Holy Ghost! Halloween ligger lige rundt hjørnet, og selvom jeg ikke selv er en ivrig fejrer af den amerikanske tradition (læs min holdning til traditioner her), har jeg alligevel eksperimenteret in da kitchen! Jeg har lavet en græskartærte, eller om du vil – pumpkinpie, på Sydhavnsk! Dvs. uden mel og sukker. OM den smagte? Ja, gu’ gjorde den så. Den var MONSTER god og nem at lave, men den tager lidt tid at lave. Så sæt gerne 3-4 timer af til bageriet, når der skal spøgelser, hekse og monstre til selskab.
Sådan her gør du – til 8-10 mennesker:
Lav tærtebunden, som den veganske æbletærte blev lavet, bare med lidt andre mængder:
200 g. nødder (jeg brugte mandler)
1 spsk Fiber HUSK
5 spsk kokosolie
1 tsk stødt kanel
1 tsk vanillepulver
Til fyldet skal du bruge:
1 butternut – eller hokaidogræskar uden skræl (ca. 3 dl. græskarpure*)
250 ml. kokoscreme – den fede (jeg køber min kokoscreme i Thai Supermarket på Istedgade)
3/4 tsk stødt/friskrevet ingefær
1/2 tsk stødt muskatnød
1 tsk stødt kanel
4 æg
1 spsk Fiber HUSK
100 g. Fiber Sirup Gold (almindeligt sirup kan sagtens bruges – Fiber Sirup Gold er bare low-carb udgaven, men søder i samme grad)
Sådan gør du:
Skræl dit græskar og skær kerner og trævler fra. Skær kødet i 3-4 cm chunks og stil i ovnen på 125 grader i 2 timer. Lad derefter græskaret hvile i ovnen en halv time.
Blend nødderne til mel. Bland resten af tærtebund-ingredienserne i melet – i en foodprocessor og fordel blandingen i en rund (almindelig str.) bageform og bag i midten af ovnen på 160 C i ca. 10 min.
Når chunks’ne fra ovnen er færdibagt, blendes de til græskarpure*) Derefter puttes pureen i en gryde og varmes (ikke koge!) sammen med kokoscremen.
Bland æg, Fiber Husk, Fiber Sirup Gold og krydderierne i en skål. Tilsæt græskar-kokos-blandingen og hæld den tynde masse ovenpå den forvarmede tærtebund. Sæt tærten i ovnen i 50-60 min. på 160 C. Lad gerne tærten stå til næste dag, så smager den bedst. Smid evt. en klat (laktosefri) flødeskum eller lign. ved siden af tærtestykkerne.
God Halloweeeeeeen!