May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Nem kransekage uden mel og sukker + den bedste nytårsdrink!

Reklame for Aalborg Basis Snaps – Nem kransekage uden mel og sukker + den bedste nytårsdrink!

2d6bce4c-90c7-4376-8f76-dfc4927985d8

Om lidt springer vi ind i et nyt – forhåbentlig, spændende år. Men først skal vi spise og drikke til den helt store guldmedalje 😉 Foruden at samle venner og familie d. 31. december, er det bedste jo ALT det vi skal indtage af lækre flydende – og spiselige sager 🙂 I år skal vi hoppe ind i det nye år sammen med Umas bedste veninde, og Sofus bedste ven – og deres forældre, som er vores gode venner, plus flere af deres gode venner med børn. Og jeg glæder mig til at hygge i børnetempo – med lidt stærkt til løgnhalsen og masser af god mad og kransekage! For er der noget jeg elsker er det cocktails og alt der indeholder marcipan!

Nem kransekage uden mel og sukker + den bedste nytårsdrink!

I slutningen af november deltog jeg i en snapse-workshop, som I kan læse om her, – og gør det lige, for jeg tipper om nogle virkelig gode snapse, som du selv kan lave af meget få ingredienser på få minutter. Måske er det den du skal tage med til næste julefrokost, eller brygge i dag og give i gave til din far eller faster i julegave? Det første vi fik serveret til workshoppen var en cocktail, som smagte helt fantastisk, og som jeg fik fortalt var super nem at lave – og inkluderede snaps! Snaps i drinks?, tænkte jeg. Det lød sgu ikke som noget for mig. Men er du gal – dét var det! Og derfor har jeg flere gange i december eksperimenteret med snaps i drinks, hvilket Martin har haft stor glæde af 😉 Særligt én af de drinks jeg har lavet, er jeg blevet virkelig gode venner med, og tænker at I også ville blive skide glade for at få opskriften, så I måske selv kunne servere den – eller bælle hele balladen selv, til nytår? Det er ikke en drink der indeholder en masse navne man ikke kan udtale, eller ting som man kun kan få ved at shippe fra en skotsk landmand der brygger indholdet selv. Nej, du kan finde ingredienserne i dit (store) supermarked.

39a684f6-3cb6-42f8-9698-b3ca153b7460

Det skal du bruge til en South Harbour Cocktail  

 • 5 cl Aalborg Taffel Akvavit
 • 2,5 cl Roses Lime eller saften fra 2,5 friske øko-limes (Roses Lime fås fx i Salling og Føtex)
 • Et squeeze sirup
 • Top med ginger beer

Sådan gør du

Hæld alle ingredienser i et vin- eller store whiskyglas, fyldt med is. Top med ginger beer og smid en skive agurk og en limebåd i. Servér iskold.

Du vil elske den! Også selvom du normalt ikke er en snapse-tøs 😉

8fad3301-3845-422f-a51c-d6f21014969b

Taffel Akvavitten er den snaps vi har givet kælenavnet ’Rød Aalborg’. Aalborg Taffel Akvavit er arketypen på en klar, dansk akvavit. Den har en tydelig smag af kommenfrø, men lukker man øjnene, kan man ane en diskret eftersmag af appelsin. Den passer perfekt i drinks – og selvfølgelig også til et stykke med marineret sild serveret med en løgring. Og det siges, at der er garanti for succes, hvis den serveres til et stykke med spegepølse eller flæskesteg med surt 🙂

Før jeg fik børn gik jeg (lige lovligt meget) i byen. Jeg husker at jeg hang en del ud på den der lidt ‘hemmelige’ bar, The Union, ved Nyhavn, og dér serverede de smarte, dyre drinks med snaps i. Jeg var i starten en kende bange for at hoppe ud i det, men blev efterhånden – som besøgende ophobede sig – tryg ved dem, og fandt ud af at det simpelthen var det nye sort, at smide nogle cl. snaps i en shaker. Jeg ved at man også kan lave gode drinks med Aalborg Dild Akvavit – fx en Beetroot basher, og ligeledes hitter drinken Jubilee Sour, som indeholder Aalborg Jubilæums Akvavit. Så kast jer endelig ud i optakten til det nye år, med nye spændende cocktails 🙂 – bare ring mig, hvis I vil have opskrifterne 😉

