Jeg havde hørt om denne chokoladekage, men tænkte at den ikke battede hos mine smagsløg, når kun den bestod af TO ingredienser; mørk chokolade og æg. Men jeg tog undelynme’ fejl! For hold da op, hvor er den god! Det er sådan en kage, der får ens mundvand til at løbe og smagsløg til at flyve. Det er en tung kage, men på den helt rigtige måde. Og mine børn er også vilde med den!
Det er en japansk (genial) kvinde, der står bag opskriften. Og jeg vurderer at den passer til 4-6 personer, alt efter hvor kagesulten man er 😉
Det skal du bruge:
3 æg
165 g. 70 % chokolade (Savannah fra Coop og Bjørnsted fra Netto er chokolade der er laktosefri)
Sådan gør du:
Del æg i hvider og blommer. Det er meget vigtigt, at der ikke kommer blommerester i æggehviden, ellers bliver den umulig at piske stiv.
Tænd ovnen på 170 grader.
Smelt chokoladen i et vandbad.
Pisk æggehviderne helt stive, til du kan vende massen på hovedet, uden at den falder ud. Rør chokoladen ud i æggeblommerne og tilsæt en tredjedel af hviden. Rør derefter endnu en tredjedel af hviden rundt i chokolademassen, og vend forsigtigt resten af hviden i.
Hæld massen i en bageform, beklædt med bagepapir, på ca. 15 cm i diameter.
Sæt kagen i ovnen i 20- 25 minutter.
Tag kagen ud og lad den køle af, før du tager den ud af formen. Ellers er der risiko for, at den går i stykker.
Pynt evt. kagen med kokoschips eller tørrede æbler, som jeg har gjort.
Tip: For at optimere smagen, er det også super lækkert at tilføje fx nogle hakkede nødder, lidt reven økologisk appelsin – eller citronskal. Eller erstatte den almindelige mørke chokolade med en chokolade med fx orangesmag 🙂
Du kan følge Sydhavnsmor på Facebook, Bloglovin’ og Instagram 🙂
60 kommentarer til “Verdens nemmeste chokoladekage – uden mel og laktose”
Lyder super lækker din chokolade kage, hvor varm skal ovnen være?
170 C 🙂
Fuck May!!! Den der kage må jeg prøve at lave. Du har jo de vildeste opskrifter der passer lige til min mave.
Er de 170 grader almindelig eĺler varmluft?
Almindelig 🙂
Hej May
Hvis jeg laver kagen som muffins i stedet, hvor lang tid tænker du så de skal bage?
Kære Rikke, et kvarter til tyve min 🙂 KH
Lige nu står der et eksemplar, smukt hjerteformet, bagt og pyntet af min 11 årige datter, jeg glæder mig til desserten.
Det er bunden til en Gateau Marcel……
Hej. Skal det være laktose fri chokolade ???
Vh Anne Grethe Ægidius
Det skal det ikke, men det kan det godt være 🙂
Gad vide hvordan den bliver med 85% chokolade? Lidt vanilje også måske?
Mmm, ja – tror sagtens at du kan bruge 85 % så bliver den vel bare en anelse (mere) bitter? Men jeg elsker personligt selv den helt mørke så hvis du også gør, bliver den sikkert god 🙂
Jeg har lige i dette øjeblik hevet kagen ud af ovnen ! Jeg er imponeret . Var skeptisk da jeg læste “2 ingredienser” meeeeeeeeen …. Hurra! 😀
JAHHH den er såååå god ik? 🙂
Kan man bruge mørk chokolade af 49%
Det kan du helt sikkert, tænker jeg, men jeg har ikke selv prøvet det. Bliver nok bare sødere 🙂
Hejsa
Hvordan opbevarer du kagen hvis den ikke bliver spist den første dag?
Mvh lone
I Køleskabet 🙂
Min kage lever ikke op til billet😞 Min er flad?
Åh nej? Du har ikke lavet kagen i en for stor form? Smager den godt?
Hvor mange personer svare opskriften til
Hvor mange kalorier er der i denne lækre kage, jeg MÅ prøve at bage en dag 😉
skal det være laktosefri chokolade?
