Lindesnes Fyr
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Syd Norge – budget vs. luksus

Lindesnes Fyr
INVITERET PÅ PRESSETUR – Mig ved Lindesnes Fyr
Rosfjord Strandhotell
Rosfjord Strandhotell

Rosfjord StrandhotellSørlandsbadet Rosfjord StrandhotellRosfjord Strandhotell

 

Jeg har rejst meget. Jeg har været på den anden side af jorden et par gange, og skal igen laaaangt væk til September. Men når man finder noget så magisk som dette, få hundrede kilometer væk fra verdens navle (mit hjem), er man forpligtet til at dele det med andre, for jeg synes edderhylme, at I snydes, hvis ikke I også får lov til at opleve Syd Norge og de fantastiske ting området har at byde på.

Det var anden gang ungerne, Martin og jeg blev inviteret på den mest magiske ferie i Syd Norge. Sidste år rejste vi to overnatninger til Dyreparken – Norges mest populære dyrehave og forlystelsespark. I år nappede vi hele 4 dage i mit andet fædreland, Norge. Først gik turen til Rosfjord Strandhotel i Lyngdal, ca en times kørsel fra Kristiansand, og herefter slog vi til søs i Dyreparkens sørøverby, Abra Havn, i to nætter.

 

FlekkefjordbanenFlekkefjordbanen

Flekkefjordbanen
Sexy Beast – cykletur på Flekkefjordbanen

Rosfjord strandhotel

Vi havde to fantastiske døgn på det smukke og yderst børnevenlige 4-stjernede Rosfjord Strandhotel, med udsigt over fjoren, og ikke mere end 50 meter til stranden. I området var der meget at tage sig til, for både voksne og børn. Vi besøgte Lindesnes Fyr, som er Norges ældste fyr, og det sydligste punkt i landet. Herfra havde vi den mest fantastiske udsigt. Børnene synes også det var sjovt at gå op af fjeldet til fyret, og Martin, som er uddannet sejlmager, var i sit es her. På vej til fyret kørte vi forbi Båly, hvor de er i gang med at bygge Europas første undervandsrestaurant, “Under”, hvor man har direkte udsigt til dybet – dyrelivet i Lindesnes skulle være helt unikt, så jeg skal helt sikkert tilbage, når restauranten sænkes under vand indenfor kort tid. Det må være den vildeste oplevelse at spise god mad, imens man sidder og kigger direkte på dyrelivet under vand. Dén kommer lige på min bucket list!

Ved siden af strandhotellet ligger Sørlandsbadet – en stor inde- og udendørs svømmehal, med flere bassiner, og store vandrutsjebaner. Vi var der en halv dag, og ungerne var ikke til at drive væk igen, da der både findes en strømkanal, det ene bassin kan lave bølger, boblebad og meget mere. Et besøg værd, når du er på disse kanter, hvis der gemmer sig en vandhund i dig og din familie.

Endnu en stor oplevelse vi havde, på en af de første dage, var Flekkefjordbanen. Her cyklede vi på dresincykler, altså på gamle jernbanespor. Turen varede i alt ca. 3 timer, hvor vi på de specielle cykler, som kunne huse os alle fire, kørte i højt terren, med den smukkeste udsigt over landskabet og de norske fjorde. Vi kørte gennem kulsorte tunneller, hvor de iskolde ‘huler’ var mellem få meter til 1200 m. lange. Ungerne var ved godt mod, da vi satte os på cyklen. Martin og jeg styrede tandemen, mens ungerne sad på et lille klapsæde på siden. Men da vi kørte fra centrum, på stationen, gennem den første meget mørke tunnel, begyndte Sofus allerede at bævre lidt i stemmen. Uma holdt om ham, og vi cyklede videre i ca. halvanden time, med en lille, meget bange dreng. Han kunne ikke lide når vi ikke kunne se noget. Så da turen gik retur mod centrum, langs skinnerne, måtte Martin trampe til i pedalerne fordi jeg dovnede den sammen med børnene, så der ikke var mere hyl. Efterfølgende mandende den bette 3-årige sig op, og fortalte gud og hver mand om den seje oplevelse, gennem ‘de farlige, mørke tuneller’, så selvom han bestemt ikke var den mest modige viking lige dér, så synes han turen var virkelig blæret.

