May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Verdens nemmeste chokoladekage – uden mel og laktose

Jeg havde hørt om denne chokoladekage, men tænkte at den ikke battede hos mine smagsløg, når kun den bestod af TO ingredienser; mørk chokolade og æg. Men jeg tog undelynme’ fejl! For hold da op, hvor er den god! Det er sådan en kage, der får ens mundvand til at løbe og smagsløg til at flyve. Det er en tung kage, men på den helt rigtige måde. Og mine børn er også vilde med den!

verdensnemmestekage3

Det er en japansk (genial) kvinde, der står bag opskriften. Og jeg vurderer at den passer til 4-6 personer, alt efter hvor kagesulten man er 😉

Det skal du bruge:

3 æg

165 g. 70 % chokolade (Savannah fra Coop og Bjørnsted fra Netto er chokolade der er laktosefri)

verdensnemmestekage4

Sådan gør du: 

Del æg i hvider og blommer. Det er meget vigtigt, at der ikke kommer blommerester i æggehviden, ellers bliver den umulig at piske stiv.

Tænd ovnen på 170 grader.

Smelt chokoladen i et vandbad.

Pisk æggehviderne helt stive, til du kan vende massen på hovedet, uden at den falder ud. Rør chokoladen ud i æggeblommerne og tilsæt en tredjedel af hviden. Rør derefter endnu en tredjedel af hviden rundt i chokolademassen, og vend forsigtigt resten af hviden i.

Hæld massen i en bageform, beklædt med bagepapir, på ca. 15 cm i diameter.

Sæt kagen i ovnen i 20- 25 minutter.

Tag kagen ud og lad den køle af, før du tager den ud af formen. Ellers er der risiko for, at den går i stykker.

 

verdensnemmestekage5

 

Pynt evt. kagen med kokoschips eller tørrede æbler, som jeg har gjort.

Tip: For at optimere smagen, er det også super lækkert at tilføje fx nogle hakkede nødder, lidt reven økologisk appelsin – eller citronskal. Eller erstatte den almindelige mørke chokolade med en chokolade med fx orangesmag 🙂

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

 

Del på Facebook

60 kommentarer til “Verdens nemmeste chokoladekage – uden mel og laktose”

 1. Fuck May!!! Den der kage må jeg prøve at lave. Du har jo de vildeste opskrifter der passer lige til min mave.

  1. Hej May
   Hvis jeg laver kagen som muffins i stedet, hvor lang tid tænker du så de skal bage?

 2. Lige nu står der et eksemplar, smukt hjerteformet, bagt og pyntet af min 11 årige datter, jeg glæder mig til desserten.

  1. Mmm, ja – tror sagtens at du kan bruge 85 % så bliver den vel bare en anelse (mere) bitter? Men jeg elsker personligt selv den helt mørke så hvis du også gør, bliver den sikkert god 🙂

 3. Jeg har lige i dette øjeblik hevet kagen ud af ovnen ! Jeg er imponeret . Var skeptisk da jeg læste “2 ingredienser” meeeeeeeeen …. Hurra! 😀

 4. Jette Mathiassen

  Mht. til formens størrelse, kan man så fordoble kagen og bage den i en alm. størrelse springform?
  Jeg har ikke lige en lille form…. Og med lidt gæster, så vil det også være rart med en lidt større kage 🙂

 5. Som enhver skeptiker troede jeg ikke at det nogensinde kunne lade sig gøre at lave en kage med 2 ingredienser, men jeg prøvede det, og den var et hit for hele familien! Mums! Den laver jeg helt sikker igen!! Tak

  1. Fedt at høre at den også hitter hos jer! Vi laver den næsten dagligt og propper også somme tider nogle bær eller nødder i – eller chokoBørge og det gør den ikke værre 😉

 6. virker forfriskende nemt 🙂
  kan man lave den dagen i forvejen eller bliver den tør og kedelig?

 7. Kristina Marker Pedersen

  Har du prøvet at lave dobbeltportion? I så fald, hvor lang tid gav du den?

  1. Det mener jeg faktisk ikke at have prøvet, desværre 🙂 Meld gerne tilbage hvordan resultatet bliver hvis du kaster sig ud i det 🙂

 8. Anne Hermansen

  Arrh så skal kagen (og jeg) stå distancen i morgen når vi får besøg af gode venner fra det store udland, som har 2 børn med gluten allergi deraf den ene også¨med diabetes 🙂 Glæder mig!!

 9. Med hensyn til den laktosefrie chokolade. I går bagte jeg denne lækre kage med ”normal” chokolade (meget lækkert), men på chokoladen stod der, at der kunne være spor af gluten, laktose og nødder… har den laktosefrie chokolade nogen spor af fx. gluten og nødder? Hvis nej, hvor kan man så købe den?

 10. Mega nem kage og jeg lavede den som muffins igår, med lidt hvid glasur og ristet mandler på toppen, jeg servede den med vanille is og frisk mango mums alt blev spist 👍🏻 Konsistensen var meget kompakt – tænkte på om i andre får den mere luftig ? Eller er det en kompakt kage ?

  1. Den er lidt tung i det – men dagen efter den er bagt er den aller bedst. Den indeholder jo heller ikke så mange luftige ingredienser 😉

 11. Jeg har lavet kagen idag jeg kom nogle bananer i som skulle til at bruges. Kan det passe den er så svampede at den skal spises med ske ?

 12. Hold da op hvor er den lækker. Noget af chokoladen beholdte jeg som chokostykker i dejen
  Min eneste problem var at den sank sammen efter jeg tog den ud- dt har jeg aldrig prøver før?

  1. Hmm, der er ikke hævemiddel i (gluten) og derfor kan den godt falde lidt sammen men dejligt du synes om smagen også 🙂

  1. hvis ikke det står der husker jeg ikke i hovedet men du kan prøve at regne ud i Lifesum 🙂

 13. Kan kagen mon fryses og kan man lave dobbelt portion, hvis ja hvor længe skal den bages

 14. Britt Møgelbjerg

  20 minutter er i overkanten jeg tænker højest 15 minutter, da kagen blev tør og kedelig.

  1. Ovne er forskellige – øv den blev tør og kedelig. håber bedre held næste gang, den sidder altid i skabet her <3

 15. Så lækker en kage. Har lavet den flere gange nu. Og i dag som dobbelt portion. Bagte den 20 minutter i varm luft ovn på 150 grader. Og den ser rigtig fin ud.

 16. Der mangler desværre et meget vigtigt punkt i opskriften. Når chokoladen er smeltet og hældes over i æggeblommerne må den ikke være for varm for så tilberedes æggeblommerne og dejen ligner hård hundelort. Kagen vil herefter blive meget fast og ikke så lækker.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top