Nej kun hvis man synes /)
kan man evt skære den over som en slags lagkagebund ? 😉
ja det kan man 🙂
Mht. til formens størrelse, kan man så fordoble kagen og bage den i en alm. størrelse springform?
Jeg har ikke lige en lille form…. Og med lidt gæster, så vil det også være rart med en lidt større kage 🙂
Dét kan man 🙂
Men så skal den nok også bage lidt længere tid 🙂
Som enhver skeptiker troede jeg ikke at det nogensinde kunne lade sig gøre at lave en kage med 2 ingredienser, men jeg prøvede det, og den var et hit for hele familien! Mums! Den laver jeg helt sikker igen!! Tak
Fedt at høre at den også hitter hos jer! Vi laver den næsten dagligt og propper også somme tider nogle bær eller nødder i – eller chokoBørge og det gør den ikke værre 😉
virker forfriskende nemt 🙂
kan man lave den dagen i forvejen eller bliver den tør og kedelig?
Den er egentlig bedst efter en times tid – dagen efter lidt mere tør men stadig god synes jeg 🙂
Har du prøvet at lave dobbeltportion? I så fald, hvor lang tid gav du den?
Det mener jeg faktisk ikke at have prøvet, desværre 🙂 Meld gerne tilbage hvordan resultatet bliver hvis du kaster sig ud i det 🙂
Arrh så skal kagen (og jeg) stå distancen i morgen når vi får besøg af gode venner fra det store udland, som har 2 børn med gluten allergi deraf den ene også¨med diabetes 🙂 Glæder mig!!
Lækkert. Jeg kommer også! 😉
Med hensyn til den laktosefrie chokolade. I går bagte jeg denne lækre kage med ”normal” chokolade (meget lækkert), men på chokoladen stod der, at der kunne være spor af gluten, laktose og nødder… har den laktosefrie chokolade nogen spor af fx. gluten og nødder? Hvis nej, hvor kan man så købe den?
Mega nem kage og jeg lavede den som muffins igår, med lidt hvid glasur og ristet mandler på toppen, jeg servede den med vanille is og frisk mango mums alt blev spist 👍🏻 Konsistensen var meget kompakt – tænkte på om i andre får den mere luftig ? Eller er det en kompakt kage ?
Den er lidt tung i det – men dagen efter den er bagt er den aller bedst. Den indeholder jo heller ikke så mange luftige ingredienser 😉
Hvordan vil du konvertere den til sensehåndfulde? Kan man det?
Jeg har lavet kagen idag jeg kom nogle bananer i som skulle til at bruges. Kan det passe den er så svampede at den skal spises med ske ?
Ja den er ret svampet 😉
Hej. Hvor mange kalorier er der i kagen?
kan den evt. fryses ?
Jep 🙂
Hvilke str springform har du brugt?
?
Hold da op hvor er den lækker. Noget af chokoladen beholdte jeg som chokostykker i dejen
Min eneste problem var at den sank sammen efter jeg tog den ud- dt har jeg aldrig prøver før?
Hmm, der er ikke hævemiddel i (gluten) og derfor kan den godt falde lidt sammen men dejligt du synes om smagen også 🙂
Hvor mange kalorier ca indeholder kagen, ved du det?
hvis ikke det står der husker jeg ikke i hovedet men du kan prøve at regne ud i Lifesum 🙂
Tror du man kan lave den med mørk chokolade fra Easis? 🙂
ja det tror jeg men jeg er ikke sååå bekendt med netop den smag 🙂
Kan kagen mon fryses og kan man lave dobbelt portion, hvis ja hvor længe skal den bages
20 minutter er i overkanten jeg tænker højest 15 minutter, da kagen blev tør og kedelig.
Ovne er forskellige – øv den blev tør og kedelig. håber bedre held næste gang, den sidder altid i skabet her <3
kan den bages i mikro ovn i stedet?
Så lækker en kage. Har lavet den flere gange nu. Og i dag som dobbelt portion. Bagte den 20 minutter i varm luft ovn på 150 grader. Og den ser rigtig fin ud.
Der mangler desværre et meget vigtigt punkt i opskriften. Når chokoladen er smeltet og hældes over i æggeblommerne må den ikke være for varm for så tilberedes æggeblommerne og dejen ligner hård hundelort. Kagen vil herefter blive meget fast og ikke så lækker.