May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Slanke gulerodskage, der smager syndigt (gluten, sukker – og laktosefri) – sydhavnsmor.dk

At man kan lave noget der smager syndigt og godt, uden at have snerten af dårlig samvittighed, trods for at man ønsker at smide et par kilo, er alligevel helt utroligt! Gulerodskagen her er lavet efter Sense-principperne, og indeholder præcist de ingredienser du skal kværne til morgenmad, frokost eller aftensmad, hvis du ønsker at tabe dig, eller holde vægten. Kage som et helt måltid – på kur? Jeg er ikke på andet end kagekur 😉 , men er fan af ideen om kager der ikke feder, fordi jeg spiser så meget af det (også det med sukker). Tanken er rar, at jeg faktisk kan spise denne kage dagligt – og i princippet tabe mig, imens jeg bare SKOVLER store mængder kage ned 😉  For yes babes, portionen giver en STOR kage – faktisk så stor, at jeg måtte dele den i fire, for ikke at at drukne i kage-gilde. Luksus problem, ik ? 😉

Somme tider smager sunde kager sundt – og jeg har slet ikke noget i mod smagen af sundt… bare ikke så meget, når det handler om kage. Derfor er jeg helt oppe og køre over, at denne gulerodskage slet ikke smager sundt, men som “rigtig” (sød) kage! Nu til makronerne – her er opskriften:

img_1527

Blend følgende (til én person – fx til morgenmad, frokost eller aftensmad):

1 stor gulerod (revet) – ca. 150 gram

2 æg

1 dl (glutenfri) havregryn

1 tsk kanel

1/2 tsk vanillepulver

1 tsk bagepulver

2 tsk. Fiber HUSK (den gule)

evt. 1 spsk Philadelphia laktosefri flødeost (gør dejen mere cremet)

Til topping: 

2 spsk laktosefri flødeost, fx Philadelphia laktosefri

1 spsk. Sukrin Gold

Lidt citronsaft og evt. skal af øko-citron

Lidt vanillepulver

Sådan gør du: 

Blend kage-ingredienserne og lad dejen hæve i ca. 10 minutter for at HUSK’en gør dejen sammenhængende. Smid dejen i et mindre ovnfast fad (15 x10 cm) og sæt i en forvarmet ovn på 200 C i ca. 20 minutter. Stik en gaffel i for at tjekke at dejen ikke hænger ved – når den ikke gør, er kagen færdig og tages ud af ovnen. Imens den køler blander du ingredienserne til topping med en gaffel og smører ovenpå kagen, når den er afkølet. I princippet kan du spise hele kagen som et fuldt, sundt måltid, men jeg har personligt svært ved at køre hele kagen ned på én gang, så lav dig evt. en kop ægge-latte og spis en gulerod til halvdelen af kagen. Et helt og lækkert sødt måltid 🙂

Hele kagen indeholder ca. 450 kcal.

Ps. Har ikke forsøgt selv, men tænker at man kan bytte gulerod ud med squash 🙂

Jeg har også lavet en raw gulerodskage, uden mel, sukker og laktose. Opskriften kan du finde her. 

Desuden kan du finde opskriften på en anden lækker og sund Sense-morgenmad her. Og Sense-pizza her. 

Opskriften på mine sunde mokka-chokomuffins (se billedet herunder), kan desuden gafles HER. 

2017-02-11-15-39-21

Find alle mine mel og sukkerfrie opskrifter HER.

Affiliatelinks.

Del på Facebook

88 kommentarer til “Slanke gulerodskage, der smager syndigt (gluten, sukker – og laktosefri) – sydhavnsmor.dk”

 1. Hvis man har mælkeallergi og ikke kan tåle laktosefri flødeost, kan man erstatte flødeosten med noget andet? 🙂 Mega lækker opskrift btw.

 2. Mon man kan skifte havregryn ud med kokos- eller mandelmel? Enten almindelig eller affedtet?

  1. Umiddelbart jo – det tænker jeg at man sagtens kan 🙂 Hmm måske affedtet? 🙂 Jeg tør jo ikke garantere for et godt resultat, da jeg ikke har prøvet at lave den på andre måder, men det lyder lækkert 🙂

  2. Louise Petersen

   Jeg lurer på det samme. Sig endelig til hvis du får et godt resultat. Tænker måske samme mængde affedtede Mandelmel. De minder om hinanden i indhold af fibre osv.

    1. Har lavet med halv affedtet mandelmel og halv kokosfibermel og en halvanden tsk bagepulver, det blev super godt 😊

 3. Hej 🙂
  Hvordan vil det være at bruge den grønne husk istedet for den gule? Har den gule nogen bedre bageegenskaber?

 4. Jeg har lige lavet den. Jeg synes den blev meget gummiagtig. Slet ikke så let som din ser ud til at være. Hvad har jeg gjort forkert?

  1. Der er nogle der siger de har fået et mærkeligt resultat. Jeg synes det lyder mærkeligt, og forstår det ikke, hvis opskriften er fulgt? 🙂 Har netop lavet den igen, igen med stor succes.

   1. Tak for svar. Jeg går ud fra at alle ingredienser skal blendes sammen som der står. Min rå dej er meget tæt – nærmest som romkugler.

    1. Mystisk. Har lavet den her til morgen. Min blev så god. Prøv evt (som jeg nu også har skrevet ind i opskriften) at putte en spsk flødeost i selve dejen – så bliver den lidt mere cremet. Den skal ikke være så hård som romkugledej efter at være blendet. Men den er heller ikke heeelt flydende. Min blev virkelig god efter 20 min i ovnen.

 5. Hvordan kan gulerodskagen blive så lys og luftig??? Min bliver mørk af gulerødderne og kanelen og så er den tung og klæg.. Har prøvet at bage den to gange uden bedre resultat. Mvh. Hanne

  1. Hov svarede i forkert tråd så her er dit svar 🙂 : Mystisk – måske det virker bedre med en spsk flødeost i og i en form der er et par cm mindre? Jeg har i dag selv læst efter opskriften da jeg lavede kagen til morgenmad og min blev igen, igen rigtig god…

   1. Jeg har bagt den i en mindre form men uden bedre resultat og du svarer ikke på, hvordan din kage kan blive så lys… Undrer mig 😉

   2. Jeg har prøvet med en mindre form, uden bedre resultat… Du svarede ikke på hvordan din kage kan blive så lys.. Undrer mig 🙂

    1. Jeg har min tvivl om det er hendes billede, eller om det er den opskrift som passer til billeder

     1. Ok, nu så jeg Hannes anden kommentar 🙂 Altså billedet er taget i min vindueskarm og derfor ser den måske lys ud, hvis det er det i mener? Opskriften passer til kagen, som jeg flere gange har postet på min Instastory. Hvorfor dælen skulle jeg smide et billede op af en kage, der ikke var min?

  2. Hej.
   Er det ingredienserne til én person der skal i et fad på 10×15? Så hvis jeg vil lave til 3 Pers. Er det større form?

   1. Altså der er sikkert nok til tre personer men hvis det er et fuldt måltid med rigtig fordeling af protein, kulhydrat og fedt så er det til én person og så skal du gange med tre 🙂

  1. I køleskabet 🙂 Mystisk – måske det virker bedre med en spsk flødeost i og i en form der er et par cm mindre? Jeg har i dag selv læst efter opskriften da jeg lavede kagen til morgenmad og min blev igen, igen rigtig god…

 6. Jeg har prøvet med en mindre form men det blev den da ikke bedre og mere luftig af 🙁 Du svarede ikke på hvordan din kage kan blive så lys og luftig.? Min bliver mørk da der jo er både gulerødder og kanel der farver 😉

 7. Jeg har bagt den her til aften, og oplever også den blev gummiagtig, mørk og klæg

 8. Blender du alle tingene på sammen tid eller hvert for sig? For jeg kom det hele i en skål og brugte en stavblender. Og den er blevet lidt gummi aktig 😕

 9. Har du ikke glemt at skrive væskemængde på? Hvis du ikke tilsætter væske, er der da absolut ingen grund til at bruge fiberHusk

 10. Hej. Jeg har lige bagt denne gulerodskage, men som bare slet ikk er blevet som på dit billede👎 Min dej blev helt mærkelig, nærmest som en fast bolledej. Har fulgt opskriften 110% Umiddelbart tror jeg det er gået galt da fiber husk kom i. Der blev dejen helt mærkelig. Og sys ikk at der var meget væske ved mine gulerødder.
  Den må få et forsøg mere, uden fiber husk, så håber jeg at det lykkedes og få en ligeså lækker kage som på billedet.

  1. Det er så mærekligt for det er der flere der har skrevet, men den lykkes for mig hver gang! Prøv evt at put lidt ekstra væske i også så? Og fiber husk kan undlades siger flere der har bagt den. Langt de fleste der har givet feed back, også på min instagram har haft stor succes med kagen, men forstår ikke hvordan det kan gå så forskelligt…

 11. Jeg har lavet den tre gange nu, og den er bare mums! Smager syndigt af h… til, så det er bare lækkert at kunne spise den med god samvittighed på kaloriekontoen! Tusind tak!

   1. Hej

    Har du prøvet bage denne kage uden æg? Jeg kan ikke spise æg nemlig, men måske du kender til et alternativ i denne kage 😊 jeg synes ikke lige hørfrøslim vil passe ind her.

