May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Nem, sukkerfri drømmekage uden mel

glutenfri sukkerfri drømmekage

Jeg har tidligere delt en opskrift på en glutenfri drømmekage, som er lidt henne i samme boldgade som denne. En nem, sukkerfri drømmekage uden mel. Men den her version er bobbet op, og gjort et hak bedre, synes jeg. Billederne er ikke verdens pæneste, men smagen er GOD! Og jeg håber selvfølgelig at I er enige <3

Har I forresten lyst til at følge med på min Instagram @sydhavnsmor.dk, hvor jeg deler alt fra kageinspiration, lange live-gåture (gik for nylig 50 km fra Kbh til Helsingør og delte turen i mine stories), til remake af min bolig mm., så er I meget velkomne her <3

NU handler det om en klassiker de fleste af os elsker – nemlig drømmekagen. Og til trods for den både er sukkerfri og glutenfri, så synes jeg denne version batter max! PRØV den <3

Der er nok kage til 6-8 personer.


Det skal du bruge til den nemme, sukkerfri drømmekage uden mel

80 g mandelmel

2 store, eller 3 små, æg

3 spsk. kartoffelmel

1 dl glutenfru havregryn

1 1/2 spsk. neutral olie, fx raps

1 dl kokosmælk, light

2 spsk. Sukrin Gold (med top)

1 spsk Fiber HUSK

Lidt vaniljepulver

Lidt flagesalt

Til topping

50 g smør

100 g kokosmel

2 spsk. Sukrin Gold

1 dl kokosmælk, light

Evt. lidt kanel

Lidt flagesalt

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 C / 180 C varmluft.

Mix alle ingredienserne til kagen og lad dejen hvile i 10 min.

Hæld massen i en form, ca. 15 x 20 cm, og bag kagen i ovnen i 20-25 min.

Imens kagen bager laver du toppingen.

Smelt smørret og mix med øvrige ingredienser. Når kagen har fået 20-25 min. tager du den ud af ovnen og fordelen toppingen over, og giver drømmekagen yderligere 5-10 min. til toppingen er blevet gylden.

FÆRDIG! <3

Find mange flere glutenfri og sukkerfri opskrifter her.

Del på Facebook

8 kommentarer til “Nem, sukkerfri drømmekage uden mel”

 1. Når nu man tit kan bruge kokosolie i stedet for smør, går jeg ud fra der er en særlig grund til, at du har valgt smør til toppingen her; er det fordi det ellers bliver alt for meget kokos, eller gør smørret bare noget andet end kokosolien ville gøre? 🙂

  1. Ja, jeg tænker det ville blive for kvalmt og for meget med kokos på toppen også 🙂

 2. Ved du hvor mange kalorier, der ca. er i et stykke, eller i hele kagen? 🙂
  Ps. den ser enormt lækker ud!

  Vh,
  Amalie

 3. Vi brugte den til min datters fødselsdag. Den smager virkelig godt – næsten ikke til at smage forskel ifht. almindelig drømmekage.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Flade grøntsagsbrød uden mel

Jeg har (med tilladelse, selvfølgelig) tyvstjålet opskriften på disse lækre fladbrød, fra Maria Vestergaard. Jeg har bare lige skiftet én lille bitte ingrediens ud; fra mel

Læs mere »
Boller
Sydhavnsmor

Proteinrige blomkålsboller

Proteinrige blomkålsboller!!! Min mest populære opskrift til dato har været mine grønne proteinboller som er læst mere end 300.000 gange. Derfor tænkte jeg, at jeg

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top