May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Jeg er fan af dagens gæsteblogger – Yogamor!

josefine1

Det er absolut ingen hemmeligt, at jeg er ret tosset med denne ildsjæl – Yogamor. Hun er sindssygt passioneret omkring sin store interesse yoga, hun er morsom, kærlig og en god og cool mor. Og i dag gæsteblogger hun på Sydhavnsmor, hvilket jeg er vild med. Læs med herunder, og følg hendes blog her 🙂

Jeg er så heldig, at få lov til at være gæsteblogger hos Sydhavnsmor i dag, hvilket jeg er meget beæret over. Selv er jeg stor fan af Sydhavnsmors sjove, skøre og ærlige indlæg, og så ender jeg ofte i køkkenet efter at have læst en overordentlig lækker opskrift.

Sydhavnsmor havde ikke et bestemt ønske til, hvad jeg skulle gæste blogge om, men ”noget med yoga og måske noget med yoga når man er mor”… Og det er rimelig meget essensen af min blog, som navnet også lidt afslører.

Jeg vil lige præsentere mig selv og i denne omgang fortælle lidt om, hvorfor jeg er kæmpe fan af gravidyoga… Så hvis du er gravid, gerne vil være gravid eller kender en gravid, så spread the word for jeg har en gravidyogamission 😉

 

josefine2

 

Jeg er nææææsten 31 år, er gift med Tore, mor til Aya på 3 år, og venter lillesøster om en måneds tid. Jeg er yogalærer og har det sidste halve år stort set kun undervist i gravidyoga. Jeg har dyrket yoga i en del år nu, måske 7-8 år, ikke hver dag, men de fleste dage. Yoga er lidt som at børste tænder, jeg kan godt lade vær med at dyrke yoga en dag eller tre, men det føles bare bedst, når jeg gør det hver dag… Ikke fordi jeg går tre dage uden at børste tænder… Men i ved hvad jeg mener 🙂

Jeg elsker yoga, men der er alligevel dage hvor jeg virkelig ikke gider at rulle måtten ud. De dage prøver jeg at sige til mig selv, at jeg bare lige skal lave nogle intuitive stræk bare i 5 min. Når jeg så endelig kommer hen på måtten og bevæger kroppen, som den har lyst til, så bliver det ofte til mere end 5 min. Og hvis det er en dag eller nogle dage jeg ikke har været på måtten, så er det ok. Jeg vil ikke have dårlig samvittighed, for det kan jeg på ingen måde bruge til noget godt. Ofte så starter jeg dagen med nogle intuitive morgenstræk, for det er virkelig guld værd resten af dagen.

Udover de gravidhold jeg underviser, så prøver jeg at gå til gravidyoga så ofte som muligt, da det er så dejligt at få undervisning og være sammen med andre gravide. Om aftenen laver jeg lidt mere hjemmeyoga, ofte er det hundestrækket og derefter ligger med benene og bækkenet i vejret – det er virkelig godt hvis man har tendens til kramper og urolige ben om natten og det forbedre blodcirkulationen omkring livmoderen. Yogaen hjælper mig rigtig meget, både fysisk og psysisk under min graviditet. For når jeg døjer med forstoppelse, væske i kroppen og hormonelle tudeture, så er yogaen ofte min medicin. Det er helt vildt, så effektiv yogaen er på min krop her under graviditet. Der skal så lidt til for at jeg finde en ro i kroppen, føler mig mere let og bare generelt har det meget bedre.

Jeg vil lige opridse nogle punkter, som beskriver nogle af gravidyogaens fordele.

Gravidyoga kan bl.a.:

  • Udvikle udholdenhed og styrke
  • Træne både fysisk og mental balance
  • Afspænde kroppen (og lærer at afspænde bækkenbunden)
  • Berolige nervesystemet
  • Det kan være fødselsforbedrende
  • Styrke empowerment
  • Skabe et bånd mellem mor og baby
  • Øge cirkulationen i kroppen
  • Træne åndedrætsteknikker
  • Være en særlig tid med omsorg til både mor og baby

 

Personligt synes jeg, at yoga er en af de bedste ting jeg kan gøre for mig selv, og også en af de bedste ting jeg kan gøre for min baby i maven. Når jeg dyrker yoga under min graviditet, så giver det mig mulighed for at sætte farten ned og fokusere på, hvad der foregår inde i min krop, og ved at arbejde med mit åndedræt bliver jeg mere bevidst om kroppens og babys signaler.

Så derfor er jeg fan af gravidyoga 🙂

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Familie
Sydhavnsmor

Alene – og singlemor

 Maria Willemann, 32 år og ernæringsekspert. Mor til Helena på 7 år. Bor i København K. Jeg vil ikke anbefale nogen at få et barn

Læs mere »
Familie
Sydhavnsmor

Rasmus Klump kage

Det er ikke mere end et par måneder siden jeg holdt min egen fødselsdag, hvor jeg havde inviteret de bedste damer forbi til kage, mad

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top