kaloriefattige fiberboller 55 kcal
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Kaloriefattige fiberboller uden mel – kun 55 kcal pr. bolle

Hvorfor har jeg ikke lavet de her kaloriefattige fiberboller uden mel, der kun indeholder 55 kcal pr. bolle? Det spørger jeg nu mig selv om, særligt ifm. at jeg arbejder som kostvejleder og har mange klienter der elsker boller.

Opskriften stammer fra Sverige, og er kendt indenfor LCHF-verdenen, som jeg ikke spiser efter, eller vejleder efter, men derfor kan man jo godt inspireres, når en opskrift er god, ik´? 😉

Jeg ELSKER boller med tandsmør og ost, og de her boller hæver flot op og ligner ‘ægte’ boller, trods for de ikke indeholder megen stivelse i form af hverken mel – eller havregryn (sidstnævnte, som jeg ellers er fan af at bage med!). Bollerne er spækfyldt med fibre, og fordi indholdet af fiberHUSK er forholdsvis højt, skal man altså ikke overspise bollerne, så risikerer man ræser-mave 😉

Hvis du ikke ønsker den søde smag, så undlad kardemomme og spice fx i stedet bollerne op med andre krydderier.

NYHED!

Julekostplan (fra 1300 til 1700) kcal kan købes HER – indeholder kostplan til dit BMR/hvilestofskifte, bytteliste, mellemmåltidsbytteliste, måltidsforslag og skriftlig vejledning.

Det skal du bruge til 8 stk. kaloriefattige fiberboller uden mel

1 dl fiberHUSK

1 1/2 dl Pofiber

2 tsk. bagepulver

1 tsk. flagesalt

2 tsk. kardemomme (kan undlades)

2 spsk. æblecider eddike

4 æg

2 1/2 dl kogende vand

1 stor revet gulerod (kan undlades)

Læs også… grønne proteinboller uden mel – kun 60 kcal. pr. bolle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 C varmluft

Mix alle tørre ingredienser og tilføj æblecider eddike. Tilføj herefter de fire æg og mix godt i dejen. Tilsæt revne gulerødder.Tilsæt til sidst vand – fiberHUSK suger masser af væske. Lad dejen stå i 10 min. for at samle sig.

Form 8 boller og stil dem i ovnen og lad dem bage i 35 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. Spis dem lune med smør og ost – opbevar dem i køleskabet i op til 3 dage.

Find mange flere opskrifter på boller og brød uden mel HER.

Del på Facebook

26 kommentarer til “Kaloriefattige fiberboller uden mel – kun 55 kcal pr. bolle”

 1. Kære Sydhavnsmor
  Jeg har lige lavet bollerne iht opskriften og de er blevet noget gummiagtige. Hvordan får du dem sprøde ;)?

 2. Er det den gule husk du bruger? Og hvor store laver du bollerne? Tænker om de evt kan bruges som burgerboller?

 3. Super gode boller, anderledes men fantastisk. Men hvordan regner du dig frem til 55 kcal pr. bolle. Tænker det nærmere er dobbelt så mange (Ikke at det er voldsomt). Alene 4 æg svare til 700-750 kalorier. Men tak for en god opskrift???

 4. Hov mit indslag forsvandt, er der virkelig kun 55 kcal pr. Bolle…??
  Fantastiske boller, tak for en super opskrift??

 5. Hej.
  Tak for en god opskrift.
  Jeg har prøvet at regne kalorierne efter, og jeg får ca 1000 kcal til opskriften? ?

  1. 1,5 dl pofiber (25g) giver 55 kcal. 1dl fiberhusk (60g) giver ca. 100 kcal. 4 medium æg (50g stk) giver 310 kcal. Bagepulver, kardemomme og eddike giver ikke særlig med energi. Det vil si i alt 465 kcal uden sidstnævnte. Det vil si ca. 58 kcal per bolle.

   1. Hehe ok tak for din præcise udregning, det er nok fordi vi ikke har samme g æg – og de tre kcal forskel håber jeg ikke gør den store forskel for nogle 😉

 6. Hej😊Uhmm, lyder til og være lige sådan nogle boller jeg er ude efter😋Kan jeg mon erstatte pofiber med noget andet eller vil du ikke anbefale det? På forhånd tak for svar og rigtig dejlig dag☀️

 7. Kære Sydhavnsmor
  Jeg er ret stor fan af disse boller. Jeg vil dog gerne høre hvad æble eddiken gør godt for?
  Jeg synes nemlig den syrlige smag fylder lidt for meget til at de ryger helt op på 1. pladsen 😊

 8. Synes det er fantastisk kun med 55 kcal Per bolle 😜 da jeg skulle tilsætte vandet, begyndte det at klumpe ret meget, og klumperne forblev desværre i bollerne bagefter, er der noget jeg gør forkert? 🙈

  1. Hmm… uh jeg har ikke oplevet det selv, håber de bliver bedre næste gang 🙂

 9. Lærke Karen Krohne

  Det lyder som en skøn opskrift

  Tror du det er muligt at lave dem uden husk ? Og evt bare bruge mere pofiber?

 10. Dorthe Kristiansen

  Har lige bagt bollerne til morgen – tilsatte valnødder. Mums de er gode 👍

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top