Sund jul: Pebermyntekugler af 5 ingredienser (sukkerfri, vegansk)

Jeg holder mig ikke tilbage her i juledagene. Eller resten af året 😉

Jeg har tidligere delt gluten- og sukkerfrie opskrifter på brændte mandler på 5 minutter, DIY – lav din egen snaps, de lækreste æbleskiver, verdens bedste æblekage,  nem konfekt af 6 ingredienser, raw brunkager af 3 ingredienser (vegansk), hjemmelavede tarteletter med fyld – der er altså mange gode julede godter at gå til bords i – jeg lover at alle opskrifter er nemme at gå til, for jeg er ikke typen der gider stå og svede for længe i et køkken 😉

I dag gælder det pebermyntekugler, der viiiirkelig er lækre!

ad5237fe-22a1-4e90-a232-06ee7efd7ab1

Det skal du bruge:

1 dåse kokosmælk (brug kun den fede del – ikke kokosvandet)

25 g. mandler (smuttede)

1 dl kokosmel

1 spsk Fiber Sirup Gold

Pebermyntearoma

07bb207c-9eaa-4d0e-b2bb-bfad735ffe0a

Sådan gør du: 

Den fede kokosmælk smeltes. Mandlerne smuttes (kog vand og hæld det over mandlerne. Lad mandlerne stå i vandet et par minutter og hæld vandet fra. Kog nyt vand op – hæld over – NU er de skide nemme at smutte!) Mandlerne køres herefter til mel i en minihakker, og kokosmælk og mandelmel blendes nu med kokosmelet. Når konsistensen er fast – og kan laves til kugler, puttes pebermyntearomaen og Fiber Sirup Gold i dejen. Stil dejen i køleskabet i et par timer, eller natten over. Herefter kan du rulle nogle små kugler, der efterfølgende er klar til servering.

Kværner du ikke hele molevitten, så stil det på køl til du er klar til at køre resten ned 🙂

7a2d5c1c-36cf-4399-b661-699e99f1d823

Har du forresten også prøvet min sukkerfri chia a la mande? Det er den alternative version af ris a la mande, hvor risen erstattes med chiafrø. Det smager sygt godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *