May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Super sunde kakaomuffins uden mel og sukker – på et kvarter

kakaomuffin

Jeg fik denne nemme opskrift på disse lækre kakaomuffins, der tager to minutter at bikse sammen, af en veninde for mange år siden, i en periode hvor jeg var på en af mine utallige kure. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at jeg kværnede 4(!) styks hver aften, flere gang ugentligt. Ud over den almindelig sunde kost jeg indtog. Alligevel tabte jeg ca. 1 kg om ugen!

kakaomuffin2

Opskriften på ca. 10 styks kakaomuffins er:

200 g skummetmælkspulver (kan købes HER)

8 spsk. usødet kakao (kan købes HER)

2 store modne bananer

2 tsk. bagepulver

Lidt vanillepulver (køb HER) og evt. lidt sødemiddel (jeg laver dem uden sød, men nogle kan godt lide dem med)

Et skvæt vand

Bland det hele i en skål ved håndkraft, og smid det i ti (silikone) muffinforme.

Bag 10-12 min. ved 180 C.

Jeg vil anbefale, selvom det nærmest er ondskabsfuldt at foreslå, at man laver dem, og sætter dem i køleskabet nogle timer, før de skal indtages.  Så får de meget mere smag og en langt bedre konsistens.

Er du i lidt ekstra festhumør, kan du evt. drysse lidt kokosmel i/ovenpå eller smide noget ægte chokolade i dejen, inden du sætter dem i ovnen 😉

Indeholder affiliate

Del på Facebook

43 kommentarer til “Super sunde kakaomuffins uden mel og sukker – på et kvarter”

 1. De lyder SÅ lækre.
  Kan skummetmælkspulveret erstattes af et mælkefrit præparat? Må ikke få mælkeprodukter 🙁
  Mvh Lotte

  1. Der bliver eksperimenteret pt. så kan vende tilbage med et forhåbentlig positivt svar senere 🙂

  1. I helsekostbutikker hvis det skal være økologisk, ellers i Føtex eller andre store supermarkeder. Pøj med det 🙂

 2. Birthe Bøgh

  Dine Super sunde kakaomuffins ser fantastisk lækre ud, men jeg bryder mig simpelthen ikke om bananer. Har ikke spist dem, siden jeg var 2 år (og det er altså snart 54 år siden 😉 ) Min far havde en teori om, at jeg sikkert havde fået alle dem jeg skulle have i mit liv i de første 2 år – for min mor elsker bananer… Skriver dette, så I forældre til små børn tænker på, at variere maden til jeres børn, så de ikke ender som jeg.
  Du bruger ofte bananer som ingrediens i maden. Kan du foreslå et godt alternativ?

  1. He he tak for tippet – min søn er under to år og ELSKER bananer 😉 Hmm, har prøvet at vride hjernen for andre alternativer, men er usikker hvad banan kan erstattes med. Er der nogle andre der har et godt forslag? 🙂

   1. Jeg spiser efter sense, og har af den grund næsten altid en bøtte i køleskabet med kolde søde kartofler der har været bagt så de er blevet helt bløde. Dem bruger jeg i alt fra min havregrød, til kage mm.. tænker godt at de kan erstatte banan?? og et ekstra plus er at de tæller som grøntsager!!

  2. Ud over Grethes råd med avocado kan man også bruge lidt (klistrede) dadler der også gør, at ‘dejen’ hænger sammen, måske?

  1. RIGTIG god idé, Grethe! Man bruger jo også avocado til at lave chokolademousse osv. så hvorfor ikke? DET vil jeg da også prøve en dag 😉 – Mange tak for det super gode tip 🙂

  1. Jeg har ikke selv prøvet endnu, men nogle foreslår at man bruger mandel -og kokosmel, men så skal du nok tilføje lidt mere banan og lidt fedt, for at det binder mere. Evt kokosolie, som jeg mener vil passe godt til! Jeg skal nok vende tilbage hvis jeg får eksperimenteret med det selv – pøj med det 🙂

 3. Hvor ser de lækre ud! Og ekstra plus for at de er sunde og hurtige at lave!! Dem må jeg helt sikkert prøve at lave en dag!

  kamillabrun.dk

  1. Jeg har ikke selv prøvet det i denne opskrift, men der er nogle der er kommet med avocado som bud, da det også har en cremet konsistens. Evt sammen med lidt dadler for at søde kagerne 🙂

  1. Måske mandel – og kokosmel med lidt fedt tilsat af kokosolie? 🙂 Prøv med lidt mindre mel end skummetmælkspulver

  1. Føtex eller helsekostbutikker (øko) og jeg har ikke eksperimenteret med det så meget endnu, men det vil jeg 🙂

 4. Jeg prøvede at lave dem i går, men det kiksede fuldstændig. Skal “dejen” være meget tyk? Jeg puttede en del vand i, da jeg efter en skvæt overhovedet ikke kunne røre det rundt. Mine smagte alt for meget af kakao, de blev tøre og ikke spiselige. MEGA øv! For de ser så lækre ud når de er bagt.

  1. ÅH nej! Og de blev ikke bagt for længe? Jeg synes kakaomængden er som den skal være, men smagte den aaaaal for meget af kakao? Egentlig er opskriften uden vand, men har selv tilføjet ‘et skvæt’, da jeg synes den manglede lidt væske… Øv hvor ærgerligt, at de ikke blev som forventet. Var bananerne store? Det skal de gerne være – og modne 🙂

 5. Hej, ved du om man kan bruge alm skummetmælk eller om det skal være pulverudgave? I så fald, hvor køber man skummetmælkspulver?

 6. Hej

  Jeg har lige forsøgt mig med en udgave af mokkamuffins, med mandelmel. De er SÅ gode!

  10 stk:

  120 gr mandelmel
  4spsk kakaopulver usødet
  2tsk bagepulver
  2 modne bananer
  4spsk kogt vand med 2 tsk nescafé

  Bagt i 12 min på 180 varmluft

  Nydt med friske danske blåbær – fabelagtigt!

 7. Hej😊
  Kan man bruge andet end skummetmælkspulver? Som fx almindelig skummetmælk og så igen vand…?

 8. Lajla Madsen

  Lyder lækkertbegge opskrifter,
  Må spørge, hvor købes mandelmel, og og skummetmælkspulver

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Livsstil
Sydhavnsmor

Fra buttet til babe på 3 uger

Ammen altså, jeg ved det godt! Det er jeg-skal-safsusme-af-med-alle-mine-deller tid LIGE NU, over alt på de sociale medier. Og når der er en smart hype

Læs mere »
Opskrifter
Sydhavnsmor

Glutenfri og sukkerfri blåbærmuffins

“Herrelækre”, er der flere der har sagt om de her glutenfri og sukkerfri blåbærmuffins, hvis hovedingrediens er min nye bedste ven – kikærtemel. Kikærtemel indeholder

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top