May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

T R A V E L G U I D E: M Ø N

møn6

Hvis ikke du har været på Møn, så skal du sgu rubbe numsen og se at komme af sted, for det er en virkelig lækker lille ø ud for Sydsjælland!

Her er nogle steder du SKAL besøge, hvis du ender på Møn:

I byen STEGE, som er ‘hovedstaden’ på Møn, ligger der et lille hyggeligt strøg, hvor det bugner med små butikker. En skide hyggelig gade, hvor der fem TIRSDAGE over sommeren er TIRSDAGSMARKED – en festdag med live-musik, boder, mini-Tivoli, loppemarkeder og udsalg i de små butikker.

Skal du spise en god BRUNCH skal du helt sikkert kaste ladeporten på en af stolene hos Davids Café.

Det kolde glas hvidvin skal helt sikkert nydes, på pontonen ude i vandet på Ediths og skal du have god italiensk pizza må du køre til Klintholm Havn på Portofino.

MØN ISEN skal du selvfølgelig kværne på Pollerup Hovgaard – én af de bedste is jeg har smagt! Prøv både jordbær, nougat og chokoladeisen, det er jo kedeligt at være beskeden, når du først går i gang. Der er tale om giga kugler, men drop slankekuren og kør alle kugler ned – som om du ikke ku! 😉

I Råbylillestrand ligger der er en smuk Tisvildeleje lignende bugt, der byder på skinny dippers og klart vand – jeg er vild med det, og det blir’ du os!

Selvfølgelig kan man ikke være på Møn uden at besøge Møns Klint og Geocenteret – og når du er der, skal du have gang i pivtøjet og gå ned af de MANGE trapper, for at se de smukke klinter live. Op-turen af trapperne er lidt lede (i hvert fald for en lad type som mig), så det er måske en god ide at have en vandflaske og nogle Kit Kats til at kvikke lidt op for det gode humør on your way to the top!

Hvis man har brug for et mindre turistet spot end Møns Klint er Liselund Slot en romantisk slotshave – en park, med fred og idyl og sjældent mange mennesker. Og er du dér, så nup lige endnu en af de hamrende gode Møn-is.

møn3

RÅBYLILLESTRAND 

møn11

møn10

STEGE BY

møn5

DAVIDS – HER FÅR DU MØNS BEDSTE BRUNCH

møn1

møn2

MIN FAVORITSALAT – GRILLET AUBERGINE MED GEDEOST, LAVET I SOMMERHUSET

møn9

møn12

møn13

møn15

EDITS – HER SKAL DU DRIKKE KØLIG HVIDVIN OG NYDE UDSIGTEN OVER VANDET

Læs også her om noget vildt (for Lars her), der startede på Møn 😉 Og min glutenfri guide til København – der loves savlegaranti 😉

Del på Facebook

7 kommentarer til “T R A V E L G U I D E: M Ø N”

 1. Hej
  Syndt at du ikke besøgte vest Møn også.
  Der er bla Damsholte kirke, som er helt speciel.
  Og Fanefjord skov er bestemt også et besøg vær.
  Kh. En tidligere mønboer.

  1. Så er det godt jeg sikkert sniger mig til Møn igen næste år, hvis min veninde lukker mig ind 😉 – Så har jeg noget at glæde mig til, mange tak for tips 🙂

 2. Hej
  Når du har besøgt Møn Is(Pollerup Hovgård) så drej til venstre og kør ca 500m og drej så ned til Museumsgården hvor der er den skønneste have, en dejlig gammel 4 længet gård, nyt maskinhus med værksteder som i gamle dage og shelter du kan overnatte i.

 3. Gisela Sellner

  Bemærk også, de mange eksempler på de mange tilskud til bruttonationalproduktet, som frivillige udfører helt uden om stat og kommune, først og fremmest ‘ Samlermuseet’ , hvor en nørdet pølsemand udstiller interiører og genstande fra byens stordriftramte handelsliv.. Her kan man opleve en tidsrejse, der rykker gæsten tilbage til købsstadslivet i sidste århundrede. Manufakturhandleren, radioforretningen og det omrejsende tivoli.
  Samlermuseet, der har til huse i en nedlagt industri ved indkørslen til byen modtager gæster fra he le Danmark,Nordtyskland, og Sverige, og drives ved hjælp af frivillig arbejdskraft helt uden om 2020 målsætninger og kommunale planlægningskontorer.Bare drevet af interesse.
  Besøg også ‘ færgen Møn’ en overlevende færge, fra den gang, hvor færgefart bandt småøerne sammen. Her tilbydes ture ud i det kystnære farvand. Igen med frivillig arbejdskraft. Besøg også Middelalderhaven ved Stege kirke, hvor forvildede munkeplanter fra bynaturen har fundet et fristed. Plejet af frivillige. Udkantsdanmark, når det er bedst!

 4. en ny guide om Møn, smukt, men du skriver om de samme steder, der allerede er nævnt igen igen og igen alle steder, tordenskjolds soldater der klapper hinanden på ryggen. Kedeligt. Det kunne snart være skønt, hvis “man” prøvede at finde og skrive om de mange andre steder, der findes.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top