May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

No-bake glutenfri blåbærtærte af 3 ingredienser – uden sukker

Måske har du allerede prøvet nogle af mine gluten- og sukkerfrie tærter? Én af de populære er græskartærten, som ikke kun er genial til Halloween, men HELE året rundt. Den smager så savlet driver ud af mine mundvige. Men der er også den gode veganske æbletærte, no-bake jordbærtærte af kun 5 ingredienser og rabarber-mazarin tærtenAlle uden mel og sukker. Selvfølgelig – det er jo Sydhavnsk 😉 I dag får du opskriften på en no-bake glutenfri blåbærtærte af 3 ingredienser – uden sukker.

20a03c5c-d7ac-4807-bebe-cde0013321c8

Nu har jeg endnu engang eksperimenteret i køkkenet, og mine unger var solgt! Bunden er lavet af TO ingredienser og er helt syg god! Det er faktisk den samme bund som jordbærtærten er lavet på.

Det skal du bruge til 4 personer: 

100 g. mandler

100 g. saftige dadler (i pakke) – uden sten

100 g. frosne blåbær

evt. lidt Sukrin gold (affiliatelink) – kun hvis du godt kan lide det lidt ekstra sødt 🙂

6bd05b0f-d897-4cb2-a6b3-3c3743bf9594

Sådan laver du din no-bake glutenfri blåbærtærte af 3 ingredienser – uden sukker

Bunden er super enkel – du hakker mandlerne i en minihakker – ikke mere end der stadig er bid i. Du kan evt hakke dem med kniv. Bland dem med dadlerne, – dadlerne skal ikke blendes. Blot æltes sammen med nødderne til du har en konsistens der minder om en bund. Sæt på køl imens du ordner topping:

Lav et hurtigt opkog af dine frosne blåbær, for at slå eventuelle bakterier ihjel. Bærerne skal ikke koges for længe, da de så bliver til en sauce – det skal stadig være hele bær.

Læg nu bunden i en form/fad/tallerken – tryk ud til ca 20×20 cm og fordel dine blåbær ovenpå. Foretrækker du en lidt sødere dessert (der kommer naturlig sødme fra mandler og dadler, som giver en marcipansmag) – så drys en spsk Sukrin Gold over tærten. Stil på køl til den skal serveres.

Du vil elske den. Og mig 😉

Servér den enten med denne nemme veganske kokosis eller en klat (vegansk) creme fraiche, som du kan finde opskriften på her.

8ca3f79e-d9bd-4637-b7d6-e946757f3867

Og imens du får din mand til at lave tærten her, kan du passende lige læse DETTE indlæg, hvor jeg deler en MONSTER god opskrift på en nem, sprød pizza lavet på kikærtebund og samtidigt fortæller hvordan vi her i Sydhavnshytten forsøger at bekæmpe madspild ved nogle simple metoder, der ikke kræver noget særligt. Til gengæld giver det noget særligt – både for pengepungen og miljøet, så det er virkelig værd at gøre noget ved, det der madspild.

Og overvejer du også at rejse her til vinter – så tjek lige min snarlige rejsedestination ud, sammen med min moar og barylerne – jeg kan slet ikke vente, mand! 🙂

Find ALLE mine gluten- og sukkerfrie opskrifter HER! 

Del på Facebook

5 kommentarer til “No-bake glutenfri blåbærtærte af 3 ingredienser – uden sukker”

  1. Har du ikke lyst til at sende nyhedsbrev ud istedet for at man skal på FB 8hvor jeg er mindst muligt), instergram (som jeg ikke bruger) og det 3. som jeg ikke ved hvad er osv. – Det ser ud til at du laver skønne opskrifter. Tak for det. <3

  2. Lise poulton

    Lise poulton: jeg vil meget gerne på en mailing liste fra dig😘🎶 du ka Li mad – og det er jo forudsætningen for at fremstille velsmag! Kærlig hilsen😎

  3. Hejsa. Har du en ide til hvad jeg kan bytte dadler ud med, da jeg ikke kan styre mit blodsukker pga dadler er fyldt med frugt sukker? Jeg kan bruge SUKRIN Gold til smagen, men det bløde som dadlerne giver kan jeg ikke regne ud hvad kan erstatte det. 😅
    På forhånd tak, og tak for lækre opskrifter. 🙏🏻

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top