May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Nem snasket bønnebrownie (sukkerfri)

Brownien blev spist så hurtigt at jeg ikke nåede at knipse nogle gode billeder. Men er du færdig, den var god. Ja, faktisk var det Sofus på fire, der smækkede kagen færdig (og spiste det meste af den), men vi andre fik også lov til at smage, og den var tilpas brownie-snasket til at komme på top 5 over de bedste af slagsen jeg mindes at have smagt, sgu! Nem snasket bønnebrownie (sukkerfri) here you go!

Opskriften? Den vae faktisk nem. Jeg fortalte bare Sofus, der har konditor potentiale, hvad der skulle kastes i den lyserøde Margretheskål, og efter ca. 25 min. inkl. en tur i ovnen, lå der et styks (stor) brownie på køkkenbordet og ventede på at ryge lige i skrutten. Men, ærligt, synes jeg, en brownie har bedst af en tur i køleren før den serveres, så den sætter sig og bliver endnu mere klistret – så efter et par timer fløj den i gabet på hele familien, og det var en raaaaar oplevelse.

Til 12 stykker nem snasket bønnebrownie (sukkerfri), som sikkert passer fint til samme antal mennesker, hvis der serveres en klat is eller vanilleskyr til, skal der bruges:

2 dåser sorte bønner (drænet og skyllet)

2 dl usødet kakao

4 æg

2 dl Fiber Sirup Gold (har man ingen problemer med sukker brug da gerne honning eller 15 udstenede dadler i stedet)

2 dl havregryn

3 spsk olie (raps)

1 tsk bagepulver

1 tsk vanillepulver

1/2 tsk flagesalt

Sådan gør du

Mix hele baduljen med en blender.

Tænd ovnen på 165 C varmluft / 175 C alm. ovn.

Smid dejen i en almindelig bageform og bag den i ovnen i 18-20 min. Tag den ud af ovnen, lad den køle på køkkenbordet og smid i køleren til den skal indenbords.

Følg mig gerne på Instagram @sydhavnsmor.dk HER også for mere (kage) inspiration <3

Del på Facebook

21 kommentarer til “Nem snasket bønnebrownie (sukkerfri)”

 1. Jonas Thyrring

  Mig og min arbejdsplads er helt oppe at støde over den kage 🙂 jeg var dog alt for hurtigt igang, og så pludsligt at jeg manglede fiber sirup gold, så prøvede med 1dl cheasy yougurt og 1 spsk olie mere, og lidt flydene sødemiddel. Men blev mega god.
  folk jeg har tilbudt troede det var en alm brownie 😀

  1. Kæft hvor er det bare dejligt at høre, også at du bare lige har hældt noget andet i med et vellykket resultat <3

 2. Jeg tænker at prøve med de røde kidney bønner det var hvad de lige havde der hvor jeg handlede. Smider en kommentar om den blev god trods alt.

 3. Jeg har købt bønner i pose der skal udblødes og koges. Hvor mange gram skal der i?

 4. Jeg ville lige prøve opskriften mens jeg alligevel var i køkkenet.
  Da det er første gang halverede jeg opskriften, for hvad nu hvis den ikke var god 😉
  Havde ingen sorte bønner så brugte røde kidney bønner og ingen fiber sirup gold så 2 spsk sukrin gold i stedet.
  Hmm ungerne har allerede ædt halvdelen. Den er vist godkendt haha

 5. Omg. Smagte fantastisk himmelsk godt. I stedet for 4 æg, brugte jeg 2 æg og 2 æggehvider. Skal laves igen og igen, så lækker en opskrift!

 6. Valgerð Evaldsdóttir Møller

  Hvor mange gram er der i en dåse? Jeg har kun de tørre, som skal i blød.

 7. Vi spiser den ret ofte herhjemme da vi på skrump og det er en af vores aftensnacks. De små børn (2, 5 og 7 år) er heldigvis ikke vilde med den, så der mere til forældrene (og de får da bare en almindelig kage).
  Jeg putter proteinpulver i og perfekt sød (sødemiddel, fordi jeg ikke har det andet) for at få proteinindholdet op, det smager perfekt. Puttede også engang skyr i, det smagte vildt godt, det synes manden dog ikke, som afskyr mange mælkeprodukter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top