May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Vi har sgu købt et…….hus!

Kulhuse sommerhus

Nu har jeg plapret i, efterhånden, et par år, om det her med hus og have. Om at komme nærmere jorden, men at være bange for at forlade byen. Nu er kombinationen – by og hus og have – endelig blevet en realitet. For vi har sgu fået os et sommerhus!

Sammen med mine forældre har vi været på jagt efter et sommerhus siden forrige sommer, og vi har da undervejs budt på både et og to huse (læs her).

Grunden til vi egentlig fik dén idé, var ret spontan. Min far og jeg faldt tilfældigt over et billigt sommerhus på Odden, som var første sted vi ribbede internettet for små hytter. Men mavefornemmelsen for Odden, selvom der er skønt, var der ikke helt. Kombineret med at offentligt transport dertil tager en krig, og at Martin og jeg ikke har bil.

Lolland og Flexbolig

Vi fik lidt blod på tanden ift ny bolig, og tog sidste år til Lolland for at prøve det der med Flexbolig af – som jo er en genial løsning. I kan læse mere om det her. Men igen var manglen af bil i vejen for os. Lolland er fantastisk, men uden bil er det bare ikke særligt fedt. Så vi måtte kigge andetsteds.

Nogle år i træk lånte et vildt skønt sommerhus på Slugtvej, lige ved Helenekilde, i Tisvildeleje. Hver morgen vinkede vi godmorgen til Prinsesse Mary og Kronprinsen der passerede “vores” hus, for en morgensvømmer, og huset lå en spytklat fra stranden. Vi ville aldrig få råd til at købe et sommerhus til 10 mil. Men området rundt Tisvildeleje brændte vi alligevel ret varme på. Så Vejby blev et område vi har været meget rundt i. Og vi nåede også at forelske os et par gange undervejs.

Men vi ender vel i Vejby så?

Men i Vejby ryger husene som varmt brød, og vi havde ikke økonomi til at byde over et sommerhus der i forvejen var i en mere pebret klasse end hvad man får nærmest alle andre steder i Danmark.

Men så…. forelskede vi os hovedløst i Kulhuse. Som, efter min mening, er mindre parcelhus-grund-agtig end Vejby. Her har vi det seneste års tid været on-off nærmest ugentligt for at glo på huse! Verdens fineste sommerhus blev solgt for næsen af os. Vi nåede ikke engang at overveje det, men så! Så kom vores sommerhus til salg for to måneder siden. Vi tog endnu en tur til Kulleren, som vi nu kalder det 😉 og så på 6-7 huse, og vores hus var det vi synes bedst om. Sådan, som I, virkelig godt om! Huset er forholdsvis nyt, ligger i så kort afstand fra vandet at du nærmest kan pisse derover. Aj, nu overdriver jeg. I 3. række til vandet. Har god plads, er mega lyst og har en dejlig have. ALT ved det er bare mega fedt!

Barndomsminder

Som barn var jeg i Kulhuse med min veninde. Hendes farmor havde sommerhus her. Og jeg husker alle ferierne som helt vildt idylliske. Kulhuse ligger 45 min – 1 time fra København og man kan nemt komme dertil med det offentlige, på en time og tre kvarter. Stranden er super børnevenlig og området har både stor skov, havn, 7 minutters sejlads til Lynæs Havn og resten af Nordsjælland.

Mine forældre som er officielt er hovedsponsorere på sommerhuset (vi er gået sammen om det), har flere vennepar, ligesom jeg, der har sommerhuse deroppe. Så jeg er stensikker på det er det helt rigtige. Jægerspris ligger tæt på – og her har de de bedste, kæmpe store, is! Frederikssund ligger 17 km derfra og her går S-toget til og der ligger en rigtig by, hvis man får sommerhuskuller 😉

Den bedste kombi!

Nu er det hele lissom’ ret komplet. Lejlighed i København (hvor familie og venner bor. Hvor kulturen er). Sommerhus i Kulhuse, hvor vi nemt kan komme til og få hus og have og ro. Bådhus til hverdags-ro og vand-afhængighed. Hvad mere kan man ønske sig? 🙂

Hvis nogle af jer kender til Kulhuse og omegn, og ved hvor de sælger de bedste bakker jordbær, hvor man gør loppe-kup og hvor det bedste spise-sted rundt sommerhus-området er, så må I endelig tippe løs <3

Del på Facebook

3 kommentarer til “Vi har sgu købt et…….hus!”

