May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Ting der gør hverdagen nemmere for en familie – sydhavnsmor.dk

Vi er langt fra den eneste familie der føler os pressede i hverdagen. Dét ved jeg. Men nogle gange føler jeg alligevel at hele verden går i stå, fordi timerne er alt for få til alle de opgaver og ønsker vi har i familien. Jeg elsker i store træk mit liv som det er, men jeg elsker ikke at vi hele tiden skal trække vejret dybt for ikke at eksplodere af stress. Det kan jo ikke være rigtigt at det skal være sådan at leve et gennemsnitligt familieliv i Danmark? Jeg har før skrevet om fortiden, om dengang jeg selv var barn i 80’erne, hvor verden – også i mine forældres og deres venners øjne – var et bedre sted at være. Der var ikke det samme pres, som der er i dag, siger de. Men hvorfor ikke? De arbejdede også, de havde også (umulige) børn, de skulle også vaske op og gøre rent…

960252a7-5ca7-4697-b13b-be3ef50c5762

Ting der gør hverdagen nemmere for vores familie:

1. RENGØRINGSHJÆLP: Jeg havde faktisk ikke regnet med at det kunne have SÅ stor en betydning. Måske fordi jeg er så skide doven af natur, at det ikke ligger lige til højrebenet at gå så sindssygt meget op i det selv. Og så alligevel; jeg kan virkelig godt lide, når det skinner, luften ikke er tung af støv, og her er pænt. Men når man har to små yderst aktive unger, prioriterer jeg ofte anderledes selv. Jeg vil hellere være sammen med ungerne, end støve af og støvsuge. Og ikke mindst vaske gulv.

Men pludselig var tiden bare gået så hurtigt. Og nu siger jeg noget jeg sgu ikke burde blære mig med, eller sige højt – for det er klamt. Men vi havde ikke gjort rent i Sydhavnshytten i en hel måned, tror jeg. Så lang tid er der dog alligevel aldrig gået før (eller?!), men hverken Martin eller jeg havde haft en hel dag hjemme uden børn. Og dér midt i min fortvivlelse over hvor støvet der var blevet, faldt jeg over Nadya og Niels’ rengøringsfirma Idealrent på min gode ven Franz Bent (FB for Facebook), der ligger i mit lokale hood, Sydhavnen, og som jeg havde hørt sindssygt godt om. Jeg har ikke haft rengøringsfirma i eget hjem tidligere. Bortset fra dengang jeg var barn og mine forældre i en kortere periode havde et rengøringsfirma med en lille tyk prop af en mand, der svedte mere på gulvet, end han kunne få svuppet op med moppen. Så det var en kort, upopulær fornøjelse.

De sidste tre mdr har vi nu haft rengøringshjælp, og hold kæft det har været lækkert. Normalt plejer støvet at lægge sig efter få dage, men vi har faktisk slet ikke selv rørt en finger i Sydhavnshytten, siden Idealrent er begyndt at cleane hytten hver 14. dag. Jeg synes støvet kommer retur efter 10 dages tid, men ikke i store klumper, som der gør når vi selv gør rent. Man kan faktisk også sige, at vi har fået par-terapeut, for jeg er overrasket over hvor lidt vi skændes, efter at vi ikke længere skal diskutere hvem der skal svinge en støvsuger, skrubbe toilettet, vaske guld og støve af. Det er en KÆMPE hjælp i vores hverdag.Og jeg har allerede anbefalet Idealrent til alle mine venner, og synes selvfølgelig heller ikke at I skulle snydes 🙂 Selvfølgelig er det en udgift man skal regne med i budgettet, men for en lejlighed på vores størrelse (5 værelser og knap 100 m2) koster det kun omkring 400 kr., når servicefradraget er trukket fra. Man får nemlig fradrag for rengøring 🙂 Det er ALT værd – en meget stor stressfaktor og opgave mindre.