    På forhånd tak 🌸

  1. Hmm, jeg tør næsten ikke sige ja, for jeg ved den virker i denne størrelse men ved også at nogle har lavet dobbelt og den så ender med at blive lidt gummi-agtig…

 12. Kan det passe at det er 450 med topping eller er det uden topping ?
  Skal osten være light og laktose fri eller bare laktose fri ?

 13. Bagte den her til morgen og den blev så god! Undlod husk og tilføjede en spiseske mælk. Perfekt!

  1. Charlotte Dybdal-Nielsen

   Tænker om det kunne være 2 tsk og ikke 2 spsk husk? Jeg er også endt med to gummiklodser ? vil prøve uden husk eller med kun lidt!

 14. Jeg bagte den i dag og den hævede så flot op. Men den faldt helt sammen da jeg tog den ud, hvad gør jeg forkert?

 15. Hvad er grunden til at det er lavtosefri havregryn?? Har det noget med kcal. At gøre?? Jeg tænker om jeg kunne bruge dem jeg har??

  1. Laktosefri havregryn? Du mener glutenfri? 🙂 Nej nej, du kan sagtens bruge alm. det er KUN hvis man er ekstrem allergiker, hvilket jeg ved flere af mine læsere er, så skal man bruge glutenfri. Havregryn er i sig selv glutenfri, men de kan indeholde spor af gluten hvis de ikke er produceret på en 100 % glutenfri fabrik.

   1. Hov, og du kan også bare bruge alm Phila – jeg laver bare ofte opskrifter uden laktose/gluten osv til allergikerne 🙂 No prob. at bruge almindeligt, det gør jeg også selv 🙂

 16. Tanja Klarskov

  Kan den fryses ned?
  Overvejer at lave 3x portionen og så fryse ned. Så det er nemt om morgenen, at jeg bare skal tage den ud om aftenen, så er den klar næste morgen.

  1. Tror godt den kan fryses, – kom lige til at forkert først da jeg troede jeg svarede på mine gulerodsboller 😉 Jeg har aldrig selv prøvet at fryse den da jeg æder hele svineriet på en gang og ikke har lavet dobler selv, men jeg tænker den sagtens kan fryses 🙂 Meld gerne tilbage med resultatet hvis du kaster dig ud i det 🙂

 17. Jeg kan se andre har oplevet det samme – men min dej var så ‘sej’ at jeg knap nok kunne blende den med min stavblender. Og den hævede pp i ovnen, men klaskede helt sammen og var meget sej. Opskrift fulgt. Kan man tilsætte væske mon?

 18. Hej det vaniljepulver er det vanillesukker, ved godt, der ikke står sukker, men jeg kender ikke andet

  1. Det er ren vanille, så det er ikke blandet med sukker. Du kan få det i mærket Urtekram til ca 50 kr for en bøtte, men den strækker langt og er god i mange ting 🙂

 19. Ann-Dorrrit Junker-Andersen

  Hej May
  Jeg har tænkt at bage din gulerodskage til mit spinningshold, da vi skal holde event og køre 3 timer. Jeg tænker den passer til alle da, der er taget hensyn ti lalle med allergier m.m. Jeg vil så komme den i mufinsforme, af hensyn til hygiejne. Men hvor store en portion skal jeg lave hvis vi ca. er 50 personer. ?

 20. Er da godt nok spændt på at prøve den her, efter at ha læst kommentarerne. Håber den lykkedes. Men jeg tror nu jeg blender tingene og tilsætter gulerødder bagefter.

 21. Lækker opskrift ? brugte rødbede i stedet for gulerod. Det fungerer også rigtig godt!

 22. Hej. Sikke en skøn opskrift. Fungerer det at komme Sukrin Gold i flødeostglasuren? Det skal ikke være sukrin melis? Normalt bruger man jo en form for flormelis, så det ikke klumper. Glæder mig til at prøve opskriften

  1. Det kan du sagtens bruge vær blot opmærksom på den så bliver brunlig i stedet for hvid 🙂

 23. Hej! Jeg har lige lavet denne opskrift, den blev så god! Jeg bagte tre store muffins i stedet for en lille kage – det fungerede så godt. Jeg blandede skyr i flødeosten for at få mere af den uden at for mange kalorier. Det blev den slet ikke dårligere af. Næste gang vil jeg putte lidt mere sødemiddel i selve kagen, synes den har en lidt kedelig smag, som den er nu. Men jeg fik en lækker luftig kage ud af opskriften, så tak for inspiration!

 24. Jeg bagte den idag og lavede et par ændringer. Undlod at komme Husk i og brugte squash istedet for gulerod (knugede væden godt fra). Den blev superlækker, svampet og på ingen måde gummiagtig, som andre har oplevet. Smagen på selve kagen er lidt tam, men den søde og snaskede frosting løfter den op til en smovset, meget ‘rigtig’ kageoplevelse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top