 1. Stort tillykke med sommer huset 🙂
  Der er skønt i Kulhuse, jeg kender flere der og har arbejdet i Jægerspris.
  Der er hyggeligt og en smuk natur og med et lille smut med færgen over og hvad I ellers kan nyde.
  Stort tillykke og håber I bliver glade for huset 🙂

 2. Kate Ekebjærg

  Her er hvad vi skriver om Kulhuse og omegn i den beskrivelse vi sender til folk, der skal låne vores sommerhus ?
  Vores hus ligger kun 3 minutters gang fra Brugsen og det der i daglig tale kaldes for “Hullet”. Andre kalder det for “Kulhuse City”. Her er der, udover Daglig Brugsen, loppemarked i weekenderne om sommeren, samt fiskebil og plantecenter. Længere oppe af vejen har den tidligere slagter i Kulhuse også loppemarked hver lørdag, samt salg af sine berømte lune frikadeller. Der er i det hele taget godt gang i lopperne i området, og sidste år åbnede Kræmmer Erik, kendt fra TV’s loppeprogrammer, sin butik Fantastiske Fund i “Hullet”. Derudover er der kommet flere faste loppemarkeder til, som holder åbent i ferier og weekender.
  Ca. 1500 meter fra vores hus ligger Kulhuse Havn og stranden. Der er to strande at vælge imellem; den lange hvide sandstrand syd for havnen og stranden ved havnen, hvor der er mere gang i den. Her er der strandgrill og offentlige toiletter. Det er også her den lille færge Columbus lægger til i sommerhalvåret. Den sejler fra Kulhuse til Sølager på 8 minutter. Strandene ved Kulhuse er sandstrande og ikke som traditionel mudret fjordstrand, da Kulhuse ligger på spidsen af Hornsherred hvor Kattegat sørger for gennemstrømning i Roskilde Fjord og Isefjorden. Strandene er meget børnevenlige.
  Ved Kulhuse Havn ligger også Kulhuse Kro. En ikke særlig smuk bygning, men med en smuk udsigt over fjordene. Lige nedenfor kroen ligger Strandgrillen, hvor man kan købe pizza, is og kolde fadøl. På campingpladsen tæt ved, er der café, og på deres hjemmeside kan man se menuen. Her kan man spise sammen med campingpladsens gæster, eller tage maden med hjem. Kursusstedet Bautahøj, der ligger ud til Isefjorden driver også restaurant. Vi har endnu ikke været der, men det skulle efter sigende være dejlig mad.

  Hundested
  Har man cykler eller bil kan man tage færgen Columbus over til Sølager, og derfra er der 4 km. til Hundested. Det er en hyggelig by med en hovedgade med butikker og caféer. Havnen er klart et besøg værd. Området omkring lystbådehavnen vrimler med mennesker om sommeren. Her er adskillige restauranter og udover det fine glasværk længst ude på molen, en hel perlerække af små pavilloner med butikker og arbejdende værksteder. De senere år har der også været sandskulpturfestival på havnen. Lige nord for havnen ligger Trekanten, som er en superlækker sandstrand.
  Fra Hundested kan man tage færgen til Rørvig, og ad den vej komme til Nykøbing Sjælland. En tur man sagtens kan tage på cykel.
  Lidt udenfor selve byen ligger polarforskeren Knud Rasmussens hus, som nu er museum. Huset ligger naturskønt på en klint med udsigt over Hesseløbugten. Der er bænke og borde i området, så man kan eventuelt spise frokost deroppe. Vi kører indimellem forbi slagteren i Nørregade i Hundested og køber smørrebrød med. Det skal dog bestilles i forvejen. Fra Knud Rasmussens hus kan man cykle langs stranden til Kikhavn, som med sine gamle bindingsværkshuse og smukke haver mest af alt minder om Frilandsmuseet i Brede. Én gang om året bliver hele byen omdannet til ét stort loppemarked, hvor stort set alle beboerne sælger ting og sager udenfor deres huse.
  Et par kilometer fra Hundested ligger bogbyen Torup. Her står der stadevogne og en enkelt skurvogn placeret rundt omkring med salg af brugte bøger. Det er også i Torup, at den økologiske landsby ligger. Her kan man spadsere rundt og nyde den fantasifulde arkitektur og opleve huse, der kunne have været med i Hobbitten. Der er også en café med tilhørende butik i landsbyen.

