May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

5 bøger jeg vil læse i juleferien (hvis mine unger giver mig lov ;-) ) – sydhavnsmor.dk

bog

Det er totalt urealistisk, men ikke desto mindre er det noget jeg drømmer om. At læse en bog – eller fem, igen. SNART. Jeg har læst alt alt for lidt siden jeg avlede for snart fem år siden, for når barylerne snorker, snorker jeg med. Ofte FØR de er gået omkuld. Det er blevet til nogle serier, og I kender jo nok allerede svaret på min favoritserie. Er det ikke også jeres? Men nu er det altså tid til lidt litteratur igen, og her har jeg smækket en lille liste (med forlagsbeskrivelser, siden jeg ikke selv kan anmelde en ulæst bog) op med bøger jeg undelynme håber barylerne vil lade mig stirre lidt i, i juleferien 🙂

AMY SHUMERS: PIGEN MED RØVGEVIRET 

Amy Schumer er kendt for sine skamløse og feministiske udtalelser, men uanset om man kender til Amy Schumer eller ej, krummer man tæer, griner højt og nikker genkendende til hendes historier om at være både veninde, søster og datter samtidig med, at hun fortæller om sin kamp om at bryde igennem som kvindelig komiker i USA. Mine veninder synes jeg minder om hende. Jeg aner ikke helt hvem hun er, men tar det som en kompliment, indtil jeg har læst bogen 😉

HELLA JOOFS: PAPMACHÉ-REGLEN

Bogen handler om, hvordan livet er og hvilke regler, der gælder. Den handler om, hvad man skal gøre for at blive glad og lykkelig, og hvad man endelig ikke skal gøre. Man kommer nok til at gøre det alligevel, men så er der heldigvis en regel, der træder i kraft. For livet er et mirakel og vi er her for at være glade og elske hinanden. Det ved jeg helt bestemt. Kærlig hilsen Hella. Og May.

ULLA TERKELSENS: MED KÆRLIG HILSEN

Fra vodkanætter i det kommunistiske Warszawa til et Athen på randen af økonomisk kollaps, fra Swinging London til et Paris hårdt såret af terrorangreb, udenrigskorrespondenten Ulla Terkelsen har i godt fem årtier rejst Europa tyndt og igen og igen befundet sig lige midt i historien. I denne bog fortæller hun om sit Europa. Det er en personlig beretning, fortalt med sans for det medmenneskelige, det sjove og det rørende. Ulla Terkelsen trækker tråde fra efterkrigstiden frem til i dag og tegner et portræt af et kontinent i knibe og krise – men også af at europæisk folk, der selv i vanskeligere tider end disse har evnet at bevare håbet. Hvis jeg ikke skulle være mig selv, ville jeg være Ulla T.

JANE AAMUNDS: MINE EGNE VEJE

Vidnesbyrd fra Vestjyllands herregårde til de bonede gulve i København fra dengang overklassen endnu ikke var en truet art til nu, hvor de er blevet det. Mød den københavnske og nordsjællandske overklasses uvorne børn i kirke og til fest, taxachaufføren Besim, som kører Danmark tynd for velhaverne og den karismatiske levemand baron Raben-Levetzau fra Aalholm slot, som gerne trykkede på speederen i alle livets henseender. Den kongelige hoffotograf Anne-Lise, som blev gift med prins Valdemar med det karakteristiske æggehoved, og insisterede på at hedde prinsesse. De fatale og stærke kvinder, specielt den smukke og forførende skuespillerinde og skibsredderdatter Gerda Elisabeth Borchgrevink og den frygtløse modstandskvinde og hestetæmmer Varinka Muus. Og ikke mindst hele holdet af dansende damer medio fyrrerne, som holdt sig fit og dansede ballet iført strutskørt og dronningens design til stor applaus. Mine egne veje – i overklassen, der forsvandt, underfundige og til tider ualmindeligt morsomme fortællinger om Jane Aamunds interessante, inspirerende og måske pudsige møder med de mennesker, hun har mødt på sin vej gennem overklassen. Den vil jeg læse, ikke kun fordi den lyder spændende, men også fordi det er Janes bog. JANE. Som i Aamund. Hun kan jo noget, altså! 😉

LINN ULLMANNS: DE UROLIGE

I den prisbelønnede roman De urolige af den norske forfatter Linn Ullmann sidder far og datter med en båndoptager mellem sig. Planen var, at de skulle dokumentere det at blive gammel i en bog, de to skulle lave sammen. Men da de endelig er i gang, har alderdommen fået tag i ham på en måde, der gør samtalerne uforudsigelige og knitrende. De urolige er en legesyg, udforskende og genreoverskridende roman om et barn, som ikke kan vente på at blive voksen, og forældre, som helst vil være børn, om minder og glemsel og de mange historier, der udgør et liv. Jep, den skal jeg sluge. Og ps. så er jeg halvt norsk, og min lillesøster hedder Linn, som Ullmann. Så der er ingen vej udenom 😉

 

LÆS OGSÅ

10 must read bøger for kvinder

 

 

Del på Facebook

2 kommentarer til “5 bøger jeg vil læse i juleferien (hvis mine unger giver mig lov ;-) ) – sydhavnsmor.dk”

  1. Jeg har lige læst Ullmanns De Urolige. En meget tænksom og smukt beskrevet bog om et barns opvækst blandt selvcentrerede voksne som egentlig ikke ville nogen fortræd. Ulla Terkelsen har jeg fortsat til gode. Tak for tip!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top