May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Maj måneds topseje kvinde og mor – Heidi Keller

Jeg beundrer skam også Heidi, det er ikke derfor at dette månedlige indlæg har fået ny titel 😉 Det er ganske enkelt fordi, jeg synes, at Heidi og alle de kvinder der har været interviewet til “månedens mor” er topseje kvinder – ikke kun som mødre. Jeg kunne jo lave en hel blog med alle jer seje kvinder – og mødre derude, som KUN handlede om jer! 🙂

Heidi kender jeg fra min gamle arbejdsplads, Det Kongelige Teater. Måske I husker interviewet med min gamle DKT-chef Henrik Mørk? Hun er ikke bare skide irriterende pæn 😉 , men hun er også et varmt, morsomt og inspirerende menneske. Læs mit interview med Heidi her:

heidikeller

Heidi Keller, 30, mor til Lauritz på 2, Nørrebro.

Skilt og single. Freelance skuespiller, project associate hos kommunikations- og reklamebureauet Advice og er ved at skrive speciale på Retorik på KUA. 

Hvad er en cool mor i dine øjne? En cool mor er en mor, der bevarer sin humoristiske sans, er afslappet og kan sige pyt. Hun er stadig interesseret i verden og mennesker, ser sig selv som andet end bare MOR og er ikke for fin til at hoppe i vandpytter eller kigge på biller.

Hvilke forventninger havde du til dig selv som mor FØR du blev det – og er du anderledes end du havde forestillet dig? Jeg havde aldrig drømt om at blive mor og havde alvorligt overvejet, om jeg nogensinde skulle have børn. Men så tog jeg en rask beslutning og sprang ud i det og blev gravid med det samme. På en måde var det, der overraskede mig allermest, at jeg stadig bare var mig, selvom jeg var blevet mor. Jeg transformerede mig ikke om til en eller anden mortype. Jeg var bare mig selv, men nu plus en. Men jeg synes faktisk, at jeg er en rigtig god mor. I al beskedenhed. Den havde jeg ikke lige set komme.

Hvordan er den perfekte far i dine øjne? Den perfekte far er nærværende, tålmodig, sjov og rigtig god til at lege. Han er en klippe. Og så husker han at rose sin baby-mama. Også når hun er sur, fordi hun aldrig sover og har sorte rander under øjnene.

Nævn tre kendte kvinder, du tænker er nogle seje forbilleder som mødre? Må jeg godt være lidt fræk her? Det går mig nemlig lidt imod at hylde nogen, jeg kun oplever på overfladen. Det er så nemt at fremstå perfekt og overskudsagtig og lækker på en rød løber eller en blog. Jeg synes, det er meget sejere at turde indrømme, at det nogle gange er skidehårdt og utaknemmeligt at være mor, at ens krop til tider lever sit eget liv efter en fødsel, og at det der med at være kærester kan komme på noget af en prøve, når man aldrig mere sover. Derfor vil jeg vil meget hellere hylde alle de seje, kloge og ærlige mødre, der er i min vennekreds. Og alle vores mødre.

Hvornår er det aller dejligst at være mor? Når jeg griner oprigtigt sammen med Lauritz, til jeg får tårer i øjnene og krampe i maven. Eller når han lægger sine små tykke arme om min hals. Det der med at få et barn er jo ligesom at være konstant nyforelsket.

Hvornår er det aller hårdest? Når de små sataner ikke vil sove, eller når man er syg og stadig skal være mor med alt, hvad det indebærer.

Beskriv en gennemsnitlig lørdag hjemme hos dig? Hver anden weekend er Lauritz hos sin far, men de lørdage, hvor han er hos mig starter vi med at se tegnefilm med dyne i sofaen, vi hører “Den korte Radioavis” eller “Mads & Monopolet”, jeg bager pandekager, og vi pakker klapvognen og tager i Den Blå Planet, som vi har årskort til. På vejen hjem leger vi i Amager Strandpark. Vi går altid rigtigt meget, fordi jeg elsker København på gåben, og vi taler om de græske statuer, der ligner julemænd, og om alle kraner og gravkøer. Så laver vi aftensmad, Lauritz bliver puttet, og jeg ser typisk serier og går i seng kl. 22. De lørdage, hvor han ikke er hos hos mig, sover jeg længe, drikker kaffe med vennerne og tager ud og danser til klokken 5 om morgenen. Jeg elsker begge typer lørdage på hver deres måde.

Hvad kunne vi mødre i DK blive bedre til, – hvad kunne vi lære af andre kulturer? At danse med vores børn og at hjælpe hinanden. At droppe perfektionismen og kontrollen. Jeg tror, at færre mødre ville være frustrerede og ensomme, hvis vi hjalp hinanden meget mere og lukkede hinanden i den kaotiske hverdag, hvor der er mælk i potteplanterne, og man ikke kan se gulvet for farvestrålende plastik.

Hvad er dine tanker for dit barn om fremtiden? Jeg er meget bekymret for miljøet, især verdenshavenes tilstand og industrialiseringen af vores madindustri. Den udvikling tør jeg næsten ikke tænke til ende og er blevet vegetar af samme årsag. Men samtidig bliver jeg så begejstret over alle de mange initiativer i forhold til deleøkonomi, politisk forbrug og bæredygtighed. Og så virker det som om flere og flere søger fællesskabet. I hvert fald i København, hvor der fx er så mange fine fællesspisningsarrangementer. Den tendens hepper jeg på!

De tre vigtigste egenskaber som mor? Tålmodighed, humor og evnen til at at pakke en taske, der imødekommer alle tænkelige katastrofe-scenarier.

Læs også: månedens mor i april (Shzirley), marts (Kirsten Norholt), februar (Marie Lundt), januar (Suzanne Streiff), december (Isabella Molberg), november  (Mille Maria Dalsgaard) og oktober (Katrine Greis-Rosenthal).

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top