glutenfri græskarpandekager
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri græskarpandekager uden sukker

glutenfri græskarpandekager uden sukker

Da jeg for fire et halvt år siden startede domænet her, kendte jeg ikke rigtig til mange andre blogs. Men én af de første jeg gjorde mig bekendtskab med, og en af de bloggere jeg først lærte at kende personligt, var Maria Vestergaard. Maria er mad,- livsstils og morblogger, og bor med sin søde mand B, og deres tre fantastiske børn i Odense. Hun er ved at læse til læge, men er desuden også professionel blogger og har udviklet nogle af landets LÆKRESTE opskrifter til sin populære blog. Blandt andet nogle KILLER græskarpandekager, som jeg har videreudviklet til at blive glutenfri græskarpandekager uden sukker. For her på kanalen skal det jo være sydhavnsk, hvilket betyder mel- og sukkerfrit 😉

Græskar i alt – kage, brød og mad. Græskar smager SÅ godt!

Hvis I vil prøve den oprindelige udgave, som Maria har lavet, på græskarpandekager, findes opskriften HER. Men vil du prøve min fortolkning af glutenfri græskarpandekager uden sukker, så sker det herunder. Jeg er overrasket over hvor FANTASTISK godt det smager at proppe græskar i pandekager. Maria skriver på sin blog, at hun spiser flere græskar om ugen, og mindede mig om dengang jeg var i Australien i et par måneder og levede af en super lækker salat med bagt græskar. Græskar kan noget helt særligt og har en naturlig sødme der gør den passer perfekt til både sødt bagværk og som del i mange madretter. Ja, det burde jeg vel vide, eftersom jeg har eksperimenteret med nærmest alle slags grøntsager til min kagebog (se her), der indeholder opskrifter på søde sager og kager med grøntsager, uden mel. Men nej – græskarpandekager havde jeg ikke lavet før. Dog findes en god opskrift på græskartærte i min bog “Søde sager med grøntsager”.

Den søde smag fra butternut græskaret er helt fantastisk og nøddeagtig. Og gør at man ikke behøver at søde dem meget. Men du kan også, som Maria, anvende hokkaido, som også har en lækker smag og ikke mindst en flot farve. Jeg har brugt Sukrin Gold som sødemiddel, da det er naturligt og indeholder meget få kcal, men du kan også, som Maria, anvende honning i stedet. Eller sukker for den sags skyld. Havregrynene behøver ikke at være glutenfri, hvis du ikke er glutenallergiker.

Det skal du bruge til de glutenfri græskarpandekager uden sukker

 • 1 butternut græskar (ca. 500 g rent kød)
 • 2 æg
 • 1 spsk. Sukrin Gold (reklamelink)
 • 90 g glutenfri havregryn
 • 30 g kartoffelmel
 • Lidt flagesalt
 • 1 tsk. bagepulver
 • evt. 1 tsk. vaniljepulver
 • evt. 1 tsk. kanel
 • evt. 1. tsk. kardemomme
 • 1 dl minimælk
 • olie til stegning

Sådan gør du

Skræl butternut græskaret og skær i mindre tern. Kog det i vand i 15 min. til kødet er mørt. Hæld vandet fra og blend græskaret med alle øvrige ingredienser.

Hæld lidt olie på en pande og steg pandekagerne gyldne heri. Spis dem varme med honning, Fiber Sirup Gold, syltetøj – eller bare søde som de er. De er gode til børn og voksne, og en sød og super sund snack i madpakken. De smager ENDNU bedre dagen efter en nat på køl.

Lav evt. dobbeltportion og frys nogle ned til senere.

Find mange flere af Maria Vestergaards lækre opskrifter HER.

Brownie – opskrift på chokoladedrøm

Den næste opskrift jeg vil kaste mig ud i at lave, af Marias LÆKRE kager, er hendes brownie – opskrift på en chokoladedrøm. Jeg vil gøre mit bedste for at gøre den mere “sydhavnsk”, altså skære ned på kaloriebasserne og gøre den lidt sundere 😉 Jeg ELSKER brownie, og Marias ser og lyder bare VANVITTIG lækker <3 Find opskriften HER.

Denne portion giver i 12-14 pandekager og indeholder i alt 893 kcal. Hver pandekager indeholder altså 63-74 kcal og mætter & fylder godt i maven. Spiser du 4-5 pandekager har du dækket dit behov for grøntsager til et hovedmåltid (ca. 200 g). Som kostvejleder anbefaler jeg at spise masser af grønt, men jeg snyder det ofte ind i lækkert bagværk, is og smoothies. På den måde skyller jeg også børnene igennem med masser af dagligt grønt, uden de lægger mærke til det. De elsker heldigvis grøntsager, men de får ekstra (og det gør jeg også selv) ved at putte grønt i rigtig mange af mine opskrifter.

glutenfri græskarpandekager
Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top