May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sydhavns(HUS)MOR RÅD: CITRON – et vidundermiddel!

Jeg kører på med alverdens vidundermidler for dem er der mange af og det er knap så surt at kende til dem 😉

citron

CITRON er en af vidundermidlerne – læs herunder hvad du kan brug den gule frugt til:

 • FÅ DJÆVELSK PÆN HUD: Uden de store dikkedarer kan du nemt rense huden. En halv (øko) citron gnubbet med “kødsiden” på huden exfolierer, stimulerer celledannelserne og renser huden. Gør det én gang ugentlig, ellers bliver din hud tør. Smør efter med en god fugtgivende ansigtscreme.
 • SLIP AF MED SKÆL OG TØRT GARN: For høvlede, hvor er det kedeligt at have skæl, og derfor er det nu meget rart, at en sølle citron blandet med lidt kokosolie kan hjælpe en af med det, så er der lige et problem mindre 🙂 Bland saften fra en citron med nogle spsk kokosolie og fordel det i håret – og hovedbunden. Lad det sidde mindst 30 minutter. Masser shampoo ind i håret før du gør håret vådt, og skyl det ud derefter. Ellers er det svært at få fedtet ud af håret. Fyr en omgang balsam i totterne efter og du har et tæske lækkert hår.
 • FINE FØDDER: Hård, tør hud på fødderne er bare ikke særligt sexet eller rart at rende rundt med. Bland saften fra 1 (øko) citron med 1 dl olie (raps, oliven eller kokos) og 2 spsk fint salt eller sukker. Smør dine klamme, ildelugtende fusser ind i blandingen. Så er de nemlig ikke klamme og ildelugtende mere, når du har skrubbet godt igennem, og sluttet af med en god fugtighedscreme. Promise. De kommer endda til at dufte ret så frækt af den citron der.
 • SLUT MED SKRALDEBILS-LUGT UNDER VASKEN: Stinker din skraldespand? Det gør min nogen gange, hvis den ikke får en vasker. Fedt, saft og snavs bider sig fast til spanden og gør ikke noget godt for indeklimaet, sådan rent lugtmæssigt, i hvert fald. Pres saften ud af en citron og sprøjt det på spanden og lad det sidde i mindst en halv time. Skyl efter med vand og den dårlige luft er forsvundet.
 • OVNRENS: En let måde at få de brændte madrester fra ovnen til at forsvinde er at sætte et fad med citronsaft og vand i ovnen, tænde ovnen på 50 C og lade skålen stå på en rist i midten et par timer. Efterfølgende kan du vaske skidtet af og du har en ovn, som ny!
 • KALK OG MUG PÅ BADEVÆRELSET: Skær en citron over og mos “kødet” direkte mod dine pletter på badeværelset og lad saften sidde et kvarter. Skyl efter.

LÆS OGSÅ

Tre vidundermidler til os kvinder mødre

Sydhavns(hus)morråd til al slags rengøring: Tre vidundermidler der virker!

Eddike – et vindermiddel!

Natron – et genialt vidundermiddel!

 

 

Del på Facebook

1 kommentar til “Sydhavns(HUS)MOR RÅD: CITRON – et vidundermiddel!”

 1. Ina Harstrup

  Læg en 1/2 citron i mikroovnen
  Tænd den på ful effekt i 2 min
  Nu kan du tørre gammel snavs væk
  Du har nu en ren mikroovn😊😊
  Tak for de super gode indlæg du kommer med her på siden😊😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Livsstil
Sydhavnsmor

10 ting om May

Man kan vel kalde det en slags præsentation af mig selv, for nye, såvel som gamle, læsere på bloggen. Her er 10 ting om mig,

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top