køkkenglas
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

DIY – få styr på køkkenglas og krydderiglas på budget

I sidste uge delte jeg, på min Instagram @sydhavnsmor.dk, en story af vores nye køkkenglas og krydderiglas. Jeg blev ret og slet bombarderet med spørgsmål, om hvor jeg har købt mine. Og selvfølgelig vil jeg dele, for jeg synes det er blevet SÅ fint, og overskueligt i vores køkken, så hermed en bette DIY – hvor du også kan få styr på dine køkkenglas og krydderiglas. Det er ÅÅÅH så lækker en følelse!

Køkkenet i Sydhavnshytten er småt. Det er åbent ud til spisestuen, så det virker mere rummeligt end m2 afslører. Så man skal sgu tænke praktisk, for at få plads til alt. Jeg er heldig, for jeg har scoret mig en håndværker, der er super kreativ, og altid finder på smarte løsninger, både når det gælder vinopbevaring (vigtigt!), og løsninger til hvordan man liiiiige bygger et sjette værelse i lejligheden, så ungerne kan få hvert deres værelse 😉

Men nu var det sgu MIG der havde fået en god idé. Og det sker ellers ikke så ofte, når det gælder praktik. Jeg er helt klart krea på øverste etage, når det gælder rejser, hvor vi ellers kunne bo, hvad vi skal spise, og idéer til min egen business. Men oprydning og at være huslig er ikke lige mig 😉

DIY

Nå, men… den der DIY til de køkkenglas og krydderiglas. Det var jo dét det skulle handle om.

Jeg blev, som jeg ofte gør, inspireret af en anden på IG, der havde lavet totalt orden i hendes køkken, ved at købe nogle billige plastbokse. Det var fannema’ smart, men jeg ville bare gerne have glas (der kunne stå fremme, på de hylder min håndværker-mand har bygget i køkkenet).

Jeg bager på livet løs (og kan SLET ikke vente på at min fysiske kagebog udkommer til februar!) i Sydhavnskøkkenet. Og derfor kan der hurtigt komme til at være en milliard ingredienser i køkkenet. Og når man har en milliard ingredienser i et køkken, er det sgu svært at få plads til det hele. Derfor har skufferne været et giga kaos, og der er så mange ting der er løbet ud på dato, uden jeg har opdaget det. Samtidigt har jeg købt fire af de samme ting, fordi jeg ikke har kunne finde det.

STYR PÅ KØKKENET

Men nu er der styr på køkkenet! Og det er en kæmpe befrielse. Tænk, at jeg overhoved har kunne leve med IKKE at have haft styr på det, som nu, før 😉

Køkkenglas

Køkkenglassene, som kaldes sylteglas, har jeg købt hos glasogflasker.dk. Jeg gav 16,50 kr pr stk. inkl. sort låg. De kan indeholde ca. 600 ml stk. Jeg købte 20 stk.

Krydderiglas

Krydderiglassene har jeg købt hos OBC Biavl. Jeg købte dem i kasser af 12 – 2 kasser, så i alt 24 glas. Str. er 250 g / 220 ml – inkl. fragt gav jeg 144 kr.

Dymo

Jeg købte desuden også en Dymo til ingen penge. Den hedder Dymo Omega, og jeg gav under 100 kr for den, og den virker upåklageligt, og er meget nem at bruge. Man skal bare huske at trykke godt ind, når den skal ‘stemple’ bogstaverne 😉

God fornøjelse med jeres lille DIY, hvis I også gerne vil have styr på jeres køkken.

Find flere DIY’s her.

Del på Facebook

15 kommentarer til “DIY – få styr på køkkenglas og krydderiglas på budget”

 1. Hvad gør du så med resterne fra posen, der ikke kan være i krukken? Fx havregryn? synes selv jeg kæmper med dobbelt ?

 2. Nu må jeg spørge: Hvad så, når du har købt en pose oregano/whatever krydderi, du mangler, og har fyldt det pæne glas op – har du så en hemmelig rodeskuffe til alle de næsten tomme poser med nye krydderier? Jeg lavede en lignende krydderiglas-situation for nogle år tilbage, men nu bugner mine skuffer bare med halve poser (garanteret udløbne) rosmarin, oregano og . Er der et hemmeligt trick, jeg ikke kender??

  1. Det hele har kunne være der, det har kun været havregryn men så har jeg bare lavet to glas til dem 🙂

 3. Virkelig flot! Kender det med at komme til at købe nyt fordi man ikke kan finde ting i skabe og skuffer.

  1. TAK Dani – ja, det var vildt så meget fir-dobbelt jeg fandt da jeg ryddede ud 😉

 4. Sara Clausen

  Hvor er det blevet fint! Vil du finde ud af højden på krydderiglassene? Jeg har været på hjemmesiden, men kunne ikke finde målene ?
  Kh Sara

 5. Hej. Jeg har længe tænkt på samme ordning, men hvordan holder du styr på holdbarheden især af det der ikke bliver brugt helt så ofte? Det er primært det der har afholdt mig fra samme løsning.

 6. Frederikke le Févre Ryom

  Hej May.
  Mega god idé! Også her næsten halvandet år efter dit opslag ☺️
  Har du mon målene på de små glas? Har et tyndt krydderiskab, så vil bare sikre mig at de passer ind.
  God aften. – Frederikke

 7. Hvad er højden på køkkenglassende? Jeg kan ikke lige blive klog på glasogflasker.dk, der er to og vælge imellem men synes umiddelbart dine ser højere ud, eller måske det blot er synsbedrag 😅😅

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Livsstil
Sydhavnsmor

10 MUST READ-BØGER FOR KVINDER

Sjove, seje og provokerende. Anderledes, sørgmodige og langt ude. Bogfan og bookstagrammer Mette Rou Lund, der arbejder på forlaget Lindhardt og Ringhof, har valgt 10

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top