May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Proteinrige linseboller uden mel, mælk og gær. Kun 75 kcal pr bolle.

linseboller

Som den trofaste følger af bloggen muligvis har bemærket, er jeg tosset med at eksperimentere i mit køkken, og ved også at mange af jer derude, elsker bagværk der ikke indeholder mel og mælk, som samtidigt er fyldt med gode proteiner. Efter at have udgivet indlægget med opskriften på disse grønne proteinboller – uden mel, der kun indeholder 60 kcal. pr bolle, som var en viral succes ;), har jeg brugt nogle timer i køkkenet på at finde flere gode opskrifter på lækre melfrie boller. Det har resulteret i denne opskrift på de lækreste, spicy linseboller, der heller ikke indeholder mel og mælk, og som er helt fantastiske til sommerens lette salat eller en cremet, lækker suppe. Men de kan nu også sagtens bare køres ned, med en skive ost eller lignende, som mellemmåltid eller til madpakken 🙂

Her er opskriften på 8 styks virkelig sunde, proteinrige og NEMME lækkerbiskener af boller:

1 dåse økologiske grønne linser (drænet vægt 255 g. – jeg købte mine i Netto)

1 fed presset hvidløg

1 æg

1 tsk (urte)salt

1 tsk spidskommen

1 tsk koriander

1 tsk oregano

1 spsk citronsaft

2 spsk olie (gerne oliven)

1 spsk HUSK

1/2 spsk chiafrø (kan undlades)

1 tsk bagepulver

Evt. 1 tsk friskrevet ingefær

Tip: Du kan putte de krydderier i du synes om, fx også chili eller rosmarin

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 C

Hæld linserne i en si og mad vandet ud af linserne med en ske eller gaffel. Pres et fed hvidløg og bland sammen med linserne og øvrige ingredienser. Konsistensen bør nu være sådan, at du kan forme  8 runde boller med en ske på en bageplade, beklædt med bagepapir. Hvis konsistensen virker hård, tilsæt da lidt vand og hvis den er for blød kan du tilsætte lidt mere HUSK eller chiafrø.

Sæt bollerne i ovnen i 15 minutter – derefter er de klar til at ryge direkte ned i din knurrende mavse 😉

Pssst! 

Vil du deltage i konkurrencen om det lækreste unisex babysengesæt + en silkenatmaske til babymamma fra Mary Must Have (værdi 825kr) så læs med HER – der er gode vinderchancer, og det er meget nemt at deltage (uden nogen forpligtelser) 🙂 !

Del på Facebook

2 kommentarer til “Proteinrige linseboller uden mel, mælk og gær. Kun 75 kcal pr bolle.”

  1. Hej
    Jeg har en masse grønne linser i skabet. Kan jeg bruge dem i stedet for dåselinser til proteinbollerne, og hvor meget vil du tro jeg skal bruge, sådan ca? Hilsen Maj

    1. Ja det mener jeg du kan 🙂 Kan ikke omregne men bliver kogte ikke ca dobbelt så tunge som ukogte? Det mener jeg 🙂 Håber de bliver gode 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top