May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri jordbærkage af 5 ingredienser

6bdf69ef-c375-4b68-8ec9-2f6845e3a9d3

Til min mands fødselsdag lavede jeg glutenfri cheesecake uden sukker, og tre dage efter var det min fars tur til at blive fejret. Siden det er jordbærsæson lidt endnu, og fordi jeg ikke kan få nok af dem (så I min opskrift af bare 2 ingredienser på den bedste jordbær sorbet, som er sukkerfri?), var det derfor tid til at kaste mig over jordbærkagen, som jeg endnu ikke har delt en (nem) opskrift på. Jeg kan jo aller bedst lide opskrifter, som ikke indeholder mere end 3-5 ingredienser. Her har jeg fx delt 10 opskrifter, med max 4 ingredienser – alle mel- og sukkerfrie. Der er endnu flere af dem HER.

Jeg er dog ikke bleg for selv at skyde kage indenbords, der indeholder både mel og sukker. Jeg er ikke selv allergiker eller diabetiker. Så til min egen pre-fødselsdag, som jeg holdt for en flok veninder i går, havde jeg fået lavet en kage udefra. Cakelicious Copenhagen, som åndssvagt dygtige Rikke fra Sydhavnen står bag, havde kreeret kagen jeg serverede for mine veninder. Den var SÅ flot og havde en fantastisk smag! Se en bid af kagen nederst i indlægget 🙂 Hun laver kager på bestilling i sit kageværksted på Bådehavnsgade 42, hvor hun også har en montrer med friske kager, man kan købe med hjem på dagen. Smut forbi hendes Facebook og Instagram og se alle hendes kreationer. Info om pris på kagerne, finder I på hendes hjemmeside; Cakeliciouscph.dkNår såden en kunstner som Rikke er sydhavner, bliver jeg sgu endnu mere stolt af at have samme titel, og synes I fortjener at kende til hende, da hun er et yderst godt bekendtskab 😉

Nu til makronerne, eller det der ligner 😉

Mine no-bake jordbærkager smager også sygt godt, og kan også laves som en stor kage i en springform, hvis man er mere til den slags. Jeg valgte bare at lave 8 små – én til hver. Plus det løse 😉 Og dårligt er det heller ikke, at det kun tager 20 minutter at lave dem.

75e7426d-5803-4f5b-83d9-dc7a49adecbf

Glutenfri jordbærkage af 5 ingredienser 

Det skal du bruge til 8 personer: 

Til bunden:

200 g. mandler

200 g. (øko) dadler (tørrede – dem i en papæske)

Til fyldet:

250 g. mascarpone (et bæger)

1/2 liter piskefløde

300 g. friske (øko) jordbær

Evt. lidt vanillepulver og (øko) citronskal/limeskal til fyldet, men behøves ikke

Sådan gør du:

Knus mandlerne til mel i en minihakker eller foodprocessor. Tag stenene ud af dadlerne og vend dadlerne i mandelmelet. De skal ikke blendes. Ælt med hænderne til massen er fast og ‘dejet’. Fordel i 8 stykker og lav 8 små, halv-tykke runde bunde (de kan passe i en muffinform).

Pisk nu piskefløden helt stiv, og vend mascarponen forsigtigt i flødeskummet. Fordel cremen over dine 8 bunde (hvis du synes der er for meget creme så er du nærig 😉 ) . Skyl, og flæk dine (øko) jordbær og fordel dem over dine små jordbærkager. Kagerne kan sagtens laves dagen før – det er i hvert fald en fordel at lave bunden dagen før. SPIS.

Du kan også lave bunden tyndere og få 10 kager ud af opskriften her. Hvis du altså er den nærige type 😉

Selv tak for opskriften, nyd den, og ha’ en dejlig dag.

Du kan finde mange flere lækre mel- og sukkerfrie opskrifter HER 🙂

Kagen fra Cakeliciouscph.dk
Kagen fra Cakeliciouscph.dk

Del på Facebook

1 kommentar til “Glutenfri jordbærkage af 5 ingredienser”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

mango lassi
Drikke
Sydhavnsmor

Mango lassi – indisk smoothie

Så’ det søndag, venner! Og det betyder at den lækre indiske laban; opskriften på mango lassi – indisk smoothie, skal deles med jer! Indisk mad-tema

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top