Jeg har de sidste seks uger spist efter senseprincipperne, og på de uger jeg har jeg eksperimenteret meget i køkkenet ift søde sager. Det er ikke længe siden jeg delte opskriften på en super god rabarbertærte, som tæller for et fuldt sensemåltid. I dag vil jeg dele opskriften på en fantastisk lækker rabarbergrød, lavet af bare 2 ingredienser, der selvfølgelig er sukkerfri og som tæller for grønt, hvis du (også) spiser efter senseprincipperne.
Find også opskriften på Rabarber-mazarintærter uden mel og sukker
Her er hvad du skal bruge til 1 person
200 g. friske rabarber
4 spsk Sukrin Gold
1/2 dl vand
Evt. 1/2 tsk vanillepulver
Evt. 1 spsk Gul Fiber HUSK (kan undlades)
Sådan gør du
Skær bladene fra dine rabarber, snit stængerne i mindre stykker og kog dem i en gryde i ca. 20 min. sammen med vand og Sukrin Gold. Tilsæt evt. vanillepulver og Fiber HUSK undervejs. Når massen er ‘sammenkogt’ i en tykkere grød hældes grøden i en skål/beholder og stilles på køl. Grøden spises kold, evt. med lidt (natur)mælk/fløde/skyr/græsk yoghurt. Perfekt morgenmads-suplement.
Ifølge senseprincipperne tæller rabarber som HF 1, dvs. grønt. Derfor kan du sagtens spise hele portionen som en del af et fuldt måltid. Jeg har ofte spiste det ovenpå min morgenskyr med hakkede mandler ovenpå, plus et eller to kogte æg. Det mætter godt og smager fantastisk.
Find andre senseopskrifter; sense gulerodskage – et fuldt måltid, sense romkugler, sense chokoladekage…
7 kommentarer til “Sukkerfri rabarbergrød af 2 ingredienser”
Hej hvad kan man bruge i stedet for Sukrin gold? Stevia fx?
Jeg har ikke prøvet med andet, da jeg synes Sukrin Gold altid giver den bedste og mest naturlige smag uden syntetisk smag, men hvis du er vandt til at bruge Stevia og synes det smager godt kan du helt sikkert bruge det 🙂
Hvorfor putter du Fiber Husk i grøden?
For at gøre den mindre vandet 😉
Hvilke rabarber bruger du, siden de er så røde.
De er nok bare meget modne, det er meget forskelligt hvilke de har i supermarkedet, men jeg køber bare de (økologiske) de har 🙂
Hej
Ved du ca hvor længe det kan holde sig på køl?
Tænkte om man kan lave en større portion og have til nogen tid.