May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sense peanutbutterkage uden mel og sukker

Om man spiser efter Senseprincipperne eller ej, er jeg sikker på man vil synes om denne kage. Opskriften er inspireret af Anna-mads opskrift på peanutbutterkage med kikærter, hvid chokolade og havsalt. Jeg har sløjfet den hvide chokolade og i stedet tilsat søde kartofler, der tæller som grønt, når du spiser efter Sense. Dvs. at denne kage indeholder 2 x fulde måltidskasser, så du kan altså spise en halv kage og få både grønt, protein og gode kulhydrater og fedt, indeholdende ca. 500 kcal.

 

Til to portioner skal du bruge

2 dl havregryn
1 dåse, drænede kikærter
300 g søde kartofler
2 æg
3 spsk peanutbutter
Lidt (flage)salt
2-3 spsk Fiber Sirup Gold (evt. honning)
1 tsk bagepulver
1 spsk saltede peanuts
1 spsk kokosmel/flager

 

Peanutbutterkage

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160 C varmluft.

Vask de søde kartofler og kog dem i ca. 15-20 min. Blend dem med en stavblender. Tilføj resten af ingredienserne, minus peanuts og kokosmel/flager og blend videre.

Læg et stykke bagepapir i en mindre bageform (ca. 15 x 20/22 cm) og hæld fyldet i. Hak dine peanuts, smid dem ovenpå dejen og fordel kokosmelet/flagerne over kagen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 – 35 min.

Når kagen er færdig skal den køle af. Den smager helt klart bedst kold, så opbevar den i køleskabet til den skal spises. Den kan også fryses. I køleren holder den sig frisk og god i smagen i 3-4 dage.  Bag evt. dobbeltportion af denne og hav kage til 4 fulde måltider, eller blot til at dele ud til familien, eller lægge et stykke i ungernes madpakker – da den også er super børnevenlig og hverdags-kage sund!

Fik næsten en skideballe i fritten, da Uma fik et stykke kage med, eftersom der er sukkerpolitik, men kage behøver ikke at være syndigt og usundt for at smage vildt godt! Prøv den – den er MØG lækker. Synes man at det er lidt voldsomt bare at køre kage i skrutten til morgen, middag eller aften, så kan man evt. spise en halv måltidskasse ‘rigtig’ mad, og tage et kvart stykke peanutbutterkage til dessert.

 

Læs også… 8 uger på Sense – mit vægttab

 

Del på Facebook

23 kommentarer til “Sense peanutbutterkage uden mel og sukker”

 1. Skræller du de søde kartofler inden du koger dem? Eller koger du dem med skræl og blender det med?

 2. Dorte Hartig

  Hej May! Jeg har prøvet kagen – og den er bare mums – særlig når den er kold, som du siger. Rigtigt dejligt at nyde en lille firkant til eftermiddagskaffen – med god samvittighed, – og som en belønning midt i den kostændring, jeg lige er begyndt på! Tak for opskriften!!

   1. Det er klart bedst med kikærter. Den anden udgave røg ligesom ikke ned på samme måde som din udgave. Så nu hvi lavet den med kikærter igen og mums

  1. Aah nej har du huske alle ingredienser? jeg har heldigvis jun faet positive tilbagemeldinger paa den foer saa enten tanker jeg at du har glemt noget eller simpelthen ikke er til den smag? Jeg synes den har en kraftig smag af peanutbutter…

 3. Dorte Hartig

  Hej igen – jeg er kommet i tvivl om, hvorvidt jeg skal hælde vandet fra kikærterne (på dåse) eller om vandet skal med i kagen? Forleden kom jeg til at smide hele bøtten i dejen – og kunne jo ikke nå at suge det op igen – så jeg lod det indgå i kagen, og det var egentlig okay. Men hvad gør du?

 4. Kan jeg erstatte æg , min svigerdatter er veganer og hun elsker peanutbutter , så ville prøve at lave denne …. tænker måske 1 banan eller 2 kunne erstatte de 2 æg??

  1. Hmm, jeg er ikke god i veganske alternativer, men jeg ville sådan ønske jeg var. Der er noget der hedder chia-æg, som jeg ikke har stor erfaring med selv, men se her http://winchler.dk/2018/05/28/chia-aeg/ – jeg er ikke en skrapsak til det som sagt, men har hørt fra flere at det fungerer i forskellige opskrifter 🙂

 5. Hej! Jeg tænkte på, om man kan koge gulerødder og bruge i kagen i stedet for søde kartofler? eller det vil måske ikke give den samme konsistens? 🙂 Tror du det vil kunne hænge ordentlig sammen? 🙂

  1. Uh jeg er usikker, konsistensen kan vel blive lidt anderledes men gulerødder er næsten altid godt i bagværk 🙂

 6. MUMS Jeg har ikke bagt kagen endnu, men det vil jeg helt bestemt!!
  Jeg ved, at man kan piske kikærtevandet, fra dåsen, til en slags marenge,
  så hvis man nu vender det i dejen, bliver den måske mere fluffy ??

 7. Jeg kan ikke helt få denne til at stemme med sense. 2 æg og ds kikærter = X 4 protein. Jeg ville derfor dele denne kage i 4 stk, Eller er jeg helt galt på den

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top