May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

SUND LIVRET: Keftedes (græske kødboller) med græsk salat og tzatziki

keftedes1

Sponsoreret af Friland Økologi

keftedes10

keftedes9

I weekenden fløj mine lømler, min mand og jeg på et Fyn-visit til Haarby, hvor Hans Eriks og Kirstens økologiske grise holder til (læs mere HER). Vi skulle til et svine-godt arrangement kaldet Sofari – en dag hvor man kommer helt tæt ind på ‘livet’ af et økologisk landbrug med grise. Og hold nu fest, hvor var mine unger vilde med de små og store grisebasser. Der var ingen grænser for hvor mange af dem vi kunne mase ind på Umas værelse hvis det var op til hende, men så ville ideen med økologi jo gå lidt tabt 😉 Det er ingen hemmelighed at jeg er kæmpe fortaler for økologi, og jeg blev under vores besøg på landbruget, i den grad også bekræftet i, hvorfor det er så hulans vigtigt, at vi støtter det økologiske landbrug. Spændende var det, at høre om hvorfor den økologiske gris har en krølle på halen (og det kan grise-eksperten her så fortælle jer er fordi, at det er forbudt og heller ikke nødvendigt at klippe halen af, fordi grisene har så god plads i mark og stald, så halebid ikke er et problem. Jahhhh, jeg har vist lært noget på den tur 😉 ). Vidste I måske også at den økologiske gris højst må ha’ otte timers transport til slagteriet, hvor konventionelle grise må have op til 24? Og det fedeste: at øko-øffen kan gå frit rundt i stalden og ud i det fri og har mere end tre en halv gang så meget plads som et ikke-øko svin. Det er sgu ærlig talt lidt dejligere at være en et øko-dyr.

Når jeg laver mad bruger jeg økologisk kød, og da jeg skulle lave disse hamrende lækre keftedes, som omgående får mig i græsk sommerstemning, eksperimenterede jeg lidt med kødet. Normalt bruger grækerne lammekød til at lave deres specialitet keftedes – kødboller med krydderurter, men jeg kastede mig ud i en omgang bolle-drenge med hakket oksekød fra Friland Økologi. Og jeg kan love jer for, at de blev gode! Opskriften på keftedes med græsk salat og tzatziki – så det smager græsk for real – til fire personer er:

Keftedes:

400 g. hakket oksekød

1 mellemstort løg – finthakket

1 håndfyld frisk mynte – hakket

1 håndfuld frisk persille – hakket

1 tsk tørret oregano

4 fed hvidløg (I like it spicy) – knust

1 æg

2 spsk sesamfrø

1 tsk salt

Peber

Bland 12 boller af alle ingredienserne og steg dem på en panden.

Græsk salat – som det smager i Grækenland: 

2 (øko – de smager bare af mere) peberfrugter – skåret i stænger

1 skrællet agurk i skiver

2 store og hårde tomater i skiver

1-2 rødløg skåret i løgringe

100 g. god fetasost skåret i store skiver

(Kalamati) oliven

2 spsk tørret oregano til at drysse henover salaten

Dressing til den græske salat:

4 spsk Olivenolie

Lidt citronsaft

2 spsk (æblecider)eddike

Salt og peber

Mix det hele og hæld over salaten

Tzatziki: 

200 g. 10 % græsk yoghurt

2 fed hvidløg – knust

1/2 revet og drænet agurk

1 spsk olie

1 tsk eddike

Salt og peber

Servér hele balladen sammen og føl du er i Grækenland 😉 Jeg kan slet ikke vente til jeg selv skal på DENNE tur – og skal overkværne ovenstående.Det er lige om lidt 🙂

keftedes6

keftedes3

keftedes2

keftedes5

keftedes8

keftedes4

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top