May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Haps haps de er ikke med snaps – men rom! Lækre og sunde romkugler!

linn2

 

Min søster Linn er glutenallergiker og eksperimenter meget i sit køkken – specielt med det søde. Jeg besøgte hende i fredags, hvor hun havde lavet himmelske romkugler – af kidneybønner (!). Ad, tænkte jeg først. Eller I ved… – jeg tænkte i hvert fald ikke at det lød særlig overbevisende. Men hold kæft de var gode! Derfor lokkede jeg opskriften ud af hende. Jeg spurtede hjem efter at have hentet unger i institutionen og knaldede hele massen i en stor pærevælling – ned i min nye foodprocessor og haps haps – hele portionen som vel rundt regnet gir 25 romkugler er nu i ungernes – og (primært) min mave.

Et lille tip er dog at lave dem dagen før de skal kyles ned i løgnhalsen, for så trænger smagen meget bedre ind og de bliver 100 gange så gode.

 • 1 dåse kidneybønner
 • 10-15 friske dadler
 • en god del usødet kakao (1/2-1 dl efter smag)
 • kokosmel (2-3 dl efter smag)
 • 2 spsk kokosolie
 • (glutenfrie) havregryn (2-3 dl – efter konsistens)
 • romessens – eller ægte rom til de frække

 

Hæld væsken fra kidneybønnerne og bland dem sammen resten af ingredienserne, minus havregryn. Blend hele massen i en blender eller foodprocessor og tilsæt havregryn efter konsistens indtil de kan formes i runde kugler.

Jeg rullede halvdelen i kokosmel og den anden halvdel i kokoschips. Du kan også – som min søster – rulle dem i frysetørrede hindbær, lakrids eller usødet kakaopulver.

I køleren med dem – helst over natten og så skal der bare guffes!

linn

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram

Del på Facebook

5 kommentarer til “Haps haps de er ikke med snaps – men rom! Lækre og sunde romkugler!”

 1. Lena Schneider

  Hey,
  Nu der handlet ind, så jeg kan prøve at lave denne lækre herlighed. Meeeeen hvor meget romessens skal der i?
  Tak. 😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top