grønkålspandekager
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sunde grønkålspandekager – glutenfri

I har sikkert, de fleste af jer i hvert fald, smagt spinatpandekager. Men har I smagt sunde grønkålspandekager der er glutenfri, og faktisk også sukkerfri? Det er sgu heller ikke værst – og så er de perfekte som supplement til morgenmaden, madpakken (se mere inspiration her), eller eftermiddagssnacks til dig selv og avlet.

Efter jeg har udviklet et hav af opskrifter på søde sager og kager med grøntsager, som findes i min nye bog “Søde sager med grøntsager“, som også er glutenfri, har jeg fundet ud af at grønt kan proppes i næsten alt. Uden at det betyder det at smagen bliver for sund og ‘eksotisk’ 😉 Min citronkage i kagebogen indeholder fx masser af pastinak og flere har sagt det er den bedste kage de nogensinde har smagt (!).

De her sunde grønkålspandekager lavede jeg en dag Uma og jeg var alene hjemme, hvor drengene i Sydhavnshytten var til fodbold. Og de blev ædt rub og stub, inden halvdelen af hytten kom hjem. Jeg elsker at ‘snyde’ grøntsager i mine unger og mig selv – man er vel ikke kostvejleder for ingenting 😉

Nå, men her kommer opskriften på de sunde, glutenfri grønkålspandekager :

2 store håndfuld frisk grønkål

2 mellemstore, modne bananer

2 dl (glutenfri) havregryn

2 æg

1 dl mandel, havre- eller alm. mælk (vand kan også bruges)

1 tsk vaniljepulver

1 tsk. bagepulver

Et nip salt

Evt. 1/2 spsk. pulveriserede loppefrøskaller / gul HUSK

Sådan gør du

Blend hele balladen med en stavblender og lad dejen hvile i 10 min. hvis du bruger HUSK. Hæld en tsk. olie/smør på en pande og lav nogle små klatter med en ske. Lad dem stege et par min. på hver side og spis dem evt. med en klat vaniljeskyr eller syltetøj.

Find mange flere søde, glutenfri og sukkerfri opskrifter HER – og køb bogen “Søde sager med grøntsager” HER (eller i boghandlerne landet over).

Følg med på min Instagram @sydhavnsmor.dk hvis du har lyst <3

Del på Facebook

4 kommentarer til “Sunde grønkålspandekager – glutenfri”

  1. Har lige bagt dem, brugte kun en banan og kom revet citron i i stedet for vanilje , mums de er gode.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Nem glutenfri low-carb pasta ret

Sluuuurp! Jeg lavede en nem glutenfri low-carb pasta ret den anden dag – igen. Virkelig lækker aftensmad, Italiano-style! Jeg er ret vild med soya-pasta, og

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top