May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Nem snasket bønnebrownie (sukkerfri)

Brownien blev spist så hurtigt at jeg ikke nåede at knipse nogle gode billeder. Men er du færdig, den var god. Ja, faktisk var det Sofus på fire, der smækkede kagen færdig (og spiste det meste af den), men vi andre fik også lov til at smage, og den var tilpas brownie-snasket til at komme på top 5 over de bedste af slagsen jeg mindes at have smagt, sgu!

Opskriften? Den vae faktisk nem. Jeg fortalte bare Sofus, der har konditor potentiale, hvad der skulle kastes i den lyserøde Margretheskål, og efter ca. 25 min. inkl. en tur i ovnen, lå der et styks (stor) brownie på køkkenbordet og ventede på at ryge lige i skrutten. Men, ærligt, synes jeg, en brownie har bedst af en tur i køleren før den serveres, så den sætter sig og bliver endnu mere klistret – så efter et par timer fløj den i gabet på hele familien, og det var en raaaaar oplevelse.

Til 12 stykker brownie (som sikkert passer fint til samme antal mennesker, hvis der serveres en klat is eller vanilleskyr til) skal der bruges:

2 dåser sorte bønner (drænet og skyllet)

2 dl usødet kakao

4 æg

2 dl Fiber Sirup Gold (har man ingen problemer med sukker brug da gerne honning eller 15 udstenede dadler i stedet)

2 dl havregryn

3 spsk olie (raps)

1 tsk bagepulver

1 tsk vanillepulver

1/2 tsk flagesalt

Sådan gør du

Mix hele baduljen med en blender.

Tænd ovnen på 165 C varmluft / 175 C alm. ovn.

Smid dejen i en almindelig bageform og bag den i ovnen i 18-20 min. Tag den ud af ovnen, lad den køle på køkkenbordet og smid i køleren til den skal indenbords.

Følg mig gerne på Instagram @sydhavnsmor.erhj11.dk HER også for mere (kage) inspiration <3

Del på facebook
Del på Facebook

13 kommentarer til “Nem snasket bønnebrownie (sukkerfri)”

  1. Jonas Thyrring

    Mig og min arbejdsplads er helt oppe at støde over den kage 🙂 jeg var dog alt for hurtigt igang, og så pludsligt at jeg manglede fiber sirup gold, så prøvede med 1dl cheasy yougurt og 1 spsk olie mere, og lidt flydene sødemiddel. Men blev mega god.
    folk jeg har tilbudt troede det var en alm brownie 😀

    1. Sydhavnsmor

      Kæft hvor er det bare dejligt at høre, også at du bare lige har hældt noget andet i med et vellykket resultat <3

  2. Jeg tænker at prøve med de røde kidney bønner det var hvad de lige havde der hvor jeg handlede. Smider en kommentar om den blev god trods alt.

  3. Jeg har købt bønner i pose der skal udblødes og koges. Hvor mange gram skal der i?

  4. Jeg ville lige prøve opskriften mens jeg alligevel var i køkkenet.
    Da det er første gang halverede jeg opskriften, for hvad nu hvis den ikke var god 😉
    Havde ingen sorte bønner så brugte røde kidney bønner og ingen fiber sirup gold så 2 spsk sukrin gold i stedet.
    Hmm ungerne har allerede ædt halvdelen. Den er vist godkendt haha

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Boller
Sydhavnsmor

Populære melfri skyrboller

Jeg er ikke damen bag de melfri skyrboller, som jeg bl.a. fandt på coeliaki_livs IG-profil. Skyrboller er generelt et kæmpe hit overalt for tiden, og

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 36 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på Sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, guider til DIY’s og en masse andet.

May

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll til toppen