Effektiv ansigtsscrub af 3 ingredienser fra dit køkken – Sydhavnsmor.dk

a31f5127-1e6e-44fe-996f-efd0db78f853

Tiden med et skællet fiskefjæs er ovre, når du går i gang med at bruge denne geniale, hjemmelavede ansigtsscrub. For er der noget den kan, er det virkelig at fjerne døde hudceller, og den gamle tørre hud, så huden bliver mere jævn, glat og blød. Første gang jeg mixede skidtet og smurte det i mit ansigt kunne jeg se – og mærke, en stor forskel. Jeg har nemlig slem tendens til tør hud mellem øjenbrynene, på kinderne og hagen. Derfor bruger jeg nu, et par gange om ugen, følgende blanding som ansigtsscrub. Portionen her holder nogle uger, hvis ikke du også bruger den til kroppen, hvilket du sagtens kan.

1 dl kokosolie

1,5 dl fint salt

Saften af en økologisk citron, samt skallen fra den halve.

Mix hele moletjavsen og put evt lidt ekstra salt i, hvis du synes den er for våd.

Jeg vil vædde på, at du blir’ vild med stadset, når du nemt har fået kørt de tre ingredienser sammen og smurt i ansigtet. Lad det gerne sidde et par minutter, efter at du har masseret det ind i huden, og skyld derefter med lunkent vand. Kokosolien giver dig utrolig lækker og blød hud. Hvis du vil ha’ ekstra blød hud, så smør ansigtet ind i et tyndt lag kokosolie inden sengetid, som du lader sidde til næste dag.

Læs herunder hvad du ellers kan bruge vidundermidlet kokos(olie) til: 

Hjemmelavet kokostandpasta med et naturligt indhold af fluor

Sund og cremet kokosis uden mælk og sukker af to ingredienser

Tip: Et must have i dit køkken

ce3f8599-9c0b-4fbf-9c9f-26b696124cbe

Kommentarer (6)

 • Er lige begyndt at følge din side og syntes normalt det er fornuftigt det du skriver. Men det her er ikke en særlig god idé og slet ikke til tør hud som du skriver du har. Hvad er formålet med salt og citron? Salt og citron er begge udtørrende ingredienser. Du skulle hellere prøve med honning og sukker. Eller evt sukker og kokosolie (har ikke selv prøvet) og pas nu på ikke skrubbe for hårdt da de hårde og kantede “korn” ridser huden. Ellers god fornøjelse.
  Mvh. Kosmetikkeren 😊

  • Det giver god mening hvad du siger, men den her blanding har været helt genial for min hud. Saltet har tørret urenhederne væk og kokosolien fugtet. Så selvom det måske ikke lyder som en god blanding til tør hud synes jeg virkelig at det er – og kender også andre der bruger den 🙂

 • Hej sydhavnsmor.
  Super scrub😊Jeg har normal hud, og jeg har altid brugt salt og citron. Honning og sukker er det samme. Jeg putter ikke sukker på huden.
  Jeg skak prøve din is, lavet af kokosmælk.
  Hilsen
  Pia🌺

 • Tak for ideen jeg går straks i gang. Min farmor smurte i øvrigt altid sine tørre albuer med citron (gned demfaktisk bare ned i halvbrugt citron) så det giver jo mening også til tør hud i ansigtet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *