May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Spicy Thai oksekødssalat

image

Holy monster, det er ikke fordi man kan kalde mig prof mad-fotograf, MEN smagen af denne spicy Thai-salat, fejler bestemt ingenting. Tværtimod. Thai-mad er klart på min top fem liste over favorit-spise (og jeg er så heldig, at sku’ på Thai restaurant med hende her i aften). Denne salat er lidt anderledes end traditionelle salater med dens spicy hjemmelavede dressing. Og så gør det heller ikke noget, at den er møg nem at lave! 🙂

Det skal du bruge til to personer:

1 stor (god) bøf, fx højreb eller ribeye (ca. 300 gram)
1/2 bakke (50 g) salatblade – fx spinat
1 rød peberfrugt
10-15 cherrytomater
Forårsløg
1 håndfuld frisk koriander og mynte
Lidt tørstegte cashewnødder (usaltede)
(1 flaske rødvin og to rødvinsglas)

Dressingen laves af:
1 spsk honning
Saften af 1 lime
1 frisk rød chili
2 tsk friskrevet ingefær
2 spsk fiskesauce
1 tsk soya
1 fed presset hvidløg

– Mix det hele

Bøffen steges et par minutter på hver side, så den ikke er gennemstegt, og mør. Skær bøffen i 2 cm skiver. Fordel salaten i bunden af to tallerkener, skær peberfrugten i strimler, forårsløgene i ringe, cherrytomaterne i halve, og krydderurterne hakkes og alt lægges på salatbladene. Kødet og nødderne lægges på toppen og dressingen hældes ud over.

(Rødvinen hældes i glassene – I læner hovedet ca. 90 grader tilbage, drikker – og spiser salaten dertil) 😉

 

Del på Facebook

2 kommentarer til “Spicy Thai oksekødssalat”

  1. Ser sindssygt lækkert ud! Men grinte over det med rødvinen, “så læner i hoved 90 grader tilbage og drikker!” nok mere BÆLLER hahaha 90 grader.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top