Første gang vi kom hjem efter at Idealrent havde været her, kunne jeg seriøst ikke kende Sydhavnshytten. Gulvene var før SORTE af skidt, for det bliver sådan nogle hvidpigmenterede plankegulve meget hurtigt, hvis man ikke er god til svinge moppen, og det var vi jo desværre ikke. Nu var de igen lyse, og det er dejligt at man igen kunne se knasterne i gulvet 😉

2. AT BO MELLEM GRØNT OG LUFT: At vi er flyttet tættere på grønne arealer. Vi flyttede fra en sidegade til Strøget til Sydhavnen i 2013. Uma var halvandet og selvom jeg knuselskede mit hood og lejlighed, var pladsen bare blevet for trang og turen til Kongens Have (“vores” have) var blevet for lang for de små stænger. At vi nu bor 100 meter fra heste, kaniner, lamaer og høns er luksus. 500 meter fra vandet, 300 meter fra Københavns fedeste naturlegeplads, og en fantastisk park, 150 m fra en kommende metro (yes, jeg ved jeg er 40+ når den kommer), og omringet af rare, søde naboer der altid smiler og hilser på gaden. Sydhavnen – vores lille landsby i byen – er dejlig 🙂

3. ET FRISTED – MED UDENDØRSPLADS: At vi har været så fandens heldige, at få et bådhus. Når man bor i lejlighed, uden direkte udgang til have/gård, er det virkelig lækkert at have et frirum et andet sted, hvor ungerne føler sig ‘hjemme’, og hvor de kan bevæge sig – også udendørs. Selvfølgelig ville det mest optimale være at vi havde en have tilknyttet vores faste bolig. Altså et hus med have. Men det har vi ikke, for det fås ikke i Sydhavnen, med mindre man er heldig at score sig en helårs-kolo.

Man kan ikke bo i bådhuset, og man kan heller ikke vælte rundt og spille bold, men man kan opholde sig både inde og ude heeeele dagen, bade direkte fra vores lille hus og få frisk luft. Mange spørger om vi ikke er bange for at være lige ved vandet med ungerne, men nej, de bærer altid vest og falder de i – så synker de i det mindste ikke 😉 Jeg drømmer dagligt om mit eget hus (og har også været halvforelsket i et lille lyserødt hus i Nordsjælland), men har nok fundet frem til at Sydhavnshytten er et godt sted at blive, her er plads, værelser nok og vi bor tæt på byen, bådhuset, vandet og min familie. Vi er skrevet op til nogle kolo’er både i Sydhavnen og på Amager og håber på at vi på et tidspunkt indenfor en overkommelig tid, får tilbudt et lille “sommer”hus med egen have. For jeg glæder mig også til at kunne sole mig lidt i en indburret have med et iskoldt glas rosé, hvor ungerne ikke stikker af 😉

Desuden drømmer jeg også om en (el)bil, en privat kok- og fly og en personlig træner 😉

Har I nogle råd til hvad der gør hverdagen nemmere for en (presset) familie? Så hit os gerne herunder i en kommentar <3

Del på Facebook

6 kommentarer til “Ting der gør hverdagen nemmere for en familie – sydhavnsmor.dk”

 1. Åh ved du hvad der er konstant tusinde sagte og usagte krav til især børnefamilier i hverdagen.
  Lige det bedste vi kan gøre, tror jeg er at trække vejret helt ned i maven, ikke tage det så tungt, ikke tænke så meget over det, ikke føle dårlig samvittighed, men prøve at leve lidt mere intens lige nu og her med vores børn og vores kære.
  Nemmere sagt end gjort.
  Jeg har også drømme, et hus langt væk sydpå, en privat kok, hushjælp, havehjælp osv.
  Tænk om man var stenrig!
  Ikke at de rige er lykkeligere og mindre stressede, men de har flere valgmuligheder.
  Ønsker du og familien en dejlig weekend:-)

  1. Du har ret Tina :)Og jeg tror såmænd heller ikke jeg ville blive mere lykkelig af privatfly og en privat kok 😉 Men rengøringen ville jeg helst ikke undvære 😉

    1. Ja du har ret rengøringshjælp er et hit:-)
     Og jeg vil også tjekke din anbefaling efter.
     Vil indrømme, at jeg både har hus- og havehjælp:-)
     Men en kok og et hus sydpå…..
     Nyd søndagen, vejret er perfekt for årstiden:-)

     1. Jeg er SÅ glad for dem 🙂 Det lyder dejligt med hus og havehjælp, men efter jeg har lige været på mini-ferie på Fyn er jeg også blevet opmærksom på hvor STORT et arbejde er at at have hus og have. Dejligt men måske ville jeg ikke være den bedste til det da jeg ik er særligt handy 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Livsstil
Sydhavnsmor

Ses på den anden side!

Jeg stikker af. Helt og aldeles. Fra familien. Fra København. Jeg er nemlig på vej til Sverige! Hende her og jeg skal på venindetur i det

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top