeligt måltid mad – morgen, middag eller aften, da den indeholder en masse grønt og protein. Den er lige til at høvle i skrutten med god samvittighed, venner – er det ikke fantastisk? 🙂

Flååååt, ik? Mine nye (bage)kage (snack) fund! :)
Flååååt, ik? Mine nye (bage)kage (snack) fund! 🙂

Opskriften til én person kommer her:

150 g revet squash (uden skræl)

2 æg

1 dl (glutenfri) havregryn

1/2 tsk vanillepulver

3-4 spsk Sukrin Gold

1 tsk bagepulver

Et nip stødt ingefær

2 spsk GUL Fiber HUSK

Et squeeze citronsaft (frisk øko) + lidt revet øko skal

1 spsk valnødder, hakkede (valgfrit – tag evt. en bid chokolade mere på toppen)

Til topping (valgfrit):

1-2 spsk (bid) mørk (sukkerfri) chokolade (drop evt. topping – den smager også sindssygt godt uden)

 

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 180 C.

Blend alle ingredienserne, minus nødderne og lad dejen hvile i 10-15 minutter så den gule Fiber Husk samler dejen. Hak nødderne groft og put i dejen. Hæld dejen i en form på ca. 10 x 15 cm. Herefter smider du den ind midt i ovnen i ca. 20 minutter, til dejen ikke længere hænger fast i gaflen.

Smelt chokoladen i et et vandbad, og fordel den over kagen.

 

Og nu tænker du: går denne her ikke an på Sense? Jo, sgu! Det skal vi da fejre. Med kage!!! 😉

Hele kagen indeholder mindre end 450 kcal.

img_6597

Del på Facebook

6 kommentarer til “Slanke squashkage med chokolade (mel-og sukkerfri)”

  1. Der står kagen er til en person og at den indholder mindre en 450 kcal. Det lyder da af meget? Har jeg misforstået noget? :0)

  2. Der står kagen skal bage 20 minutter. Jeg har lavet 3 dobbelt portion, og hældt i 2 forme. Nu har de bagt 30 minutter og ikke færdig. Hvordan skal konsistensen af kagen være færdigbagt?

  3. Hej!
    Jeg undrer mig over hvad der gør kagen “sød”? Jeg lavede den i går og kunne slet ikke få den til at smage af hverken kage eller bare en smule syndigt. Hvad gør jeg forkert? Skal der tilsættes noget sukrin?
    Tak for svar og god søndag.

    1. Jeg undrer mig over ingen har sagt det før. Ved mange har lavet den, gud hvor skørt – en kæmpe fejl, der nu er rettet og jeg beklager inderligt <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Rejser
Sydhavnsmor

MINE FAVORIT LOPPE-SHOPS!

Jeg blev næsten angst første gang min mand tog mig med derhen. Turbos Loppebazar ligger i Sydhaven, en sidegade til Gammel Køge Landevej og virker

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top