indisk butterchicken med ris og naanbrød
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Indisk butterchicken med ris og naanbrød

Da jeg startede sydhavnsmor.dk for 5 år siden blev mit fokus hurtigt mad. Sidenhen har det spredt sig, og jeg har skrevet vidt og bredt, om alt fra rejser til skønhedsprodukter. Det vil jeg fortsat gøre, men jeg vil igen til at have meget mere fokus på mad. Familievenlige retter, der kan spices op ved ekstra meget krydderi, som max indeholder 500 kcal pr mand, så også de der forsøger at holde formen kan være med 😉 Jeg vil fremover have fokus på ét lands mad ugentligt, og dele (liv)retter fra landet, samt en dessert / sød ting. I denne uge, som er en slags premiere-uge (det lyder fint, ik? 😉 ), fordi det er den første uge, har jeg fokus på indisk mad. Og her deler jeg opskriften på en knaldhamrende god indisk butterchicken med ris og naanbrød. Næste uges mad ligger liiiidt tættere på Danmark…

Jeg ELSKER indisk mad, men ofte er det sovset til i fedt. Det kan også noget 😉 Men herinde bliver måltiderne lidt mere ‘sydhavnske’, dvs. at de ikke indeholder store mængder fedt, men stadig beholder den gode, kraftige smag – for jeg ELSKER mad, og mad skal ikke være kedeligt. Det er jo ofte det der samler folk, og det skal være hyggeligt og lækkert at spise (sammen).

Portionerne vil være mættende, fordi de er fyldt med gode proteiner, og ind i mellem deler jeg også vegetariske opskrifter. Vil du have alle retterne med skal du hoppe over og følge med på min Instagram @sydhavnsmor.dk, for her deler jeg også, ugentligt, opskrifter fremover, som ikke bliver delt på bloggen her.

Nå, men I skal ha’ den første ret, skal’ I! Så værsgo’ – jeg håber I (og jeres familier) synes ligeså godt om retten, som vi gør i Sydhavnshytten!

Indisk butter chicken med ris og naanbrød (4 pers)

Det skal du bruge

1 tsk. olie

1 tsk. smør

1 stort løg (150 g), finthakket

4 kyllingefileter (600 g) uden skind, skåret i mindre stykker

1 tsk. frisk ingefær, finthakket

2-3 fed knust hvidløg

3 tsk. garam masala

1 spsk. gurkemeje

1 tsk. stødt koriander

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt paprika

1-2 tsk. flagesalt

1/2 – 1 finthakket, frisk rød chili

1 ds. hakkede tomater (400 g)

2 dl madlavningsfløde, 4 %

2 dl græsk yoghurt, 2 %

200 g blomkålsris

2 dl brune ris

4 dl vand (til kogning af brune ris)

2 stk. naanbrød (260 g)

Frisk koriander eller bredbladet persille

Evt. mere flagesalt

Sådan gør du

Sæt risene til at koge (2 dl ris, 4 dl vand – ca. 20 minutter – følg posens anvisning for bedste resultat, og vælg basmatiris, eller andre ris, hvis du foretrækker det).

Smør, olie, chili & løg svitses på panden i 4 minutters tid. Tilsæt krydderier, hvidløg, ingefær og svits videre (tilføj mere krydderi, hvis du er vild med SPIIIICE, da retten er lavet så også sartere børnemunde kan være med). Tilsæt kyllingen, som er skåret i mindre bidder, og steg kyllingen let gylden.

Herefter tilsættes madlavningsfløden og de flåede tomater – lav et let opkog. Tilsæt til sidst den græske yoghurt og lad retten simre i ca. 10 min.

Nu bør du have alle ingredienserne til saucen med 😉

Varm dine naanbrød i 3 minutter i ovnen. Ønsker du et glutenfri alternativ til naanbrød, kan du prøve disse, som ikke er de kønneste, men de smager godt 😉

Mix blomkålsris med brune ris og fordel butterchicken over. Hvis du er vild med koriander eller persille, så smid en ordentlig bunke ovenpå – jeg er personligt tosset med det!

Hver portion indeholder kun 422 kcal.

Dvs. at der liiiige er plads til en bet’ aftensnack senere, måske?

Husk at du er meget velkommen til at følge med på @sydhavnsmor.dk hvis du ønsker mere mad- og kageinspiration (og meget mer’) <3

Find flere opskrifter her.

Del på Facebook

4 kommentarer til “Indisk butterchicken med ris og naanbrød”

  1. Nam nam og atter nam.
    Netop lavet! Ku’ ik’ finde madlavningsfløde
    med så lav fedtprocent, så brugte lidt kokosmælk i stedet (da jeg alligevel havde til overs fra de nybagte scones).
    Lækker opskrift. Smager autentisk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top