May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Tips til et bedre indeklima

Bedre indeklima – hvorfor?

Der tales så meget om et godt indeklima, men hvorfor er det egentlig så vigtigt?

Det er det fordi et usundt indeklima kan påvirke vores sundhed. Et dårligt indeklima kan påvirke vores sundhed på forskellige måder. Alt fra hovedpine, hoste, træthed, allergi til mere alvorlige tilstande som hjerte-kar-sygdomme, kræft og astma.

Børn er særligt følsomme overfor et dårligt indeklima. Ligesom ældre mennesker. Engang i mellem smutter den også herhjemme med rengøringen (som er en vigtig faktor). Jeg er ærligt ikke fan af hverken støvsugning eller afstøvning. Men heldigvis har jeg giftet mig til én der er. Måske ikke fan, men én der enten får min dårlige samvittighed til at sætte i sving, eller selv napper tjansen. Så skal jeg nok hente børn og lave mad 😉

Hvordan vi kan få et bedre indeklima har jeg nogle bud på herunder.

LUFTRENSER

(Reklame – modtaget produkt til test). For nogle måneder siden tog jeg den nyere Dyson Pure Hot + Cool Link™ Luftrenser i test, efter at have været til et super interessant event. Jeg fik nemlig muligheden for at teste Dyson-produktet, for at se effekten i hjemmet. Vi kender nok alle Dyson, særligt deres støvsugere som er de bedste på markedet.

Jeg går op i sundhed generelt. Også selvom jeg gerne både flækker en fed grillepølse fra den lokale pøllemand, og hælder store mængder rosé i halsen sommeren over. Det hele handler jo om balance 😉 Så er indeklimaet godt, kan man synde lidt på andre områder 😉

Dyson Pure Hot + Cool Link™ Luftrenser renser luften i rummet den står, året rundt. Den renser ikke blot luften, men køler- og varmer også rummet. Jeg synes desuden at designet er rigtig pænt.

Luftrenseren kan fjerne både 99,5 % af alle forurenende partikler og gasarter, da den filtrerer luften. Jeg har set den har vundet flere “bedst i test”, når der er anmeldt luftrensere, hvor den fx roses for at nem at anvende med tilhørende fjernbetjening og/eller app, og være alsidig.

Luftrenseren kan også bruges som en helt almindelig ventilator. Når det er varmt kan den køle rummet, ved at øge luftcirkulation, og er det koldt, kan den varme rummet op.

Jeg synes desuden det er virkelig smart, at man nemt kan tage den med rundt i hjemmet. Den kan også nemt tages med fx i sommerhus osv., da den hverken er tung eller kæmpe stor. Der vil den også være god til varme dage og koldere nætter.

Dyson er jo kendt for at være foran ift teknologi og design, og det synes jeg også de har været her. I et mindre soveværelse som vores mærker man hurtigt en forskel, når den køler. Man sover bare bedre i et kølige værelse.  

Jeg vil mene at denne luftrenser er en god investering, fordi den både renser, køler og varmer på samme tid. Ærligt, koster Dyson Pure Hot + Cool Link™ Luftrenser en sjat penge, men jeg synes man får meget for pengene, selvom prisen er høj. For at mindske luftforureningen i dit hjem, kan du yderligere supplere med følgende.

PLANTER

Jeg har tidligere skrevet om 5 luftrensende planter, der får dig til at sove bedre. Læs indlægget her.

UDLUFTNING

Det er ikke kun støv der giver dårligt indeklima. Møbler, tøj mm. indeholder mange små partikler der ikke er gode er indånde, og på vej til et bedre indeklima er udluftning en vigtig faktor. Sørg for gennemtræk mindst tre gange dagligt af 10 min.

ANDRE TING DU KAN GØRE FOR ET BEDRE INDEKLIMA

DROP VÅDT VASKETØJ INDENDØRS

TÆND EMHÆTTEN NÅR DU LAVER MAD

STOP MED AT BRUGE STEARINLYS – BRUG I STEDET KUNSTIGE.

GØR RENT MINDST EN GANG OM UGEN

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top