  Jægerspris
  Ca. 10 km. fra Kulhuse ligger Jægerspris, som man kører igennem på vejen til Kulhuse. Her ligger blandt andet Jægerspris Slot, hvor Kong Frederik den 7. og Grevinde Danner boede. Slottet er nu museum. Til slottet hører også en økologisk café, som kan anbefales.
  Ved rundkørslen i Jægerspris har Hanne den fineste lille forretning, hvor hun sælger håndplukket retro og vintagefund. Man kan eventuelt også købe sig en vaffelis og sætte sig under de store træer ved isboderne og nyde den.
  Bag slottet tårner Nordskoven, med sine tusindårige gamle egetræer; Snogeegen, Storkeegen og Kongeegen, sig op. Også en tur værd (bare ikke efter mørkets frembrud, hvor den Hovedløse Ridder gør skoven usikker).

  Frederikssund
  I Frederikssund er der mulighed for shopping i Sildebroen eller i den gamle Hovedgade, som dog kæmper en brav kamp mod butiksdød. Heldigvis er en række kreative butikker, samt genbrugsforretninger og antik,- og loppebutikker rykket ind istedet for de oprindelige forretninger. Her ligger også en super god økologisk café, Le Chef.
  Man kommer ikke udenom, at Hornsherred er vikingeland, og om sommeren kan man se de populære vikingespil opført i historiske omgivelser ved Roskilde Fjord, mens man spiser vikingemad. Man kan se og læse mere om vikingerne i området på Egnmuseet, som ligger lige når man kommer over broen fra Frederikssund.
  Man kan også besøge Villumsens museum og nyde synet at de badende børn i solen, hvis vejret skulle byde på regn i ferien.

  Skibby
  Vil man længere væk, kan Hansens Ismejeri i Lyngerup anbefales, og i Skibby er der både forretninger samt lopper at finde. Blandt andet på Genbrugsstationen, hvortil der hører forretning. Kører man igennem Hovedgaden i Skibby, kan man besøge Selsø Slot. Et torneroseslot, som stod forladt i over hundrede år, men som nu er restaureret, og har dannet kulisse om flere film og TV-produktioner. Klart et besøg værd. Skibby kirke er fra 1100-tallet, og rummer nogle af Danmarks ældste kalkmalerier. Overfor kirken ligger Dall’s, som laver dejlig smørrebrød og virkelig lækre flæskestegssandwich. Man kan sidde både indenfor og udenfor og nyde sin mad.
  Området huser også en rosenhave ved Gerlev, og et dukkemuseum i Onsved. Nogle af dukkerne er udstillet i Gerlev Kro, som også er leveringsdygtige i godt smørrebrød og andre lækkerier fra det traditionelle danske køkken.
  Egholm slot ligger tæt ved Skibby, og har indimellem åbent for besøgende. I den gamle gartnerbolig ved slottet, er der livsstilsbutik med fransk landstil, samt en tilhørende meget smuk have og plantesalg. Man kan købe kaffe og kage på stedet, og nyde det i den dejlige have, mens påfuglene spankulerer omkring mellem bordene.
  Tæt på ligger også det økologiske landbrug Svanholm, med gårdbutik og café.

  Holbæk
  Længere nede ligger Holbæk. En dejlig købstad med en hyggelig gågade med caféer og butikker. Er man til lopper ligger der et loppesupermarked ved Mega Centeret og et par mindre genbrugsforretninger i byen. Holbæk Havn er ret hyggelig med mange små spisesteder. Herfra kan man tage færgen til Orø, som er lille og hyggelig. Vil man videre tilbage mod sommerhuset kan man tage endnu en færge fra Orø til Hammer Bakker. En tur rundt på Orø på cykler kan klart anbefales. På øen findes et lille bitte museum, samt en udstilling om øens historie og sagn, samt et par små caféer og gårdbutikker. Det var på Orø, at Dronning Margrethe den 1. havde sit jagtslot, og man kan stadig se højdedraget, hvorpå slottet lå. Faktisk har Orø en spændende historie, da den var strategisk vigtigt placeret midt i Isefjorden. Desuden har skuespiller Nicolaj Coster Waldau sommerhus på Orø, eller har haft i hvert fald, så måske man er heldig at få lidt stjernestøv på sin tur derover.

  Alt det bedste til Jer med det nye sommerhus. Er sikre på, at I bliver glade for det ☀️

  1. Kære Kate mange mange tak for din fine, meget gode beskrivelse 🙂 KH og god sommer 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top