May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Juni måneds seje far – Magnus Bruun

Magnus behøver vist ikke den helt store præsentation, for når du læser interviewet med ham, finder du lynhurtigt ud af, at han er en hamrende god og sej far! 🙂

magnusbruun1

Magnus Bruun, 32 år og far til Ferdinand på 8 måneder. Gift med Astrid, skuespiller og bor på Vesterbro.

 

Hvornår ser du dig selv som den bedste far?

Min første tanke er, når jeg leger med Ferdinand, og han stikker mig et stort smørret grin. Men helt sikkert også når jeg har lavet morgenmad til den lille familie: kaffe og bare et eller andet spiseligt til Astrid og morgengrød og d-dråber til Ferdinand. Jeg sørger også for at lokke vitaminpiller i Astrid, og sender hende af sted på voksenjob med et kys eller tre. Det med pillerne er altså ikke nogen nem opgave (hun HADER piller).

Men egentlig føler jeg mig nok mest som den bedste far, når jeg ser Ferdinand sammen med mennesker jeg holder meget af. Han charmerer på fuld drøn, og han er meget nærværende. Jeg synes jo helt objektivt (!), at han er den dejligste dreng i verden, og jeg er meget stolt over, at han er min søn.

 

Beskriv dig selv med tre ord?

Ambitiøs, blød og tosset.

 

Hvad er det bedste ved at have børn?

Jeg har aldrig været så lykkelig, som jeg har været siden vi fik Ferdinand. De sidste 8 måneder har været de absolut bedste i mit liv: fyldt med varme, kærlighed og en helvedes masse nye udfordringer. Hver dag er bare vigtigere, når du har et barn. Den der store fede ego-finger du har haft siddende i din egen navle, den bliver trukket ud med et sådan swooooosh, at du helt glemmer dig selv, og den bliver så placeret i dit barns navle – et sted den nok aldrig forsvinder fra igen.

Alle klichéer bliver pludselig virkelighed; verden giver bare mening på en anden og større måde efter børn. Alt bliver sat i perspektiv. I hvert fald for mig. Og hvis jeg troede, at jeg var vild med Astrid før vi fik Ferdinand – ja så er det lige blevet ganget med ti.

 

Der er for tiden stort fokus på, om man må opdrage andres børn – hvad er din holdning til det?

Altså, de fleste sender jo deres små poder i hænderne på pædagoger, pædagogmedhjælpere og dagplejere fra de er under ét år gamle alligevel, så at brokke sig over, at andre retter på ens barn er måske lige at stramme den, når de i forvejen betaler folk for at gøre det halvdelen af dagens vågne timer. Men altså, jeg er ikke imod, at børn får at vide, hvis de gør noget de ikke skal af andre end deres forældre. Forhåbentligt kommer de hjemmefra med en god opdragelse og en god portion empati, så de godt kan forstå, når andre siger fra.

 

Hvordan ser du udviklingen i børnefamilierne fra du selv var lille til i dag?

Jeg oplever, at der er kommet meget mere fokus på børns udvikling og sundhed generelt og naturligvis også mere ligestilling kønnene imellem. Mænd kan sagtens gå hjemme (jeg er eksempelvis på barsel lige nu), og det er jeg virkelig glad for, da jeg synes det er et kæmpe privilegium at tilbringe så meget tid sammen med min søn. Jeg har tit talt med mænd 10-20 år ældre end mig selv, som fortryder, at de ikke var mere tilstede, da deres børn var små. Så jeg vil da sige, at vi er på rette vej.

Men så er der andre steder, hvor jeg synes det er helt modsat. Baby-industrien har i dag vokset sig til så stor en pengemaskine, at det er helt ufatteligt. Der er så mange unødvendige ting som vordende forældre bliver presset til at tro er helt umulige at leve uden og tit er fokus på de forkerte ting. For os er det fx vigtigt at Ferdinand har blødt tøj på, der er til at bevæge sig i – og så er det sgu lige meget hvilket mærke, der står i nakken – faktisk vil jeg helst putte ham i noget vi har arvet. Et andet sted hvor der er sket en kæmpe forskel, er i forhold til teknologien. Der var sgu ikke mobiltelefoner da jeg voksede op, nu ser man dem jo ved hvert et spisebord. Vi er meget mindre tilstede nu, fordi vi konstant er i kontakt med hele verden gennem sociale medier. Det var der sgu ikke noget af hjemme i Hillerød da jeg voksede op. Der kiggede vi hinanden i øjnene og så talte vi sammen – vi tog sgu ikke billeder af maden.

 

Jeg tror vi skal tilbage til dengang, hvor børn godt måtte få lov til at kede sig lidt. Det udvikler fantasi, og de skal nok sige til, hvis de ikke gider mere. De behøver ikke gå til salmesang, rytmik, babysvømning, babyyoga etc. hver uge. Selvfølgelig skal vi lege, synge, tale, danse og alt muligt andet med vores børn – men giv dem også plads til selv at udforske verden (uden en iPad). Lige nu sidder Ferdinand fx og river dagens Politiken i stykker, og det har han tydeligvis en fest med. I virkeligheden er det ofte de små ting, der er spændende: en vandflaske, en ske, en kop med et flot mønster. Jeg er naturligvis godt klar over, at de små ting ikke bliver ved med at være interessante og at Ferdinand på et tidspunkt højst sandsynligt får sine små fingre i en iPad, men når det sker, så håber jeg, han får en fin balance, så han stadigvæk synes det er sjovt, at lege uden diverse teknologiske remedier. Det drømmer jeg i hvert fald om.

 

Alle vil forståeligt gerne fremstå som de bedste forældre i universet. Men så vær det! Vær det dog ved netop at tilbringe tid med dit barn, i stedet for at tage det perfekte foto til instagram, hvor den hashtaggede hjemmelavede økologiske quinoagrød er forrest i billedet.

 

Hvad gør en kvinde til en god mor?

Det samme som gør en mand til en god far. Du skal ville dit barn. Også når det ikke griner og har det sjovt. I det øjeblik vi bliver forældre, så er vi sat i verden for at passe på den lille dreng eller pige vi har fået. Det kræver tålmodighed. Det kræver nærvær. Det kræver prioriteringer. Det kræver tid. Og det kræver masser af kærlighed. Men du får det også tifold igen, når lillemanden siger ”bab-bab-bab” og skraldgriner dig lige ind i ansigtet, mens armene kører rundt i begejstring. En god mor følger sin egen mavefornemmelse og lader sig ikke påvirke for meget af hvad der står på internettet eller diverse gode råd fra familiemedlemmer og veninderne. Hvis du fylder dit barn med al din kærlighed, så er du uden tvivl en fantastisk mor.

 

Hvad overraskede dig mest ved at blive far?

Det var som om, at jeg fik briller på. Nogle briller, der viste alting på en lidt anden måde. Enghaveparken havde pludselig en legeplads jeg aldrig før havde lagt mærke til. Pludselig tog jeg mig selv i at stoppe tilfældigt forbipasserende for at høre om det var en Emmaljunga Edge Duo model de havde og spurgte til forskellen på punkterfri dæk vs. dæk med luft. Kopholder, barnevognsnet osv.

Og nå ja – plads i hjemmet er blevet til en hel ny udfordring. For hold nu k… hvor har sådan en lillebitte yndlingsperson mange ting. Det hele starter med et hjørne, som bliver til flere hjørner og det stopper vist ikke lige foreløbigt…

 

Hvad er kvinder bedre til end mænd?

Astrid er meget mere organiseret i forhold til Ferdinand end mig. Hun planlægger, pakker, undersøger alt på nettet, skriver ned og laver lister – hvor jeg mere bare gør ting. Selvfølgelig tænker jeg mig om og har som udgangspunkt altid en plan af en art. Og nu hvor det er mig som “er den”, fordi hun er startet på job – hun er mega sej i øvrigt – så kan jeg også mærke, at jeg går til det hele på en ny måde. Pludselig fandt jeg jo ud af, at det er vigtigt med lidt rutine i dagsprogrammet, så Ferdinand ikke bliver for træt, for sulten osv. Han kan ikke forstå at maden først kommer om 45 minutter, når vi er hjemme fra gåturen – det skal være NU!

Men jeg synes generelt at kvinder er bedre til at tale sammen. Udveksle erfaringer. Komme dybere ind på hinanden, og det er en vigtig kvalitet. Mange mænd kan bruge en hel sommer med EM i fodbold sammen med kammeraterne, uden at have spurgt ind til, hvordan de andre egentlig gik og havde det.

 

Hvad er mænd bedre til end kvinder?

Konkret, så er jeg fysisk stærkere end Astrid, derfor slæber jeg meget mere. Vi bor på 5.sal, så der er lang vej med tunge indkøbsposer – og det synes jeg sgu er i orden. Vi har lige været tre uger i USA med Ferdinand og der slæbte jeg rundt på kufferter, tasker, poser og især på ham den lille. Jeg bar fx paraplyklapvognen inkl. Ferdinand, når vi skulle op og ned af subwayen i New York – det var bare nemmere at bære den alene. Og så er mænd nok bedre til at tage tingene stille og roligt uden at hænge sig i alt for mange detaljer.

 

Hvis jeg giver dig en tudse til en gave til dig selv, hvad vil du så bruge dem på?’

Vinylplader! –og så ville jeg nok fylde nederste rum i fryseren op med Ben&Jerrys – det skaber sgu så god stemning i den lille lejlighed på Vesterbro.

 

Har du nogle gode råd eller tips til kommende fædre?

Glæd dig! Det er det bedste i verden, og du kan sagtens finde ud af det. Når de græder – så skal de trøstes. Når de har skidt, så skal de skiftes og når de er trætte så skal de sove. Resten lærer du lynhurtigt undervejs. Og så drop mobilen og iPaden når du er sammen med dit barn. Det er meget sjovere uden.

 

magnusbruun3

 

magnusbruun4

magnusbruun2

Læs også maj (Reimer Bo), april (Rasmus Sander Kock), marts (Erling Groth) måneds seje far… 

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top