 

DyreparkenKardemommeby DyreparkenKardemommeby DyreparkenKardemommeby DyreparkenKardemommeby

Dyreparken 

Uden tvivl har begge vores besøg i Dyreparken været de største oplevelser børnene nogen sinde har haft. Det er en helt uforglemmelig oplevelse for hele familien, hvor man kan opleve 148 forskellige dyrearter, sjove aktiviteter som et Tivoli, den vildeste forhindringsbane og genial underholdning. Man kan bl.a. møde Politimester Bastian i Kardemomme By, Klatremus, Mikkel Ræv og de andre dyr fra Hakkebakkeskoven, alle fra historierne skrevet af norske Torbjørn Egner. Og så kan man komme i Cirkus Jesper – altså Jesper fra Folk og røvere i Kardemommeby, som har åbnet sit eget cirkus og er blevet cirkusdirektør. Det er en af de bedste cirkusforestillinger jeg nogensinde har set – imponerende, sjov og anderledes.

I Dyreparken, som vel kan sammenlignes med noget lignende Universal Studios, bare på norsk – og endnu federe (jeg har også været i US), findes også ”Badelandet” – et stort indendørs og udendørs område med rutsjebaner og svømmebassiner, hvor man sagtens kan bruge en hel dag eller to. Mine unger kunne have brugt hele sommeren der 😉

Under begge vores ophold har vi boet i Kaptajn Sabeltands pirat hotel Abra Havn, hvor man kan leve som en rigtig pirat. Det er en hel by, bygget som en sørøverby. Men du kan også bo i charmerende, super hyggelige Kardemomme By, eller på det mere traditionelle hotel, Hotel Dyreparken.

 

DyreparkenKaptain SabeltannAbra HavnKaptain SabeltannDyrene i HakkebakkeskovenDyrene i HakkebakkeskovenKaptain SbeltannKlatremusSirkus Jesper

 

Hvordan kommer du dertil?

Vi kørte med bil fra København til Hirtshals, den ene vej via Odden-Aarhus, retur tog vi den over Fyn. Fra Hirtshals går Color Line direkte til Kristiansand, og derfra tager det 15 minutter i bil at komme til Dyreparken.

Luksus vs. budget 

Det koster jo altid penge at bo på hotel. Så vil man på ferie, skal man også regne med at bruge nogle penge. Men kursen er god i Norge for os danskere. 100 norske kroner står pt i 78 kr, så man får meget for pengene. Og ikke alt er dyrt i Norge – faktisk har jeg fundet ting der er billigere end i Danmark.  

En nat for to personer på Rosfjord Strandhotell kan fås for ca. 1000 danske kroner natten. Dét er ikke galt! Badelandet få meter derfra er inkluderet i prisen – du kan altså kvit og frit tage ungerne med i Sørlandsbadet, hvis du bor på hotellet. Hvis du synes det bliver en tand for pricy at bo i Dyreparken har Kristianssand, der blot ligger et kvarters kørsel fra Dyreparken, flere billigere alternativer – se hoteller her.

Desuden kan man også campere, hvis man er typen der elsker telt og det primitive liv. Så fås overnatningen ikke meget billigere. Maden i Dyreparken er varieret, også i priserne. Men der er meget junkfood. Priserne varierer fra ca. 35 kroner for en pølse til et par hunderede kr. per mand for buffet. Hvis du tager egen madpakke med ind i parken er der mange penge at spare.

Det er helt op til den enkelte om man går all in, eller napper den billigere løsning. Jeg er stensikker på at Syd Norge vil hitte uanset hvad, for det er virkelig et magisk sted, med fantastiske oplevelser, et vildt landskab – og så så tæt på Danmark!

Det er godt at være dansk i Norge!

 

 

 

Del på Facebook

2 kommentarer til “Syd Norge – budget vs. luksus”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top