Vind 3 styks Aalborg Basis Snaps

Men Hey – du kan her hos mig vinde hele 3 styks Aalborg Basis Snaps ved at skrive navnet på din favoritdrink herunder i en kommentar. Så kan du – ligesom jeg har gjort HER – lave din egen snaps, og det er altså både skide sjovt og ikke mindst lækkert 🙂

Nå, men herunder får I selvfølgelig også opskriften på de populære kransekager, som alle med allergier og sukkersyge kan spise med god samvittighed. Jeg har selv tænkt mig at spise en – eller fler’ fyldt med sukker i år, for jeg er ikke kræsen 😉

Jeg synes disse kransekager smager ret identisk med de sukkerfyldte kransekager, og lur mig om du ikke også vil elske at køre dem ned i mavsen til nytår, hverdag og andre festlige dage. For som Mette Blomsterberg siger, er det noget pjat at man kun kan spise kransekage til nytår. Det r helt sikkert en spise hele året!

Det skal du bruge til 20 stykker kransekage

400 g. mandler – blendet til mel i en foodprocessor

130-150 g. Yaconsirup (alt efter ønske af sødningsgrad)

1 – 1/2 tsk mandelessens

2 store eller 3 små æggehvider (det er ikke nødvendigt at de er pasteuriserede, fordi du bager dejen i ovnen. Men vil du bruge noget af dejen til almindelig marcipan, skal du være opmærksom på hvilke æggehvider du bruger)

Evt. ca. 50 gram sukkerfri mørk chokolade (kan undlades, men gir’ lige et ekstra spark!)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160 C.

Blend hele svineriet – put lidt Yaconsirup i ad gangen, så massen ikke bliver for blød –  og synes du dejen er for hård, tilsæt 1/2-1 spsk vand. Sæt dejen – i en bold – på køl.

Form 20 aflange brød. Smid i midten af ovnen og hold øje med farven på brødene efter 12-14 minutter. Hjemme hos mig får de ca. 15. minutter. Køl dem af.

Evt. vandbad med chokolade – og dyb enderne deri. Køl – SPIS!

Stil på køl indtil de skal køres i halsen.

Det er forholdvis nyt for mig, at inddrage Yaconsirup (det eneste naturlige lowcarb sødestof jeg kender til) i mit bagværk. Ikke desto mindre, er jeg på kort tid blevet hamrende tosset med produktet, der indeholder en speciel sukkerart (FOS), der er en af de eneste kulhydrater, som ikke tilfører kalorier til kroppen.
Og bager du med det, fejler smagen absolut heller ingenting. Disse mel – og sukkerfrie kransekager, der tog mig sådan cirka en power-naps tid at lave, indeholder Yaconsirup, og derfor har de også taget lidt farve af den mørke sirup. Sødningsgraden er på 60 %.

Del på Facebook

11 kommentarer til “Nem kransekage uden mel og sukker + den bedste nytårsdrink!”

 1. I så fint med både kransekager og snaps af den gode slags:-)
  Prøv saften fra 1/2 lime, 3 cl contreu og 3 cl snaps, isterninger og pynt med lime, samt inden det hel hældes i glasset, så skal glassets kant skyldes i koldt vand og lige dyppes i salt. Festligt og smagfyldt:-)
  Gode juledage til du og dine ønskes herfra:-)

 2. Louise Eckhardt

  Jeg kan godt lide de fleste sour drinks. Lige nu er jeg ret pjattet med Pisco sour. Og så kan jeg lavet en snaps med havtorn som vi brugte i en dejlig drink nytårsaften 😀

  1. Hårde? Mine er dejligt bløde, men har du fulgt opskriften til punkt og prikke? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Havregrynsmuffins til madpakken

Havregrynsmuffins til madpakken -Sponsoreret af Mini Babybel I ved jo, at jeg elsker at bage – og æde bagværket bagefter. Det er jo lissom’ derfor

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top