glutenfri spansk paella
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Nem spansk paella

Der sker ret meget i Sydhavnshytten for tiden. Vi er jo ved at renovere lejlighed, da vi har købt nabolejligheden og i dag bliver der lavet en åbning mellem lejlighederne, HURRA! Vi fik godkendelsen til sammenlægningen i forgårs og i går gik M så i gang med at rive ned, skære ud til åbning osv. Og det bliver bare SÅ fedt det her! I er meget velkomne til at følge med i processen her (i stories) <3 Nå, men nu skal det handle om mad – jeg har nemlig lavet nem spansk paella, og selvfølgelig er den glutenfri og meget nem at lave.

Jeg har delt en masse kalorielette opskrifter i slutningen af 2020 fra hele verden. Og det er min plan at fortsætte med det, når jeg ikke lige laver lejlighed eller e-bøger 😉 Jeg har netop udgivet en grøn smoothie-e-bog og er i fuld sving med at lave en bolle-bog der er fyldt med boller med grønt i, fx bagels, rosinboller, proteinboller, fiberboller, sandwichboller mm. Alle opskrifterne er glutenfri, ligesom alle mine andre opskrifter er på Sydhavnsmor.dk.

Spansk paella er et must, når man snakker spansk mad. Det er også en meget børnevenlig ret, og i virkeligheden kan du jo putte det i din paella som du bedst synes om af kød/fisk/skaldyr og grønt og på den måde få forskellig slags smag. Er du til en stærk udgave putter du blot ekstra chili og hvidløg i retten. Denne udgave gider mine børn også at spise.

Here you go: en virkelig go’ nem spansk paella

Spansk paella

Opskrift af May Ret: Aftensmad, Frokost og aftensmad, Glutenfri, Opskrifter
Portioner

4

Portioner
Forberedelse

20

minutter
Tilberedning

20

minutter
Kalorier

1525

kcal
Tid total

40

minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Hønsebouillon

  • 300 g kyllingebryst

  • 1 stort finthakket løg

  • 50 g chorizopølse

  • 200 g tigerrejer

  • 2 fed hvidløg, hakket

  • 400 g ønne bønner, fra frost

  • 1 dåse hakket tomat

  • 1 stk. rød chili

  • 1 spsk. stødt gurkemeje

  • 1 stk. citron

  • frisk persille

  • 140 g fuldkorn- eller basmatiris

  • 0,5 l vand

  • salt

  • peber

Fremgangsmåde

  • Kog rejerne.
  • Steg kyllingen og tag det af panden.
  • Hak løget fint, og skær chorizo i mindre bidder. Lad det stege et par minutter.
  • Smid risene i blandingen og tilføj gurkemeje. Lad det stege endnu et par minutter.
  • Dræn de hakkede tomater, og tilføj til risblandingen. Tilsæt også hvidløg, hakket chili, vand og bouillon.
  • Skru op for varmen og lad det koge. Herefter skruer du ned for varmen og lader det simre et kvarters tid, til væden har fordampet.
  • Tilføj kyllingen og de grønne bønner. Mix det hele og lad det simre videre i nogle minutter.
  • Servér med citronbåde og friskhakket persille. Smag til med salt & peber.

Tips

  • Du kan tilføje ekstra grønt i form af fx ærter, rød peberfrugt, eller hvad du synes om. Paellaen smager også fantastisk med muslinger og andre skaldyr.

Har du lavet denne opskrift?

Tag min profil @sydhavnsmor.dk på Instagram og brug hashtagget #sydhavnsmor

Har du lavet denne opskrift?

Følg med på Facebook

Del på facebook
Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 37 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på Sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, guider til DIY’s og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll til toppen