May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Nem sukkerfri brownie uden gluten

glutenfri bønne brownie

Halløj i stuerne! Jeg har langt om længe, efter at have været i fuld sving med to nye e-bøger – “Sundere kagebog for børn“, og den kommende “Sundere junkfood”, udviklet en ny opskrift til domænet. Og den er blevet knald god. En nem sukkerfri brownie uden gluten, af relativt få ingredienser.

Jeg har et lille bitte køkken, det er åbent til spisekøkkenet, men bordplads er der ikke meget af. Men på den lille bordplads er der efterhånden virkelig blevet eksperimenteret. Jeg er LYKKELIG for at børnekagebogen endelig er færdig, og allerede har fået så fin ros, for at være nem for både børn og voksne at kaste sig over, og at kagerne smager godt. Man er altid lidt nervøs når man kaster nye ting ud i verden, hvordan det bliver taget i mod 🙂 Konceptet er jo at det skal være nemt at bage – og at børn kan lære det selv, ved at lære den ene grundopskrift, og ved blot at tilføje én eller få ingredienser yderligere kan bage mindst 10 kager (som der er opskrifter til, selvfølgelig). I bogen “Sundere kagebog for børn” er der fx opskrifter på chokoladekage, banankage, kokoskage, mazarinkage, hindbær- og æbletærter mm. – noget for alle. Og hovedingrediensen er affedtet mandelmel som også er hovedingrediensen i denne opskrift.

Skærebrættet er fra Lykke Bang

Hvorfor lige affedtet mandelmel?

Fedtreduceret mandelmel, som er 80 % affedtet ved koldpresning gør at melet er genialt til bagning & madlavning.
Få kulhydrater og masser af kostfibre og protein.

Det er glutenfrit, og lavet af fintmalede mandler hvor hele 80 procent af fedtet er fjernet vha. koldpresning. 

Mandelmel (som ikke er det samme som affedtet mandelmel, eller fedtreduceret, som det også kaldes), bruges ofte til bagning og madlavning af folk som ønsker at spise glutenfrit. Affedtet mandelmel giver kun en lille blodsukkerstigning og passer altså til en kost hvor man ønsker at lave svingninger i blodsukkeret så små som muligt. Hvilket også er genialt til børn (og deres voksne ;)).

Lavglykæmisk kost giver en mere jævn energi hvilket også kan være med til at gøre det nemmere at holde sin normalvægt. Med affedtet mandelmel er det nemt at bage lækre og næringsrige kager.
Affedtet mandelmel har desuden et stort indhold af mineraler som fx magnesium, jern, kalium, kobber, mangan og zink. Og så indeholder det 40% proteiner, hvilket er ekstremt meget og derfor også mættende.

Du kan købe affedtet mandelmel her (reklamelink)

Det skal du bruge til denne neme sukkerfri brownie uden gluten (8 stykker / et ovnfast fad 25 x 20 cm)

240 g sorte bønner, drænet for vand og skyllet efter

4 spsk. (med top) affedtet mandelmel

3 spsk. (med top) usødet kakao

4 spsk. Sukrin Gold (med top)

3 æg

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vanuiljepulver

1 tsk. kanel (kan undlades)

Evt. 30 g mørk (sukkerfri) chokolade, hakket – for mere intens smag

Sådan gør du

Mix alt.

Tænd ovnen på 180 C varmluft ( 200 alm.) og bag kagen i ovnen i 20 min.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af, spis evt. med friske bær eller en klat creme fraiche (6 %) – stil resten af i køleskabet, den smager endnu bedre dagen efter, hvor smagen har trukket og kagen har sat sig – der er en ekstra mushy og kan sagtens holde sig i 3 dage.

Sundere kagebog for børn som også indeholder én nem opskrift, lavet på hovedingrediensen affedtet mandelmel, som nemt bliver til mindst 10 kager. Kan købes i min webshop her.

Både her, og i bogen kan du erstatte det affedtede mandelmel med alm. mandelmel i dobbeltportion (vær obs på en stor stigning i kcal da). I bogen kan du også erstatte med havregryn og kokosfibermel, hvis ikke du tåler nødder, eller bryder dig om den søde smag af mandler.

Find mange flere sukkerfri & glutenfri opskrifter her.

bønne brownie
Del på Facebook

5 kommentarer til “Nem sukkerfri brownie uden gluten”

  1. Mette Thonesen

    😄 Øøøhh jeg kan ikke liiige gå øje på hvordan jeg skal blande ingredienserne. Tror det må være forsvundet, for det står ikke under ‘Sådan gør du’…

  2. Tusind tak for denne fede side, og at du vil dele dine opskrifter 🙂

    Jeg har nu forsøgt mig med denne opskrift, og jeg er generelt dårlig til madlavning… Skal man trykke den blendede masse sammen eller kan man tilføje noget, hvis den er for tør? Min blev nemlig til en smuler-kage. Glemte i øvrigt at efterskylle bønnerne, jeg hældte bare vandet fra og puttede dem i …doh. Kan det have gjort kagen til smuler-kage?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top