May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Kom til Grækenland på få minutter – sydhavnsmor.dk

4dd2db7b-dca2-4850-9d38-fb57f764dd52

Jeg har et helt særligt forhold til Grækenland. Min mor og far har siden jeg var helt lille rejst med min søster og jeg til det sydlanske paradis, hvor menneskene er søde, solen altid skinner, vandet er turkist, musikken er god og maden er lækker. Jeg er VILD med Grækenland. Derfor har vi i vores egen lille familie også allerede været der nogle gange med ungerne. Sidste år rejste vi til paradiset Sikinos, og øen Ios, der ligger tæt ved den smukke kykladeø, Santorini. Og lige nu er min 5-årige datter, Uma, i Grækenland. Uden os forældre (læs her). Jeg er jaloux 🙂

9aac8c7f-3c20-4bc2-8c2d-75b7744eff2a

Jeg bliver sådan helt glad, dybt nede i mavsen, når jeg er i Grækenland, møder en græker, eller får græsk mad. Derfor blev jeg også svært begejstret, da jeg for nyligt besøgte Det Græske Spisehus Ellas, på Fiolstræde i København, sammen med min mor. Jeg har jo adopteret min særlige græker-love fra hende og min far. Min mor har rejst meget i Grækenland som ung, og var faktisk også guide i landet, dengang hun mødte Erling, som tog hende med til Danmark fra Norge, hvor min mor er født og vokset op. Erling er mine forældre gode ven. Tak til Erling for at hive min mor med til det flade land, for ellers sad jeg ikke her og hamrede pøllefingrene i tastaturet lige nu 😉

Det Græske Spisehus Ellas har en særlig autentisk… (ja, selvfølgelig…) græsk stemning, som man straks mærker når man kommer ind af døren. Stilen er typisk græsk og hyggelig, maden er svimlende god – og i den grad også for alle, da priserne er yderst gode. To personer kan sagtens gnave godt igennem og sluge et glas vin eller to for under 400 kroner i alt. Ja, bare 15 minutter væk fra min Sydhav(n)sbolig, føler man sgu at man rammer en lille ægte græsk perle; man føler faktisk at man er i Grækenland. Jeg er helt vild med de græske kødboller, keftedes (som du kan finde opskriften på her), men jeg er også tosset med zucchini balls og lam. Dét kan man få – i aller bedste stil – i Det Græske Spisehus. Så det bestilte mamma og jeg, sammen med tzatziki (find hemmeligheden bag opskriften på den bedste af slagsen her), indbagt ost og en græsk salat. Og vores mavser var så glade, at vi trillede hjem med den bedste følelse i kroppen.

ce14e0f2-8f8e-416b-ba3c-9c676144781b

Vi kommer igen – for skal man lige ha’ snerten af ens favoritland, så er det altså ikke længere væk end Københavns centrum.

Vil du også forbi og smage en autentisk bid Grækenland? Så smut forbi Fiolstræde 21. Og følg dem på Fjæsen her 🙂

0ca9fcc3-3e6e-459d-8ae3-bc5fffac1dfa

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top