Nem snasket bønnebrownie (sukkerfri)

Brownien blev spist så hurtigt at jeg ikke nåede at knipse nogle gode billeder. Men er du færdig, den var god. Ja, faktisk var det Sofus på fire, der smækkede kagen færdig (og spiste det meste af den), men vi andre fik også lov til at smage, og den var tilpas brownie-snasket til at komme på top 5 over de bedste af slagsen jeg mindes at have smagt, sgu!

Opskriften? Den vae faktisk nem. Jeg fortalte bare Sofus, der har konditor potentiale, hvad der skulle kastes i den lyserøde Margretheskål, og efter ca. 25 min. inkl. en tur i ovnen, lå der et styks (stor) brownie på køkkenbordet og ventede på at ryge lige i skrutten. Men, ærligt, synes jeg, en brownie har bedst af en tur i køleren før den serveres, så den sætter sig og bliver endnu mere klistret – så efter et par timer fløj den i gabet på hele familien, og det var en raaaaar oplevelse.

Til 12 stykker brownie (som sikkert passer fint til samme antal mennesker, hvis der serveres en klat is eller vanilleskyr til) skal der bruges:

2 dåser sorte bønner (drænet og skyllet)

2 dl usødet kakao

4 æg

2 dl Fiber Sirup Gold (har man ingen problemer med sukker brug da gerne honning eller 15 udstenede dadler i stedet)

2 dl havregryn

3 spsk olie (raps)

1 tsk bagepulver

1 tsk vanillepulver

1/2 tsk flagesalt

Sådan gør du

Mix hele baduljen med en blender.

Tænd ovnen på 165 C varmluft / 175 C alm. ovn.

Smid dejen i en almindelig bageform og bag den i ovnen i 18-20 min. Tag den ud af ovnen, lad den køle på køkkenbordet og smid i køleren til den skal indenbords.

Følg mig gerne på Instagram @sydhavnsmor.dk HER også for mere (kage) inspiration <3

Kommentarer (9)

  • Jonas Thyrring

    Mig og min arbejdsplads er helt oppe at støde over den kage 🙂 jeg var dog alt for hurtigt igang, og så pludsligt at jeg manglede fiber sirup gold, så prøvede med 1dl cheasy yougurt og 1 spsk olie mere, og lidt flydene sødemiddel. Men blev mega god.
    folk jeg har tilbudt troede det var en alm brownie 😀

    • Kæft hvor er det bare dejligt at høre, også at du bare lige har hældt noget andet i med et vellykket resultat <3

  • Jeg tænker at prøve med de røde kidney bønner det var hvad de lige havde der hvor jeg handlede. Smider en kommentar om den blev god trods alt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *